Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podgrzewane lusterka SC

Featured Replies

Napisano

Witam

Czy montował ktos takie maty podgrzewajace do lusterek w SC np takie

http://allegro.pl/mata-grzewcza-podgrzewacz-do-lusterek-gb-8s-12v-i1348680767.html

Warto to kupowac działa to jakos czy szkoda kasy

No i najważniejsza sprawa jak w razie co wyjac szkło lustra w Scda sie to wogóle zrobic czy raczej z góry mozna sie liczyc ze szkło pęknie

Napisano

Witam miałem takie maty w byłym CC i powiem Ci dawało to radę szybko się nagrzewało i w zimie naprawdę dobra sprawa wink.gif

Z tym że nie podpowiem nic jak to zamontować ponieważ miałem już to w aucie przy zakupie ale ogólnie polecam waytogo.gif

Napisano

Nie wiem jak w Sc ale w CC nie udalo mi sie wyciagnac szkla bez jego uszkodzenia.

Jak znajde chwile to wezme sie za zamontowanie dwoch nowych szkiel sferycznych (wiekszy kat widzenia) + ta mata podgrzewajaca podpieta pod ogrzewanie tylnej szyby.

Fajna sprawa nie tylko podczas sniegu ale rowniez podczas deszczu ok.gif

Napisano

> Nie wiem jak w Sc ale w CC nie udalo mi sie wyciagnac szkla bez jego uszkodzenia.

> Jak znajde chwile to wezme sie za zamontowanie dwoch nowych szkiel sferycznych (wiekszy kat

> widzenia) + ta mata podgrzewajaca podpieta pod ogrzewanie tylnej szyby.

> Fajna sprawa nie tylko podczas sniegu ale rowniez podczas deszczu

dosłownie przed chwilą próbowałem wyjąć szkło z lusterka w moim sc i też się nie udało bez jego uszkodzenia, może zna ktoś jakiś patent na to?

I druga sprawa jak kupie nowe szkło to czy wejdzie bez problemu, bo z tego co widze to na rantach obudowy są takie progi, które to szkło trzymają i kwestia czy to szkło później jakoś gładko wejdzie, bo przecież nie jest ono elastyczne (obudowa też za bardzo nie jest), a nie chciałbym uszkodzić znów nowego szkła...

Napisano

> Witam

> Czy montował ktos takie maty podgrzewajace do lusterek w SC np takie

> http://allegro.pl/mata-grzewcza-podgrzewacz-do-lusterek-gb-8s-12v-i1348680767.html

> Warto to kupowac działa to jakos czy szkoda kasy

> No i najważniejsza sprawa jak w razie co wyjac szkło lustra w Scda sie to wogóle zrobic czy raczej

> z góry mozna sie liczyc ze szkło pęknie

Ja mam takie maty od ok 5 lat. Bardzo fajna sprawa - zimą bardzo szybko lusterka się odmrazają oraz osuszają z kropelek wody. Nawet latem mozna sobie odparowac wode z lusterek smile.gif

Podłączone mam to pod ogrzewanie tylnej szyby.

Tutaj masz manual wyciągania szkieł mojego autorstwa. Jednakże dotyczy to tylko lusterek lakierowanych tj. SX-owych >> manual <<

Napisano

co wyście się uparli na te maty?

naprawdę zdecydowanie łatwiej jest po prostu zamontowac gotowe lusterka ok.gif

Napisano

> dosłownie przed chwilą próbowałem wyjąć szkło z lusterka w moim sc i też się nie udało bez jego

> uszkodzenia, może zna ktoś jakiś patent na to?

> I druga sprawa jak kupie nowe szkło to czy wejdzie bez problemu, bo z tego co widze to na rantach

> obudowy są takie progi, które to szkło trzymają i kwestia czy to szkło później jakoś gładko

> wejdzie, bo przecież nie jest ono elastyczne (obudowa też za bardzo nie jest), a nie chciałbym

> uszkodzić znów nowego szkła...

poszukaj w archiwum jakis starych wątków odnośnie wyciągania szkła z S-kowych lusterek (bo chyba takie posiadasz). O ile dobrze pamietam to koledzy wkladałi do gorącej wody badz nawet gotującej sie i plastik sie robil na tyle miekki ze dalo sie lustro wyciągnąć. Poszukaj starych watkow sprzed paru lat - swojego czasu bylo duzo na ten temat.......

Napisano

> co wyście się uparli na te maty?

> naprawdę zdecydowanie łatwiej jest po prostu zamontowac gotowe lusterka

eeee te lusterka jakis taki dziwny kształt maja i jakos dziwnie wygladaja - od razu widac ze nie oryginalne tylko jakis z dupy kształt nieudolnie podrobiony na ksztalt oryginałow.....

takie jest moje zdanie - Tobie mogą sie podobac........ sick.gif

Napisano

> eeee te lusterka jakis taki dziwny kształt maja i jakos dziwnie wygladaja - od razu widac ze nie

> oryginalne tylko jakis z dupy kształt nieudolnie podrobiony na ksztalt oryginałow.....

> takie jest moje zdanie - Tobie mogą sie podobac........

czy ja wiem hmm.gif

są ciut większe, sferyczne co uważam za plus i wystają gotowe kable.... a leniwy jestem, to mi łatwiej już było kable podłączyć.

Jeżdżę już z takimi jakiś czas i wsiadając do innego sc, to mi jakieś małe te seryjne się wydają 270751858-jezyk.gif i mało w nich widać zlosnik.gif

Napisano

Też wolałbym całe lustra. Jakbym nie wiedział, że miałeś zmieniane to nawet bym nie zauważył, że masz nieseryjne, a te podgrzewane wcale źle nie wyglądają... ani dziwnie.

pozdr

Napisano

> czy ja wiem

> są ciut większe, sferyczne co uważam za plus i wystają gotowe kable.... a leniwy jestem, to mi

> łatwiej już było kable podłączyć.

> Jeżdżę już z takimi jakiś czas i wsiadając do innego sc, to mi jakieś małe te seryjne się wydają i

> mało w nich widać

pokaże jakieś foto jak te lustra się na aucie prezentują zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> kup podgrzewane lusterka dedykowane do SC, łatwiejszy montaż IMO.

> przykład: http://allegro.pl/lusterko-fiat-seicento-reg-link-podgrzewane-nowe-i1271359519.html

Też oglądałem te lusterka ale cena troche wyskoa w porównaniu do tych mat a przed swietami to kasy nie za duzo wiec chyba na maty jednak sie zdecyduje

Napisano
  • Autor

> Ja mam takie maty od ok 5 lat. Bardzo fajna sprawa - zimą bardzo szybko lusterka się odmrazają oraz

> osuszają z kropelek wody. Nawet latem mozna sobie odparowac wode z lusterek

> Podłączone mam to pod ogrzewanie tylnej szyby.

> Tutaj masz manual wyciągania szkieł mojego autorstwa. Jednakże dotyczy to tylko lusterek

> lakierowanych tj. SX-owych >> manual

A pamietasz może jakie te maty były tzn jaki rozmiar itp

Napisano

> A pamietasz może jakie te maty były tzn jaki rozmiar itp

o ile pamiętam to wysokość miały prawie taka sama jak szkło SX'owe a szerokość jakieś 2-3cm węższe od szkła lusterka. Na rogach były pościnane więc idealnie się wpasowały pod szkła.....

Jak mata zaczyna rozmrażać szkło lusterka wtedy doskonale widać jaki ma rozmiar więc jak będę miał okazję to pstrykne jakies foto. Ale to trzeba pilnować bo za parę chwil już tego nie widać bo się całe szkło rozmraża

Napisano
  • Autor

> o ile pamiętam to wysokość miały prawie taka sama jak szkło SX'owe a szerokość jakieś 2-3cm węższe

> od szkła lusterka. Na rogach były pościnane więc idealnie się wpasowały pod szkła.....

> Jak mata zaczyna rozmrażać szkło lusterka wtedy doskonale widać jaki ma rozmiar więc jak będę miał

> okazję to pstrykne jakies foto. Ale to trzeba pilnować bo za parę chwil już tego nie widać bo

> się całe szkło rozmraża

Bardziej by mi chodziło czy pamietasz jaki symbol albo jak były oznaczone te maty bo na allegro sa rózne oznaczenia np G10 G8S i nie wiem które by pasowały

Napisano

> przykład: http://allegro.pl/lusterko-fiat-seicento-reg-link-podgrzewane-nowe-i1271359519.html

te lusterka to jakaś porażka ... miałem to i wywaliłem ...

lustra jakieś ciemniejsze ... kat ustawienia beznadziejny ... dla mnie nieosiągalne ustawienie optymalne

pomniejszają za bardzo przez co dla mnie bardzo niekomfortowe ....

i straaaaasznie wielkie .... takie uszy dzambo .... jak te nowe w pandzie .... 033102bebe_1_prv.gif033102bebe_1_prv.gif033102bebe_1_prv.gif033102bebe_1_prv.gif

Napisano

> Bardziej by mi chodziło czy pamietasz jaki symbol albo jak były oznaczone te maty bo na allegro sa

> rózne oznaczenia np G10 G8S i nie wiem które by pasowały

ja osobiście kupowałem inne maty - ale teraz już są one niedostępne. Wtedy pasowały idealnie pod szkła. Obecne najbardziej pasujące to chyba G8 ale musiałbym sprawdzić w domu. O ile dobrze pamietam to mam takie G8 gdzies w szafie - musiałbym wieczorem poszukac jak nie zapomne wink.gif

Aha no i gdzieś chyba na starym kompie gdzieś na ostatnim klastrze dysku powinienem miec fotki z tych mat ktore mam zamontowane.....

Napisano
  • Autor

> ja osobiście kupowałem inne maty - ale teraz już są one niedostępne. Wtedy pasowały idealnie pod

> szkła. Obecne najbardziej pasujące to chyba G8 ale musiałbym sprawdzić w domu. O ile dobrze

> pamietam to mam takie G8 gdzies w szafie - musiałbym wieczorem poszukac jak nie zapomne

> Aha no i gdzieś chyba na starym kompie gdzieś na ostatnim klastrze dysku powinienem miec fotki z

> tych mat ktore mam zamontowane.....

No niestety te G8 tez sa za duże a konkretnie za szerokie wiec chyba nic z etego nie bedzie po swietach chyba pomysle o oryginalnych podgrzewanych lustrach

Napisano

Stare szkła to można wybić furious.gif

Tylko jak to potem wygląda w przypadku wkładania nowego szkła do CC?

Zapodaj jakimiś linkami wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.