Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

centralny uniwersalny zamek

Featured Replies

Napisano

mam dwie opcje do wyboru

centralka z pilotem i dwa siłowniki slave

(z kluczyka otworzą sie tylko jedne drzwi)

lub

centralny zamek kompletny master i slave

do tego centralka z pilotem

(z kluczyka można otworzyć wszystkie drzwi)

która opcja jest lepsza smile.gif

Napisano

> mam dwie opcje do wyboru

> centralka z pilotem i dwa siłowniki slave

> (z kluczyka otworzą sie tylko jedne drzwi)

> lub

> centralny zamek kompletny master i slave

> do tego centralka z pilotem

> (z kluczyka można otworzyć wszystkie drzwi)

> która opcja jest lepsza

Z masterem - więcej możliwości. Wygodniej.

Napisano

> lub

Ależ nie ma opcji. Tylko mastery (i to najlepiej dwa, żeby nie latać dookoła auta jak trzeba wziąć coś z prawego tylnego siedzenia) Zwłaszcza, że różnica to tylko parę PLN.

Napisano
  • Autor

> Ależ nie ma opcji. Tylko mastery (i to najlepiej dwa, żeby nie latać dookoła auta jak trzeba wziąć

> coś z prawego tylnego siedzenia) Zwłaszcza, że różnica to tylko parę PLN.

mam wszystko tylko więcej kabli przy jednej opcji wszystko sterowane będzie pilotem

Napisano

> mam wszystko tylko więcej kabli przy jednej opcji wszystko sterowane będzie pilotem

Zakładaj z masterem - też miałem przy poprzednim aucie podobny dytemat. Może trochę więcej roboty, ale potem duuuuuuuuużo wygodniej.

Pozdr.

Napisano
  • Autor

> Zakładaj z masterem - też miałem przy poprzednim aucie podobny dytemat. Może trochę więcej roboty,

> ale potem duuuuuuuuużo wygodniej.

> Pozdr.

roboty tyle samo tylko więcej kabli zeby.GIF

Napisano

Nie wiem w jakim aucie to bedziesz montowal, jezeli musisz sie bawic w wiercenie w kostce w drzwiach miejsca na przewody to bym sobie odpuscil i same slave zalozyl. Ja u siebie mam jeden master drugi slave, co sie przy masterze naje... to moje. Teraz bym zalozyl dwa slave smile.gif

Napisano

> lub

Bez względu na to czy masz auto 2/3 czy 4/5 drzwi zakładałbym wersję z masteremi w drzwiach wyposażonych w zamek. W razie padu baterii w pilocie albo problemów z 'porozumieniem' się pilota z centralką zawsze masz możliwość otwarcia auta z kluczyka.

Napisano

> pilota z centralką zawsze masz możliwość otwarcia auta z kluczyka.

Jak masz dwa slave'y też otworzysz, ale tylko konkretne drzwi, bez funkcjonalności ryglowania ok.gif

Napisano
  • Autor

> Nie wiem w jakim aucie to bedziesz montowal, jezeli musisz sie bawic w wiercenie w kostce w

> drzwiach miejsca na przewody to bym sobie odpuscil i same slave zalozyl. Ja u siebie mam jeden

> master drugi slave, co sie przy masterze naje... to moje. Teraz bym zalozyl dwa slave

zamek uniwersalny taki z allegro nie ma swoje przekaźniki i wiązkę nic nie bede przerabiał + do tego sterownik zdalny!

Napisano
  • Autor

> Jak masz dwa slave'y też otworzysz, ale tylko konkretne drzwi, bez funkcjonalności ryglowania

chyba wybiorę z masterem wersje bo więcej osób na to stawia

Napisano

> chyba wybiorę z masterem wersje bo więcej osób na to stawia

Trudniej założyć możde, ale naprawdę funkcjonalniej ok.gif

W zasadzie lepsze od master/slave w 3d jest tylko master/master 270751858-jezyk.gif

Napisano

Brat założył u mnie centralny na pilota z dwoma "masterami". Działa bezproblemowo już ładnych kilka lat. W 99% przypadków i tak drzwi otwieram z pilota, ale czasami przydaje się możliwość otwierania drzwi z kluczyka od strony pasażera. Najważniejsze, że centralny będzie na pilota ok.gif.

Napisano

Wybierz, wybierz.

Dwa lata temu zakładałem w swojej ówczesnej Astrze F 5D centralny z jednym masterem. Tak jak pisze kolega heniek:

Quote:

Nie wiem w jakim aucie to bedziesz montowal, jezeli musisz sie bawic w wiercenie w kostce w drzwiach miejsca na przewody to bym sobie odpuscil i same slave zalozyl. Ja u siebie mam jeden master drugi slave, co sie przy masterze naje... to moje. Teraz bym zalozyl dwa slave

jest z tym sporo pieprzenia, ale warto dla późniejszej wygody.

Mam gdzieś namiary na foto-instrukcję montażu w Astrze F, może Ci się przyda. Jak chcesz to ją zlinkuję.

Pozdr.

Napisano

jak z pilotem to bral bym 2x slave , czasem jest ciezko odpowiednio ustawic silownik by krancowki w nim dzialaly tak jak trzeba, z czasem tez sie wyrabiaja itp. a z pilota to masz pewnosc ze jak zamkniesz auto to przy uszkodzeniu przelacznika w masterze auto ci sie nie otworzy samo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.