Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rejestracja samochodu sprowadzonego z usa

Featured Replies

Napisano

Witam

Chcę kupić od człowieka samochód sprowadzony z USA. Samochód jest już rok zarejestrowany w Polsce. Jakie muszę mieć dokumenty do rejestracji samochodu poza umową kupna, dowodem rejestracyjnym i kartą pojazdu ? Coś dodatkowo czy samochód jest już traktowany jak "normalny" ?

Napisano

> Witam

> Chcę kupić od człowieka samochód sprowadzony z USA. Samochód jest już rok zarejestrowany w Polsce.

> Jakie muszę mieć dokumenty do rejestracji samochodu poza umową kupna, dowodem rejestracyjnym i

> kartą pojazdu ? Coś dodatkowo czy samochód jest już traktowany jak "normalny" ?

nic

tak

Napisano

Jak jest już zarejestrowany w Polsce to nic więcej nie trzeba.

Napisano

> Jak jest już zarejestrowany w Polsce to nic więcej nie trzeba.

A nie będą się czepiać świateł przy przeglądzie?

Napisano

> Teoretycznie jeśli jest zarejestrowany to przegląd powinien mieć uczciwie podbity.

dobre... Widze przy czwartku poczucie humoru się trzyma. W tym chorym kraju auto z ksiązką auta sportowego nie przejdzie legalnie przeglądu. Ale już na auto z hameryki ze światłami niezgodnymi z naszym prawem przechodzi z palcem ...w 200zł grinser006.gif

Napisano

> Witam

> Chcę kupić od człowieka samochód sprowadzony z USA. Samochód jest już rok zarejestrowany w Polsce.

> Jakie muszę mieć dokumenty do rejestracji samochodu poza umową kupna, dowodem rejestracyjnym i

> kartą pojazdu ? Coś dodatkowo czy samochód jest już traktowany jak "normalny" ?

Jeżeli auto jest już zarejestrowane to wszystko odbywa się normalnie.

Co do świateł to tak dla Twojej informacji (bo rejestrowałem takie auto w zeszłym roku - pierwsza rejestracja w kraju) to przy przeglądzie musiałem zrobić białe przednie światła postojowe, z tyły już były pomarańczowe kierunki to to odpadło, zostało tylko przeciwmgielne z tyłu. Światła przednie praktycznie świecą "na płasko" ale diagnosta powiedział że teraz dużo aut tak ma i się tego nie czepiają.

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Jeżeli auto jest już zarejestrowane to wszystko odbywa się normalnie.

> Co do świateł to tak dla Twojej informacji (bo rejestrowałem takie auto w zeszłym roku - pierwsza

> rejestracja w kraju) to przy przeglądzie musiałem zrobić białe przednie światła postojowe, z

> tyły już były pomarańczowe kierunki to to odpadło, zostało tylko przeciwmgielne z tyłu.

> Światła przednie praktycznie świecą "na płasko" ale diagnosta powiedział że teraz dużo aut tak

> ma i się tego nie czepiają.

> pozdrawiam

a czym się różnią przednie amerykańskie od europejskich ?

Napisano

teoretycznie nic ale sprawdz czy swiatla przednie sa europejskie. W zaleznosci od modelu albo sie przestawia wajche w lampie albo konczy sie jej wymiana na taka z UE. Na ogol sprowadzane auta sa kombinowane i robione po taniosci - wiec sprawdz, po co masz miec problem przy przegladzie albo swiecic komus po oczach

Napisano

> a czym się różnią przednie amerykańskie od europejskich ?

amerykanskie swieca symetrycznie, europejskie asymetrycznie

Napisano

Widzę, że kupujesz Oddysey, więc zakładam, że masz dobre rozeznanie. Interesuje mnie to autko. Czy możesz podzielić się swoimi wrażeniami z poszukiwań, a konkretnie:

- Czy trudno znaleźć egzemplarz w rozsądnym stanie?

- Jak z wyposażeniem, co jest norma a co extrasem na rynku US?

- Czy Odyseja bywa w wersji 4WD (Sienna na ten przykład bywa)?

- Czy planujesz LPG? Jak z miejscem na butlę? Ile kosztuje instalacja?

- Jak z dostepnością części? Czy trzeba ciągąć z US, czy da się dostać coś w EU?

Z czym porównywałeś? Jak wrażenia?

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> Ale już na auto z hameryki ze światłami

> niezgodnymi z naszym prawem przechodzi z palcem ...w 200zł

Widzisz w światłach symetrycznie świecących jakieś zagrożenie dla ruchu drogowego? Ja bym się raczej martwił o xenonki typu "zrób to sam"...

Napisano

> dobre... Widze przy czwartku poczucie humoru się trzyma. W tym chorym kraju auto z ksiązką auta

> sportowego nie przejdzie legalnie przeglądu. Ale już na auto z hameryki ze światłami

> niezgodnymi z naszym prawem przechodzi z palcem ...w 200zł

A dlaczego uważasz, że nie ma zmienionych świateł?

Napisano
  • Autor

> Widzę, że kupujesz Oddysey, więc zakładam, że masz dobre rozeznanie. Interesuje mnie to autko. Czy

> możesz podzielić się swoimi wrażeniami z poszukiwań, a konkretnie:

> - Czy trudno znaleźć egzemplarz w rozsądnym stanie?

bardzo ciężko, praktycznie wszystko co jest w Polsce to jakieś wraki powypadkowe, trzeba sprawdzać historię w carfaxie albo autochecku

> - Jak z wyposażeniem, co jest norma a co extrasem na rynku US?

> - Czy Odyseja bywa w wersji 4WD (Sienna na ten przykład bywa)?

z tego co sie orientuje to nie ma

> - Czy planujesz LPG? Jak z miejscem na butlę? Ile kosztuje instalacja?

tak planuję, butlę można zmieścić w schowku w podłodze. Dobry stag premium to koszt od ok 3,5 kpln, brc - 4,5 kpln

> - Jak z dostepnością części? Czy trzeba ciągąć z US, czy da się dostać coś w EU?

z tego co mówią serwisy hondy to nie ma większych problemów, podobno wszystko jest w Europie

> Z czym porównywałeś? Jak wrażenia?

oglądałem toyotę ale gorzej wykonana i honda chyba ładniejsza, grand voyager - odpada bo miał być awaryjnie 8 osobowy i jakoś nie wierzę a amerykańską technologię. Teraz mam grand espace.

> Pozdrawiam

> Bartek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.