Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mój pierwszy Engine Failure

Featured Replies

Napisano

Jak do tej pory nie miałem żadnych błędów, no poza connection lose, gdzie wymiana aku pomogła.

Więc, jadę sobie z żoną do Krakowa autostradą jakieś 120km/h i zabieram się za wyprzedzenie jadącego przede mną autka. Wciskam na 5 biegu gaz do spodu i tu na sekundę pip i "engine failure" na wyświetlaczu po czym znowu wszystko OK. Auto ani nie szarpnęło, nie zwolniło i nic się teraz nie świeci, żadnych błędów. Co to mogło być? Na razie nie tykałem się żadnych przepływek, egrów czy overboostów, bo wszystko chodzi OK. Zauważam tylko w porównaniu z firmową Octavią TDI, że na biegu, jak puszczam gaz i bujam się do świateł albo za innym autem to Octavia na tym samym biegu jedzie swobodniej, tak jakby mniejsze było hamowanie silnika?!?

Napisano

> Miałem coś podobnego, jak oleju było mało.

czujnik ciśnienia doładowania złapał błąd , podłącz kompa i FES to wykryje błąd , miałem to samo jak brałem sie za wyprzedzanie , był gaz w podłogę i pi pi pi

Napisano

a jak wyskoczyl fail to dostales kopa w plecy ? jesli tak to przeladowales turbo i wyzygal sie overboost ( w koncu po to jest );)

Czyli zadzialal bezpiecznik. Pytanie tylko dlaczego . Faktycznie cos z powietrzem w turbawce czy kaprys elektroniki ( woda itd ).

Napisano
  • Autor

olej jest w normie, żadnego ubytku. Kopa też nie dostałem, w zasadzie to jak zapikało to trochę odpuściłem gazu. Warunki faktycznie kiepskie, bo padał śnieg, mokro było na drodze i przy tym zimno.

Na razie skanu nie zrobię - szpital w domu. Co to może oznaczać, czujnik doładowania kaput? Overboost? Teraz, ani śladu po tym zdarzeniu, czyli wsio OK.

Napisano

> olej jest w normie, żadnego ubytku. Kopa też nie dostałem, w zasadzie to jak zapikało to trochę

> odpuściłem gazu. Warunki faktycznie kiepskie, bo padał śnieg, mokro było na drodze i przy tym

> zimno.

> Na razie skanu nie zrobię - szpital w domu. Co to może oznaczać, czujnik doładowania kaput?

> Overboost? Teraz, ani śladu po tym zdarzeniu, czyli wsio OK.

u mnie tak samo było ale błąd został w pamięci ... skasowałem go i do dziś mam spokój

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dziś mi się pojawił błąd silnika. Dodam ze gaśnie czasami i przy wrzuceniu na luz na skrzyrzowaniu to obroty zafaluja i gaśnie. CO raz częsciej tak się dzieje.

Może świece?

Napisano

> Dziś mi się pojawił błąd silnika. Dodam ze gaśnie czasami i przy wrzuceniu na luz na skrzyrzowaniu

> to obroty zafaluja i gaśnie. CO raz częsciej tak się dzieje.

> Może świece?

Jeśli świece to powinny sie odzywać również na zimnym silniku hmm.gif

Napisano
buu.gif u mnie dzisiaj też któraś bbq.gif padła, auto zapaliło normalnie czek ok i po ok 2-3 s wywaliło żółty trójkąt, kontrolka od świec zaczeła mrygać i napis, po ok 10 s wszystko (komunikaty) gasną i na blacie nie ma żadnej choinki mikolaj.gif, jutro jak pogoda pozwoli(a właściwie drogowcy) to będę węszył która odmawia współpracy kara.gif
Napisano

Raz po odpaleniu wywaliło mi żółty trójkat i było to na zimnym silniku.

A wspomnę że miesiac temu miałem cewkę wymienianą.

Napisano
bananaevil.gif001.gifwymieniłem dzisiaj 1 swieca.gif błędu nie ma mogę spokojnie drive.gif rano przy -10 nie było wesoło z zapaleniem silnika

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.