Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Punto1: Wyłącznik odcięcia zapłonu po zderzeniu z przeszkodą

Featured Replies

Napisano

Witam,

będę wdzięczna za wskazanie, gdzie mogę znaleźć wyłącznik odcięcia zapłonu po zderzeniu. Objaw: auto po kolizji nie odpala, przód nieuszkodzony, elektryka po kolizji działała. Ponoć te wyłączniki są montowane w różnych dziwnych miejscach, a ja niestety nie mam instrukcji.

Z góry pięknie dziękuję.

Napisano

przy krześle kierowcy po lewej stronie w okolicach progu o ile pamiętam jest takie gumowe cosik - wciskasz i będzie działać. Jak dokładnie obejrzysz to będziesz wiedzieć o co chodzi smile.gif

Napisano

> Witam,

> będę wdzięczna za wskazanie, gdzie mogę znaleźć wyłącznik odcięcia zapłonu po zderzeniu. Objaw:

> auto po kolizji nie odpala, przód nieuszkodzony, elektryka po kolizji działała. Ponoć te

> wyłączniki są montowane w różnych dziwnych miejscach, a ja niestety nie mam instrukcji.

> Z góry pięknie dziękuję.

w tym manualu masz pokazany gdzie jest wyłącznik w mk1

Napisano

> w tym manualu masz pokazany gdzie jest wyłącznik w mk1

ten manual jest do mk2 tylko foto jest od mk1, w mk1 wyłacznik jest z lewej strony fotela kierowcy tuz przy dzwigni otwierania bagażnika

Napisano

> Witam,

> będę wdzięczna za wskazanie, gdzie mogę znaleźć wyłącznik odcięcia zapłonu po zderzeniu. Objaw:

> auto po kolizji nie odpala, przód nieuszkodzony, elektryka po kolizji działała. Ponoć te

> wyłączniki są montowane w różnych dziwnych miejscach, a ja niestety nie mam instrukcji.

> Z góry pięknie dziękuję.

proszę bardzo

zaznaczone na zdjęciu

284443960-PuntoI.jpg

post-17383-14352510679247_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> proszę bardzo

> zaznaczone na zdjęciu

Dziękuję Wam wszystkim bardzo. Niestety, sprawę komplikuję fakt, że auto dostało właśnie na tej wysokości (jak na załączonym zdjęciu).

Pytanie, co w takim razie można zrobić? czy jest jakiś inny sposób niż ten wyłącznik (ten przycisk), aby odpalić silnik?

post-137541-14352510684526_thumb.jpg

Napisano

> Dziękuję Wam wszystkim bardzo. Niestety, sprawę komplikuję fakt, że auto dostało właśnie na tej

> wysokości (jak na załączonym zdjęciu).

> Pytanie, co w takim razie można zrobić? czy jest jakiś inny sposób niż ten wyłącznik (ten

> przycisk), aby odpalić silnik?

Próbować rozebrać i zewrzeć kable na tzw krótko.

Napisano
  • Autor

> Próbować rozebrać i zewrzeć kable na tzw krótko.

Czy mógłbyś rozwinąć, co dokładnie rozebrać i jak zewrzeć?

Napisano

> Czy mógłbyś rozwinąć, co dokładnie rozebrać i jak zewrzeć?

Wyrywasz bezpiecznik (ten guzik do wciskania) i łączysz ze sobą kabelki dochodzące do niego.

Napisano

> Wyrywasz bezpiecznik (ten guzik do wciskania) i łączysz ze sobą kabelki dochodzące do niego.

Dokładnie waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Nieba uchylę temu, kto przysłowiowej blondynce pokaże palcem gdzie ten włącznik a najlepiej go odpali. W zamian obiecuje cudne towarzystwo/dobry trunek bądź zapłatę smile.gif

Więcej informacji na PW. Ewa G.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.