Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vw i problem z zapłonem...

Featured Replies

Napisano

Jadąc autem nagle samochodem zaczyna szarpać, ale jedzie. Po paru km jedzie ale coraz wolniej z uwagi na coraz częstsze szarpanie. Finalnie auto staje, bo niestety nie jedzie na nawet najniższych obrotach - do celu brakło mi 3km.

Zagwozdka.

1. Samochód odpala na 3 sekundy, po czym samoczynnie gaśnie ??

2. Samochód po odpaleniu i wciśnięciu gazu momentalnie gaśnie, wtedy nawet nie trwa to 3 sekundy.

Polo 1.0 93r wielopunktowy wtrysk. Kopułka wydaje się być niewyeksploatowana, cewka daje iskrę.

Czujnik Halla do wymiany ??

Auto jest dupowozem, a takie rzeczy robi...

Napisano

.

> Czujnik Halla do wymiany ??

> Auto jest dupowozem, a takie rzeczy robi...

Mnie się wydaje, że jakby to padło to byś wcale nie odpalił hmm.gif

Napisano
  • Autor

> .

> Mnie się wydaje, że jakby to padło to byś wcale nie odpalił

Dziwne jest to że usterka dała znać o sobie 20km przed momentem, w którym finalnie przestał działać.

Napisano

> Jadąc autem nagle samochodem zaczyna szarpać, ale jedzie. Po paru km jedzie ale coraz wolniej z

> uwagi na coraz częstsze szarpanie. Finalnie auto staje, bo niestety nie jedzie na nawet

> najniższych obrotach - do celu brakło mi 3km.

> Zagwozdka.

> 1. Samochód odpala na 3 sekundy, po czym samoczynnie gaśnie ??

> 2. Samochód po odpaleniu i wciśnięciu gazu momentalnie gaśnie, wtedy nawet nie trwa to 3 sekundy.

> Polo 1.0 93r wielopunktowy wtrysk. Kopułka wydaje się być niewyeksploatowana, cewka daje iskrę.

> Czujnik Halla do wymiany ??

> Auto jest dupowozem, a takie rzeczy robi...

zapchany filtr paliwa hmm.gif

Napisano

> Dziwne jest to że usterka dała znać o sobie 20km przed momentem, w którym finalnie przestał

> działać.

Ten Hall to IMO zwkły czujnik położenia wału. Działa albo nie, system 0 1, dlatego bym to odrzucił jako awarię, tak mi się wydaje.

Napisano

kolega w golfie 3 1.4 miał tak,przejechał 300km do Krk po czym auto zgasło i kaplica nieodpali,poczekał 20 min i odpalil bez problemu,po czym pojechał na Warszawe z Krakowa--> dalej na Zamość i nic sie niedziało,zaczał jezdzic wokól komina i zaczal czesciej gasnac,wymienil czujnik Halla w aparacie problem znikł,wiec objawy padnietego Halla nie sa takie oczywiste,zreszta Matizy maja ten sam problem z Hallem ale tu problem w wiekszosci wypadków wychodzi po nagrzaniu sie silnika ok.gif

Napisano
  • Autor

> kolega w golfie 3 1.4 miał tak,przejechał 300km do Krk po czym auto zgasło i kaplica

> nieodpali,poczekał 20 min i odpalil bez problemu,po czym pojechał na Warszawe z Krakowa--> dalej na Zamość i nic sie niedziało,zaczał jezdzic wokól komina i zaczal czesciej

> gasnac,wymienil czujnik Halla w aparacie problem znikł,wiec objawy padnietego Halla nie sa

> takie oczywiste,zreszta Matizy maja ten sam problem z Hallem ale tu problem w wiekszosci

> wypadków wychodzi po nagrzaniu sie silnika

Hmmm, mój nagrzany nie odpalał, a zimny odpala, ale na moment.

Napisano
  • Autor

> zapchany filtr paliwa

Wymieniony razem z pompą 2 tygodnie temu...

Napisano

Proponuję na początek posprawdzać stan wężyków podciśnieniowych wokół silnika (a szczególnie przepustnicy) u mnie w Lanosie (a wcześniej CC900) ich popękanie dawało właśnie różne szarpania i problemy z utrzymywaniem obrotów...

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Wymieniony cały układ paliwowy, aparat zapłonowy, auto nadal nie odpala. Mechanik umywa ręce po skasowaniu 300pln za robotę i wymianę jedynie zaworu zwrotnego przy paliwie oraz nastawieniu aparatu zapłonowego. Całą resztę wymieniłem sam we własnym zakresie.

Problem występuje nadal, mianowicie po przejechaniu ok 100km autem szarpie, finalnie gaśnie i nie da się go odpalić. Zostały wtryski i cewka z modułem, bo wszystko jest już wymienione.... Czym się zająć najpierw ?

Napisano

> Wymieniony cały układ paliwowy, aparat zapłonowy, auto nadal nie odpala. Mechanik umywa ręce po

> skasowaniu 300pln za robotę i wymianę jedynie zaworu zwrotnego przy paliwie oraz nastawieniu

> aparatu zapłonowego. Całą resztę wymieniłem sam we własnym zakresie.

> Problem występuje nadal, mianowicie po przejechaniu ok 100km autem szarpie, finalnie gaśnie i nie

> da się go odpalić. Zostały wtryski i cewka z modułem, bo wszystko jest już wymienione.... Czym

> się zająć najpierw ?

Podstawa wtrysku moze miec mikro pekniecia. Czujnik polozenia walu.

Napisano

> Wymieniony cały układ paliwowy, aparat zapłonowy, auto nadal nie odpala. Mechanik umywa ręce po

> skasowaniu 300pln za robotę i wymianę jedynie zaworu zwrotnego przy paliwie oraz nastawieniu

> aparatu zapłonowego. Całą resztę wymieniłem sam we własnym zakresie.

> Problem występuje nadal, mianowicie po przejechaniu ok 100km autem szarpie, finalnie gaśnie i nie

> da się go odpalić. Zostały wtryski i cewka z modułem, bo wszystko jest już wymienione.... Czym

> się zająć najpierw ?

Podmien cewke, albo wywal ze swojej modul i zapodaj na kablach z golfa2.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.