Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mocowanie haka holowniczego...

Featured Replies

Napisano

Mam pewien kłopot z przykręceniem haka do auta frown.gif Z nieużywania zardzewiał gwint, w który się wkręca hak, powiedzcie mi czy jest jakaś szansa to podratować, czy czeka mnie wymiana na nowy? Myślałem o ponownym zagwintowaniu, ale nie wiem czy to dobry pomysł...

Napisano

> Mam pewien kłopot z przykręceniem haka do auta Z nieużywania zardzewiał gwint, w który się wkręca

> hak, powiedzcie mi czy jest jakaś szansa to podratować, czy czeka mnie wymiana na nowy?

> Myślałem o ponownym zagwintowaniu, ale nie wiem czy to dobry pomysł...

wykręć mocowanie i wrzuc do coli na dobę serio i zadziała

Napisano
  • Autor

> wykręć mocowanie i wrzuc do coli na dobę serio i zadziała

Ale żeby to odkręcić, to chyba potrzebuję zderzak zrzucić....

Napisano

> Ale żeby to odkręcić, to chyba potrzebuję zderzak zrzucić....

tak. a porpo druga opcja polej wd 40 na godzinke, weź potem wyczysc malą szczotką druciana na wiertarce, potem olejem posmaruj śrube i wkrec i wykrec pare razy, potem spray miedziany i będzie ok. o ile masz gdzie to zrobić bo jak nie to prościej odkrecic zderzak i bawić się

Napisano
  • Autor

> tak. a porpo druga opcja polej wd 40 na godzinke, weź potem wyczysc malą szczotką druciana na

> wiertarce, potem olejem posmaruj śrube i wkrec i wykrec pare razy, potem spray miedziany i

> będzie ok. o ile masz gdzie to zrobić bo jak nie to prościej odkrecic zderzak i bawić się

A co sądzisz o próbie zagwintowania tego na nowo?

Napisano

> A co sądzisz o próbie zagwintowania tego na nowo?

ale po co ? taką korozje jak jest w tym gnieździe da się usunać

Napisano
  • Autor

> ale po co ? taką korozje jak jest w tym gnieździe da się usunać

OK, czyli jutro spróbuję to zalać wd40 albo jakim jakimś smarem penetrującym i będę próbował po jakimś czasie czyścić i wkręcać hak...

Napisano

> OK, czyli jutro spróbuję to zalać wd40 albo jakim jakimś smarem penetrującym i będę próbował po

> jakimś czasie czyścić i wkręcać hak...

wkrecaj potem na olej i dasz rade

Napisano
  • Autor

> wkrecaj potem na olej i dasz rade

Hmmmm ale skąd taką małą szczotkę na wiertarkę znaleźć? Można to gdzieś kupić czy trzeba samemu dorabiać.....

Napisano

> Hmmmm ale skąd taką małą szczotkę na wiertarkę znaleźć? Można to gdzieś kupić czy trzeba samemu

> dorabiać.....

ja mam od fi 6 w gore rozne zwykły sklep powinien miec za 4 zl taką

Napisano
  • Autor

> ja mam od fi 6 w gore rozne zwykły sklep powinien miec za 4 zl taką

To będę musiał jutro jeszcze poszukać.....

Napisano

ja tak zrobilem, tzn poprawilem ten gwint co byl smile.gif a potem smarem wymalowalem zeby nie rdzewialo

Napisano

wkręcenie gwintownika to będzie najlepszy, najprostszy i najszybszy sposób - jak juz udrożnisz to weź i napchaj do tej dziury np towotu lub innego gęstego smaru i juz nie będziesz mial więcej z tym problemu

Napisano

a takie pytanko, gdzie można kupić komplet do zamocowania tego wkręcanego haka do cc ??? bo mam tylko ten stały ale będe robić zdeś na gładko i chcem wywalić i wstawić wkręcany tylko gdzie go dorwać ??

Napisano
  • Autor

> a takie pytanko, gdzie można kupić komplet do zamocowania tego wkręcanego haka do cc ??? bo mam

> tylko ten stały ale będe robić zdeś na gładko i chcem wywalić i wstawić wkręcany tylko gdzie

> go dorwać ??

W ASO smile.gif Cena haka to 38 zł, a cena mocowania haka to 135 zł. Przynajmniej tak mi dziś powiedzieli smile.gif Podobno jest to towar deficytowy i do dostania tylko tam....

Napisano

racyja, że rzadko do dostania, ale do dostania - ja raczej bym stawiał na szroty, szukajta SXow albo Suite'ów, wiem, ze tez rzadkosc, ale zdarzaja sie zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.