Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowe dystrybutory gazu ??

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj tankując jak zwykle na bliskiej zauważyłem że na końcówce dystrybutora załozona jest taka osłonka (coś ala nakręcana osłona w niemcowych dystrybutorach tyle że nie nakręcana i z jakiegoś miękkiego tworzywa) która zabezpiecza przed poparzeniem gazem.....prosty patent a skuteczny....spotkał się juz ktoś z tym ?? bo ja to pierwszy raz widze....

Napisano
winner.gif Chyba jesteś pierwszy. Nie zauważyłem jeszcze czegoś takiego aczkolwiek popieram taki patent
Napisano

> Dzisiaj tankując jak zwykle na bliskiej zauważyłem że na końcówce dystrybutora załozona jest taka

> osłonka (coś ala nakręcana osłona w niemcowych dystrybutorach tyle że nie nakręcana i z

> jakiegoś miękkiego tworzywa) która zabezpiecza przed poparzeniem gazem.....prosty patent a

> skuteczny....spotkał się juz ktoś z tym ?? bo ja to pierwszy raz widze....

...chodzi Ci o taki kołnierz z tworzywa na końcu pistoletu ?? jesli tak to widziałem to juz jakis czas temu w sosnowcu chyba na Statoil...

Napisano
  • Autor

> ...chodzi Ci o taki kołnierz z tworzywa na końcu pistoletu ?? jesli tak to widziałem to juz jakis

> czas temu w sosnowcu chyba na Statoil...

tak...długości może z 5-7cm.

O dziwno spełnia swoje zadanie doskonale....nie poczułem nic przy odłanczaniu pistoletu smile.gif

Napisano

A nie jest to odsysacz oparów?

Napisano

> Dzisiaj tankując jak zwykle na bliskiej zauważyłem że na końcówce dystrybutora załozona jest taka

> osłonka (coś ala nakręcana osłona w niemcowych dystrybutorach tyle że nie nakręcana i z

> jakiegoś miękkiego tworzywa) która zabezpiecza przed poparzeniem gazem.....prosty patent a

> skuteczny....spotkał się juz ktoś z tym ?? bo ja to pierwszy raz widze....

Zauważyłem na Bliskiej w Chrzanowie właśnie jakiś inny pistolet, taki z czarną osłoną z niedużym kołnierzem wyprofilowanym tak, żeby na ręce gaz nie leciał przy odpinaniu hmm.gif

Może to jakiś ukłon przybliżający nas do tankowania samemu hmm.gif

Napisano
  • Autor

> A nie jest to odsysacz oparów?

nieeeeeee....osłonka żeby się nie poparzyć.

Napisano

Ta osłonka istnieje już od 6 lat, tylko obsługa zdejmuje ją bo im przeszkadza przy podpinaniu pistoletu do gniazda.

Napisano

Ta osłonka nie daje aż tak dużo, choć przydatna troszkę jest, niestety na mrozie lubi pękać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.