Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

W Niemczech obowiazkowe zimowki w Tirach!

Featured Replies

Napisano

Dla tych ktorzy przecoczyli.

Wazne! Dotyczy to rowniez aut jadacych przez Niemcy tranzytem! Rozmawiajcie z pracodawcami - jak ktzo s nie ma zimowek to moze go to kosztowac.

Informacja jest oficjalna, potwierdzona i na 100% pewna. Trabia o tym wszystkie niemieckie stacje radiowe, niemiecka drogowka potwierdza - wlasnie tam dzwonilem.

Napisano

Obowiązkowe na cyt:...drogach pokrytych śniegiem...

Dla jadących tranzytem autostrady są raczej wolne od sniegu...

Napisano
  • Autor

> Obowiązkowe na cyt:...drogach pokrytych śniegiem...

blotem posniegowym i oblodzonych.

> Dla jadących tranzytem autostrady są raczej wolne od sniegu...

j. w.

Napisano

Z piątku na sobotę słyszałem właśnie w radiu w Niemczech i myślałem, że coś źle rozumiem. To chyba wiele polskich firm przestanie jeździć do Niemiec ;p

Napisano
  • Autor

> Z piątku na sobotę słyszałem właśnie w radiu w Niemczech i myślałem, że coś źle rozumiem. To chyba

> wiele polskich firm przestanie jeździć do Niemiec ;p

Albo bedzie sie musialo liczyc z tym, ze kierowcy moga wylapywac mandaty.

Na miejscu kierowcow majacych letnie na aucie przedyskutowalbym to z szefostem zeby nie bulic z wlasnej kabzy.

Napisano

> Albo bedzie sie musialo liczyc z tym, ze kierowcy moga wylapywac mandaty.

> Na miejscu kierowcow majacych letnie na aucie przedyskutowalbym to z szefostem zeby nie bulic z

> wlasnej kabzy.

Ja mam nowe, dwutygodniowe oponki na napędach... aż boję się wysiąść i sprawdzić czy mają M+S oink.gif

Napisano

>... blotem posniegowym...

na to są M+S

>...i oblodzonych...

Na lód nie ma opon. Nawet zimowych. Na lód są kolce.

Napisano
  • Autor

> na to są M+S

Niemiecki ustawodawca najwyrazniej tez tak stwierdzil wink.gif

> Na lód nie ma opon. Nawet zimowych. Na lód są kolce.

A o tym to juz debatowac z policja wink.gif Przepisy definiuja to dosc jasno wink.gif

Napisano

Witam was. Właśnie wróciłem z Niemiec a dokładnie z Koblenz. Masakra nie życze nikomu takiej przygody. Do granicy jechałem 51 godzin a to jest tylko 650klm. MASAKRA panic.gif. Korki po 50 a nawet więcej kilometrów. I powiem tak, że zimówki se można mieć i tak nic nie dają. Dwa razy nie wiem jakim cudem unikłem masakry. Jak ma ktoś z was trase w tamte rejony to ostrzegam.

Napisano

> Witam was. Właśnie wróciłem z Niemiec a dokładnie z Koblenz. Masakra nie życze nikomu takiej

> przygody. Do granicy jechałem 51 godzin a to jest tylko 650klm. MASAKRA . Korki po 50 a nawet

> więcej kilometrów. I powiem tak, że zimówki se można mieć i tak nic nie dają. Dwa razy nie

> wiem jakim cudem unikłem masakry. Jak ma ktoś z was trase w tamte rejony to ostrzegam.

Ja stoję właśnie koło Saarbrucken i pogoda jest super a to niedaleko. Jechałeś A4? Bo ja trochę nadłożyłem i śmignąłem 9 w dół i do 6. Jechało się super, drogi czarne.

Napisano

Może jechałeś przez Pirmasens B10? Jak otworzyli po remoncie to znów można sobie dużo skrócić.

Napisano

> Może jechałeś przez Pirmasens B10? Jak otworzyli po remoncie to znów można sobie dużo skrócić.

Nie wiem za bardzo które miejsce. Landówą śmigam jedynie lecąc od Luksemburgu w górę, do Kolonii - b51 a tak to trzymam się autostrad. Jedynie w poprzedniej firmie (jop twoja mać ;p) kazali mi jeździć landówami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.