Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Suzuki GV

Featured Replies

Napisano

Witam!

Grand Vitara produkowana od 2005 roku ma w zależności od silnika różne rodzaje napędu:

-1,6 - stały 4x4;

-wszystkie inne - 4x4 + reduktor (4x4H; 4x4L).

Moje pytanie czy wystarczy dla jazdy w śniegu (drogi osiedlowe i drogi o numeracji trzycyfrowej) same 4x4, t.z. z silnikiem 1,6?

Pozdrawiam!

Napisano

> Witam!

> Grand Vitara produkowana od 2005 roku ma w zależności od silnika różne rodzaje napędu:

> -1,6 - stały 4x4;

> -wszystkie inne - 4x4 + reduktor (4x4H; 4x4L).

> Moje pytanie czy wystarczy dla jazdy w śniegu (drogi osiedlowe i drogi o numeracji trzycyfrowej)

> same 4x4, t.z. z silnikiem 1,6?

> Pozdrawiam!

pewnie że wystarczy, przecież większość ludków jeździ po takich drogach ośką i dają radę grinser006.gif

a jak śniegu będzie za dużo, to i tak siądziesz na brzuchu icon_rolleyes.gif

Napisano

> Witam!

> Grand Vitara produkowana od 2005 roku ma w zależności od silnika różne rodzaje napędu:

> -1,6 - stały 4x4;

> Moje pytanie czy wystarczy dla jazdy w śniegu (drogi osiedlowe i drogi o numeracji trzycyfrowej)

> Pozdrawiam!

ja mam taką konfiguracje, i powiem Cie że to mistrzostwo świata. napęd w vitarze czy jimnym naprawde daje rade. Bliżej temu autu do prawdziwej terenówki niz zwykłego suva pomimo ze brak tych reduktorów. Jedyne co mnie wqrwia to fakt ze hamuje tak jak inne auta zlosnik.gif ale reszta jest bezcenna. No i musisz przy tym silniku zaaceptować spalanie, mało nie pije oslabiony.gif

Napisano

> ja mam taką konfiguracje, i powiem Cie że to mistrzostwo świata. napęd w vitarze czy jimnym

> naprawde daje rade. Bliżej temu autu do prawdziwej terenówki niz zwykłego suva pomimo ze brak

> tych reduktorów. Jedyne co mnie wqrwia to fakt ze hamuje tak jak inne auta ale reszta jest

> bezcenna. No i musisz przy tym silniku zaaceptować spalanie, mało nie pije

Nie wiem jaką ty tam masz "konfigurację", ale ja mam w Jimny reduktor i do niczego nie jest mu "bliżej", tylko to jest terenówka pełnej krwi.

Napisano

e

> Pozdrawiam!

Wystarczy, ale oszczędności zakupowe bardzo szybko znikną w spalaniu tego silnika. Szukaj 2 litrowego diesla, bo 2 litrowa benzyna też jest za mała. Nie orientuję się jakie benzyny wsadzają do amerykańców ale jeśli 2,5 - 3,0 litra to być może warto to zagazować

Napisano

> Nie wiem jaką ty tam masz "konfigurację", ale ja mam w Jimny reduktor i do niczego nie jest mu

> "bliżej", tylko to jest terenówka pełnej krwi.

stały napęd na 4 kopyta, bez reduktora plus esp które da sie wyłączyć ale i tak odpali po przekroczeniu 30 km//h sick.gif, wiec nie jest to terenówka pełną gębą ale i tak zadziwiająco dobrze radzi sobie nie tylko na śniegu wink.gif

Napisano

> stały napęd na 4 kopyta, bez reduktora plus esp które da sie wyłączyć ale i tak odpali po

> przekroczeniu 30 km//h , wiec nie jest to terenówka pełną gębą ale i tak zadziwiająco dobrze

> radzi sobie nie tylko na śniegu

Toteż nie rozumiem dlaczego wymieniasz Jamnika i tego SUVa w jednym zdaniu. devil.gif

Napisano

> Witam!

> -1,6 - stały 4x4;

> Pozdrawiam!

IMHO mały będzie ten silniczek. 2,0 już lepiej, wybór czy diesel czy noPb należy do Ciebie, ja słyszałem, że diesel dobry itd., ale jak się zepsuje lub trzeba wymienić niektóre elementy eksploatacyjne to portfel może zaboleć. Fader był we wrześniu przed takim dylematem, chciał koniecznie po 2005r. w dieslu i 3D, a w końcu kupił 5D, 2005r., ale I generacji i 2,0 w benzynie; przy I gen. lepsza bena od diesla, mniej kłopotów w zimie, a spalanie? Średnia wychodzi koło 8,8 więc to chyba nie aż tak dużo. A i sporo szelestów zaoszczędzone przy zakupie - część wydał na nowe amorki na tył i komplet opon. Przy II gen. jakby była w Szczecinie lub okolicach GV z 3,2 V6 to bym go na ten silnik namawiał, ale auto chciał kupić w miarę szybko i nie czekać, aż może coś się pokaże.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.