Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak uspokoić wycie alarmu ??

Featured Replies

Napisano

Witam, mam pytanie ostatnio miałem mały problem wysiadła mi bateryjka w pilocie i jak otworzyłem zamek ręcznie załączył się alarm jak go pod maską wyłączyć ?? ojciec w skodzie ma specjalny kluczyk który powoduje wyłączenie się syreny ??

Napisano

> Witam, mam pytanie ostatnio miałem mały problem wysiadła mi bateryjka w pilocie i jak otworzyłem

> zamek ręcznie załączył się alarm jak go pod maską wyłączyć ??

Kiedyś się pytałem w serwisie i powiedzieli, że tylko przekręcenie kluczyka w stacyjce go wyłączy.

Później wiadomo, zamykasz kluczykiem, alarm już się nie aktywuje wink.gif

Napisano

> Witam, mam pytanie

Przeczytać instrukcje... jest tam to opisane zlosnik.gif

Napisano

Tak jak pisze Jarek - klukczyk w pozycję zapłonu i alarm się wyłączy - oczywiście przy fabrycznym alarmie

Napisano
  • Autor

> Tak jak pisze Jarek - klukczyk w pozycję zapłonu i alarm się wyłączy - oczywiście przy fabrycznym

> alarmie

No właśnie, ja miałem opcje taką ze alarm mi zakładali w serwisie i opcja przekręcenia kluczyka w pozycję zapłonu nic nie daje.

Napisano

> No właśnie, ja miałem opcje taką ze alarm mi zakładali w serwisie i opcja przekręcenia kluczyka w

> pozycję zapłonu nic nie daje.

Więc musisz szukać informacji u producenta/montera alarmu.

Napisano

> No właśnie, ja miałem opcje taką ze alarm mi zakładali w serwisie i opcja przekręcenia kluczyka w

> pozycję zapłonu nic nie daje.

Jeśli masz instrukcję od alarmu to powinno być tam opisane jak wyłączyć syrenę.... U mnie należy luźny (niepodłączony) niebieski przewód od centralki alarmu zetknąć z masą samochodu.... a centralka jest zamocowana w kabinie pod pokrywą bezpieczników...

Napisano

> Jeśli masz instrukcję od alarmu to powinno być tam opisane jak wyłączyć syrenę.... U mnie należy

> luźny (niepodłączony) niebieski przewód od centralki alarmu zetknąć z masą samochodu.... a

> centralka jest zamocowana w kabinie pod pokrywą bezpieczników...

A co masz za alarm? Ja miałem dokładany w salonie i nie dostałem żadnej instrukcji... niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> A co masz za alarm? Ja miałem dokładany w salonie i nie dostałem żadnej instrukcji...

Ja właśnie też miałem dokładany w salonie i też nie dostałem żadnej instrukcji. Bede musial chyba w serwisie sie popytac.

Napisano

> Ja właśnie też miałem dokładany w salonie i też nie dostałem żadnej instrukcji. Bede musial chyba w

> serwisie sie popytac.

Zapewne macie alarm firmy Meta System dedykowany do Fiata Bravo i sterowany po Canie...

Zapewne w skrzynce z bezpiecznikami jest upchana centralka z typem

System awaryjnie wyłącza się wkładając do stacyjki kluczyk i przekręcając na około 5 sekund IThankYou.gif

Napisano

> Zapewne macie alarm firmy Meta System dedykowany do Fiata Bravo i sterowany po Canie...

> Zapewne w skrzynce z bezpiecznikami jest upchana centralka z typem

> System awaryjnie wyłącza się wkładając do stacyjki kluczyk i przekręcając na około 5 sekund

Tak. Ja mam dokładnie taki alarm i chyba nie dostałem do niego instrukcji.

Chociaż teraz coś mi się przypomina, że mam jakąś kartkę, na której są opisane są znaczenia ilości sygnałów dźwiękowych przy rozbrajaniu alarmu. W takim razie muszę coś mieć w dokumentach.

Ale też mi coś świta, że awaryjne rozbrajanie alarmu następuje po włączeniu zapłonu. Tylko nie jestem pewien gdzie to czytałem i czy nie myli mnie zapis z instrukcji ogólnej...

Napisano

> Tak. Ja mam dokładnie taki alarm i chyba nie dostałem do niego instrukcji.

Ważne aby znać numer autoalarmu z kasety np: - M782 i zawsze można poprosić o instrukcję producenta

Na przykład taki.....

Napisano

> Ważne aby znać numer autoalarmu z kasety np: - M782 i zawsze można poprosić o instrukcję

> producenta

> Na przykład taki.....

Chyba żeby sprawdzić możliwość rozbrajania alarmu kluczykiem będę musiał wejść do auta, nacisnąć na pilocie ryglowanie drzwi i uaktywnić alarm.

Po około 30 sekundach, jak alarm się uzbroi poruszę się w środku i uruchomię alarm. Wtedy spróbuję wyłączyć go włączając zapłon.

Napisano
  • Autor

> Zapewne macie alarm firmy Meta System dedykowany do Fiata Bravo i sterowany po Canie...

> Zapewne w skrzynce z bezpiecznikami jest upchana centralka z typem

> System awaryjnie wyłącza się wkładając do stacyjki kluczyk i przekręcając na około 5 sekun,

w serwisie powiedzieli mi że muszę mieć kod który będzie oznaczał liczbę przekręceń zapłony. np. 111 oznacza że 3 razy po 5 sekund musze przekrecic zapłon, tylko oprócz kodu do radia nie mam innego który od nich otrzymałem.

Napisano

> w serwisie powiedzieli mi że muszę mieć kod który będzie oznaczał liczbę przekręceń zapłony. np.

> 111 oznacza że 3 razy po 5 sekund musze przekrecic zapłon, tylko oprócz kodu do radia nie mam

> innego który od nich otrzymałem.

Coś ściemniają. Meta bez problemów współdziała z body computerem, jeśli immobilajzer odpuści to autoalarm się wyłączy.

Napisano
  • Autor

> Coś ściemniają. Meta bez problemów współdziała z body computerem, jeśli immobilajzer odpuści to

> autoalarm się wyłączy.

sprawa wyjaśniona już byłem w serwisie nic nie ściemniali faktycznie jest tak jak mówili, kod który oni zaprogramowują powinni mi dać a że ja go nie dostałem (powinien być podpięty pod instrukcję od alarmu), wgrali mi dziś nowy kod który działa na zasadach opisanych przez nich wcześniej np. 111 (3 razy przekręcenie zapłonu i wstrzymanie go wy pozycji po 5 sekund za kazdym razem). Może o poprostu zależy od serwisu i elektryka który się tym w seriwsie zajmuje.

Napisano

> Jeśli masz instrukcję od alarmu to powinno być tam opisane jak wyłączyć syrenę.... U mnie należy

> luźny (niepodłączony) niebieski przewód od centralki alarmu zetknąć z masą samochodu.... a

> centralka jest zamocowana w kabinie pod pokrywą bezpieczników...

To juz prostrzego sposobu dla zlodzieja nie ma. Ja mialem standardowy alarm w tym samym miejscu w Aveo. Przedluzylem kable zamienilem kolory i schowalem przy skrzyni biegow obok modulu centralnego zamka pod tapicerka. Niech szukaja grinser006.gif

Napisano

> To juz prostrzego sposobu dla zlodzieja nie ma. Ja mialem standardowy alarm w tym samym miejscu w

> Aveo. Przedluzylem kable zamienilem kolory i schowalem przy skrzyni biegow obok modulu

> centralnego zamka pod tapicerka. Niech szukaja

Żaden złodziej nie będzie szukał Twojej centralki alarmu i rozgryzał układu elektrycznego, tylko otworzy maskę i jednym uderzeniem uciszy syrenę. Z tego co wiem to alarmy w Bravo - zgodnie z zaleceniem Fiata - nie blokują zapłonu tylko powodują dużo hałasu więc ukrywanie modułu nie ma sensu jeśli alarm można uciszyć w prostszy sposób...

Napisano

> Żaden złodziej nie będzie szukał Twojej centralki alarmu i rozgryzał układu elektrycznego, tylko

> otworzy maskę i jednym uderzeniem uciszy syrenę. Z tego co wiem to alarmy w Bravo - zgodnie z

> zaleceniem Fiata - nie blokują zapłonu tylko powodują dużo hałasu więc ukrywanie modułu nie

> ma sensu jeśli alarm można uciszyć w prostszy sposób...

Czyli alarm nie blokuje zadnego obwodu? U mnie blokue dlatego ukrycie ma sens.

Napisano

> Czyli alarm nie blokuje zadnego obwodu? U mnie blokue dlatego ukrycie ma sens.

Mnie dealer mówił, że alarmy standartowo zakładane w ASO lub fabryce nie odłączają zapłonu... Zresztą każdy może sam sprawdzić czy uruchomi samochód gdy alarm jest wzbudzony... ja sprawdziłem - da się uruchomić.

Napisano

> Mnie dealer mówił, że alarmy standartowo zakładane w ASO lub fabryce nie odłączają zapłonu...

> Zresztą każdy może sam sprawdzić czy uruchomi samochód gdy alarm jest wzbudzony... ja

> sprawdziłem - da się uruchomić.

Pewnie boja sie dodatkowych kosztow. Innego uzasadnienia nie znam.

Napisano

> Mnie dealer mówił, że alarmy standartowo zakładane w ASO lub fabryce nie odłączają zapłonu...

> Zresztą każdy może sam sprawdzić czy uruchomi samochód gdy alarm jest wzbudzony... ja

> sprawdziłem - da się uruchomić.

A czym uruchamiałeś? Oryginalnym kluczykiem?

Skoro niektóre alarmy w ten sposób się dezaktywuje, to chyba nic dziwnego, że auto dało się uruchomić.

Chyba, że u Ciebie alarm dezaktywuje się inaczej...

Napisano

> A czym uruchamiałeś? Oryginalnym kluczykiem?

> Skoro niektóre alarmy w ten sposób się dezaktywuje, to chyba nic dziwnego, że auto dało się

> uruchomić.

No właśnie grinser006.gif dobrze napisane

Napisano

> No właśnie dobrze napisane

Sprawdziłem właśnie u siebie w instrukcji. Alarm rozbraja się przyciskiem pilota a w trybie serwisowym przez włożenie oryginalnego kluczyka do stacyjki i włączenie zapłonu (przekręcenie w pozycję MAR).

Sprawdziłem i rozbrajanie alarmu kluczykiem (scyzorykiem) działa.

Ciekawe czy zadziała tym drugim, zwykłym kluczykiem (nie scyzorykiem)?

I jeszcze pytanie z serii głupich: Tym drugim, zwykłym kluczykiem można odpalić auto? Prawda? Zagra z immobiliserem?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.