Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kask Naxa.

Featured Replies

Napisano

Jutro jadę kupić kask tej firmy. Brać z blendą? Jeden.

A może lepiej z przyciemnianą szybką, ale za to z antifogiem? Drugi.

Kwestia wzoru i koloru pomijalna. Podałem tylko przykłady. Boję się, że ta blenda będzie opadać. Używa ktoś kaski Naxy z blendą? Porady jakieś?

P.S.

Kask na 100% będzie Naxy. Proszę nie proponować innych marek.

Napisano

> Jutro jadę kupić kask tej firmy. Brać z blendą? Jeden.

> A może lepiej z przyciemnianą szybką, ale za to z antifogiem? Drugi.

> Kwestia wzoru i koloru pomijalna. Podałem tylko przykłady. Boję się, że ta blenda będzie opadać.

> Używa ktoś kaski Naxy z blendą? Porady jakieś?

> P.S.

> Kask na 100% będzie Naxy. Proszę nie proponować innych marek.

Pomijając to że Naxa poza wyglądem to wielka kupa to wybrał bym wersje z antifogiem:) Blenda to bardzo fajna rzecz, ale antiog to podstawa:) Jeśli kupisz bez antifoga to zaraz będziesz musiał dokupić choćby naklejany antifog.

Napisano

> Jutro jadę kupić kask tej firmy. Brać z blendą? Jeden.

> A może lepiej z przyciemnianą szybką, ale za to z antifogiem? Drugi.

> Kwestia wzoru i koloru pomijalna. Podałem tylko przykłady. Boję się, że ta blenda będzie opadać.

> Używa ktoś kaski Naxy z blendą? Porady jakieś?

> P.S.

> Kask na 100% będzie Naxy. Proszę nie proponować innych marek.

Ja uważam odwrotnie niż kudłaty. Kupuj z blenda (mam w Airoh'u Force), z parowaniem można spokojnie sobie poradzić bez większych problemów a blendy-oslepiania słońcem nic nie zastąpi (wiem są okulary ale jak wjedziesz w tunel albo co to zobaczysz zlosnik.gif). Z jednym się zgadzam Naxa to kupa, wiem bo kolega ma jako zapas i jeździłem, trzeszczy skrzypi bo skorupa cienka i jakość do dupy crazy.gif.

Napisano

Najlepiej kupić coś co ma blende i antifoga:) Ja bez antifoga nie umiał bym zyć;p Stajesz na światłach i nic nie widzisz.

Napisano

> Najlepiej kupić coś co ma blende i antifoga:) Ja bez antifoga nie umiał bym zyć;p Stajesz na

> światłach i nic nie widzisz.

Stajesz i podnosisz szybkę biglaugh.gif

Napisano

> Stajesz i podnosisz szybkę

Tysz ale są siuwaksy czy np. zwykły szampon do włosów co jak wysmarujesz i wyczyścisz nim szybkę to ona nie paruje. Poza tym faktycznie wolę sobie otworzyć/uchylić szybkę niż chuchać w środek zlosnik.gif nawet jakby nie parowała.. nie nie jem czosnku aż tyle z rana zlosnik.gif

Napisano

> Stajesz i podnosisz szybkę

jedyne rozwiązanie:D ale ile można tą szybkę podnosić;p Ja zbyt wygodny jestem;p

Napisano

> Tysz ale są siuwaksy czy np. zwykły szampon do włosów co jak wysmarujesz i wyczyścisz nim szybkę to

> ona nie paruje.

A potem czujesz się jak na jakiejś łące z rumiankiem rotfl.gif

Powiem tylko że mam dwa kaski jeden z AF a drugi bez i bez AF bym kasku nie kupił.

Imho brak blendy powoduje mniejszy dyskomfort niż brak AF.

Napisano

Nexa to badziew, predzej czy pozniej do tego sam dojdziesz, problem w tym, ze kase juz wydales i bedziesz musial kupic drogi raz.

Poszukaj na jakims motobajzlu, mozna dostac markowe za niewiele wieksza kase. jezeli juz mialbym wybiezac miedzy blenda a antifogiem wybralbym blende, a teraz dlaczego;

- anfifoga mozesz zalozyc do kazdego vizjera rynek oferuje cala game do wyboru do koloru - kwestia cany.

W lecie nie zawsze mozesz zalozyc okulary, czasem zapomnisz, zgubisz - problem.

Cienmy vizjer, hmmmm, a co zrobisz gdy sie gdzies zasiedzisz i trzeba bedzie wracac wieczorem ? Jak myslisz ile bedziesz widzial a co wazniejsze czym sie taka jazda moze skonczyc.

Z antifog'iem vizjery rowniez paruja gdy stoisz na swiatlech, pytanie tylko jak mocno. Mam Uvex'a Boss'a z podwojna szyba i tez lekko paruje.

wink.gif

Napisano

> Poszukaj na jakims motobajzlu,

Motobajzel traktuję jako przymierzalnię. No i szukam gratów do mojego sieczkobrzęka.

Ale ciuchy itp? Raczej drogo jest - w sklepie często można dużo taniej wyrwać.

Napisano

> Jutro jadę kupić kask tej firmy.

>Proszę nie proponować innych marek.

Naxa to żadna firma tylko chwytliwa w Europie nazwa!

Jest to tania chińszczyzna a sprzedawcy tego śmiecia oszukują klientów wmawiając im, ze to Polska firma!

Nic nie proponuję bo skoro ktoś wartość własnej głowy a tym samym całego siebie wycenia na 300zł to wszelkie propozycje trafią w próżnię!

Pozwolę sobie dodać tylko taki "drobiazg", mój stary, 7 letni,przechodzony ale ciągle sprawny Nolan N100 (szczękowiec) uratował kolesiowi życie!

Chińska taniocha pewnie w tej sytuacji pękłaby jak wydmuszka!

Napisano

Z tym że każdy antifog paruje to się nie zgodzę. Ja mam HJC CS R1 z antifogiem. Choćbyś nie wiem jak sie starał to nie zaparuje:) no chyba że przy bardzo niskich temperaturach. na starość trochę się pogorszył, ale to pewnie moja wina bo źle go czyściłem. Poza tym podobno kaski zmienia się co 3 lata;)

A co do tego że to tania chińszczyzna to się zgodzę:) Wystarczy porównać Naxe i Tornado:) Wykonane z takiego samego plastiku, lekkie (za lekkie) trzymając go w rękach czuć jaki beznadziejny jest, że już nie wspomne o wrażeniach z jazdy:) Naxa kosztuje tyle tylko ze względu na malowanie bo trzeba przyznać że wyglądają ładnie

Napisano

> Z tym że każdy antifog paruje to się nie zgodzę. Ja mam HJC CS R1 z antifogiem. Choćbyś nie wiem

> jak sie starał to nie zaparuje

Kwestia tego, jak daleko od nosa jest vizjer. kwestia jak wysoko od krawedzi vizjera jest aniifog.

> no chyba że przy bardzo niskich

jak wspomnialem, najlepsze co jest to podwojny vizjer a i ten w Boss'ie lekko paruje.

Poza tym podobno kaski zmienia się co 3 lata

Mozna i co roku, generalnie po 5 - ciu latach, mam Schuberth'a C2 ma juz 8 lat i ma sie dobrze ( po kilku service'ach u producenta ).

wink.gif

Napisano
  • Autor

> Pomijając to że Naxa poza wyglądem to wielka kupa to wybrał bym wersje z antifogiem:) Blenda to

> bardzo fajna rzecz, ale antiog to podstawa:) Jeśli kupisz bez antifoga to zaraz będziesz

> musiał dokupić choćby naklejany antifog.

Mi i żonce akurat podobają się kaski Naxy. Gust jest jak ...

Kupiłem taki . W razie pytań będę mógł opisać sprawowanie się tej blendy.

Poprzedni "kask" był bez antifoga i bez blendy i jakoś żyję. Do jazd "wokół komina" na razie wystarczy.

Napisano

Ale pojechaliście! Ciekawe ilu z was miało kask tej firmy? Nie pytam ilu widziało na półce albo ilu ma kolegów , którzy mają kolegów, którzy mają kask Naxa. A już porównywanie Naxy do Tornado to miszczostwo icon_rolleyes.gif

Napisano

> Ale pojechaliście! Ciekawe ilu z was miało kask tej firmy? Nie pytam ilu widziało na półce albo ilu

> ma kolegów , którzy mają kolegów, którzy mają kask Naxa.

Pozostaje pytanie czy warto experymentowac i kupowac produkt " no name " jezeli za taka sama kase czy niewiele wiecej ma sie helmy markowe.

Napisano

> Pozostaje pytanie czy warto experymentowac i kupowac produkt " no name " jezeli za taka sama kase

> czy niewiele wiecej ma sie helmy markowe.

Ile więcej? I jakie to są "markowe" kaski?

Napisano

Mam Naxe, do jazdy enduro. Raczej miejskie latanie i "rekreacyjnie po lesie". Kask po roku wyglada jakby go uzywało 15 osób, a raczej o niego dbałem ( regularne czyszczenie, jazda w kominiarce coby wnetrza nie przepacać itp )

Wnętrze jest starte, zmechacone i brzydko pachnie, plastik i malowanie wyblakłe, ogolna ocena jakosci kasku 2+ ...

Teraz drugi rok śmigam juz w integralu. Segment moze ten sam co Naxa, bo uzywam Box model BX-1 ( pod marka Oxford a ci robią wmiare dobrze rzeczy )

Kask pomimo kilku zadrapań na szybie i dziurek po kamyczkach wyglada genialnie. Wnętrze kasku czyste i pachnące ( a nie prałem ani razu ) Lakier super itd ... Dziewczynie kupilem Probikera X7 Za ok 300. Jakoś malowania rewelacja. wykonanie i jakos materiałów jak na Probikera, ąz mnie zatkało...

Pozatym siedze w temacie osprzetu motocyklowego wiec widze w czym ludzie jezdza co chwala, a co odradzaja ...

Napisano

> Ile więcej? I jakie to są "markowe" kaski?

Za uczciwe pieniadze mozna kupic juz Nolana czy HJC... ale mi szczerze te kaski nie pasują..

O Shoei, Schuberth i Arai nie wspominam bo to top liga

Napisano

> Ile więcej ?

Co wiecej mam Ci powiedziec ?

> I jakie to są "markowe" kaski ?

Kolego, jezeli mam Ci wymieniac markowe helmy to naprawde nie mamy o czym dialogu prowadzic. Za mniejsze pieniadze kupilem AGV ( replika Rossi ) czy UVEX Boss. Nexa to produkt ostaknich gora 5 - ciu lat, polka nizej i jestes w klasie Tiger / Tornado.

wink.gif

Napisano

Dziwne, bo to co ty napisałeś o Probikerze, ja z czystym sumieniem mogę napisac o mojej Naxie.Naprawdę! Mam już go dwa lata i śmigam w nim bez najmniejszych problemów. Może ty kupiłeś kask z pierwszych lat produkcji? Bo mój pomimo tych dwóch lat nie jest zniszczony wcale,nic nie trzeszczy, ładnie pachnie i zero rys na wizjerze.

Napisano
  • Autor

> Co wiecej mam Ci powiedziec ?

> Kolego, jezeli mam Ci wymieniac markowe helmy to naprawde nie mamy o czym dialogu prowadzic. Za

> mniejsze pieniadze kupilem AGV ( replika Rossi ) czy UVEX Boss. Nexa to produkt ostaknich gora

> 5 - ciu lat, polka nizej i jestes w klasie Tiger / Tornado.

AGV mogłem kupić od "swojego" serwisanta za 350zł. Nie dość, że nie pasowało mi wnętrze, to jeszcze wyglądał, jak topek.

Przestań w końcu chrzanić, jak potłuczony, na temat markowych kasków. Dlaczego nie masz mercedesa, albo innego lexusa?

Kupuję to, co mi się podoba.

Próbujesz zrobić z siebie znawcę, a tylko się pogrążasz.

Ponadto zanim znów będzie ci się wydawało, że masz coś ciekawego do powiedzenia, to przeczytaj jeszcze raz, ale tym razem ze zrozumieniem, o co pyta autor wątku.

Napisano

KAski AGV sa dobre i teraz ceny poszły bardzo w dół. Pracuję w sklepie motocyklowym wiec wiem co mówię:) AGV K3 kosztował 320zł a teraz cena zeszła do 200zł i na pewno jest lepszy od Naxy:) A żeby nie było że nie odpowiadam na pytania autora to dalej twierdzę że antifog jest bardziej potrzebny od blendy:). Jeśli kask ma blendę to automatycznye jest większy i głośniejszy.

Napisano

> AGV mogłem kupić od "swojego" serwisanta za 350zł. Nie dość, że nie pasowało mi wnętrze, to jeszcze wyglądał, jak topek.

1. To, ze Tobie nie pasowalo wnetrze potrafie zrozumiec, wyglad to rzecz gustu, ale o tym tu nie piszemy. Mogles kupic, nie kupiles Twoj cyrk, Twoje malpy

> Przestań w końcu chrzanić, jak potłuczony, na temat markowych kasków. Dlaczego nie masz mercedesa,

A kto przepraszam powiedzial Ci, ze nie mam Mercedesa ?

> albo innego lexusa?

Swego czasu, mialem GS 300 i 400, sprzedalem.

> Kupuję to, co mi się podoba.

Kupuj dalej, nikt Ci nie zabrania !

> Próbujesz zrobić z siebie znawcę, a tylko się pogrążasz.

He, he, nie probuje a jestem nim, Ty jednak z braku jakiejkolwiek wiedzy i rozeznania niestety nie jestes w stanie tego zauwazyc.

wink.gif

Napisano

Być może. Nie upieram sie ze to złe a to genialne.. Ta moja naxa to crossowy kask i kupiony dosc dawno temu. Może teraz poprawili jakość.

Co do Probikera to tak: widzialem juz tandetne modele. Jednak w przypadku X7 naprawde sie postarali. Mowimy oczywiscie o "jakośći" w przediale 200-300 złotych zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.