Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jazda po resecie kompa bez adaptacji

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie, wpłynie jakoś znacząco na spożycie paliwa?

Adaptacja w tej temperaturze, czyli do włączenia sie wentylatora może potrwać trochę długo no i paliwa zeżre sporo. hmm.gif

Napisano

> no i

> paliwa zeżre sporo.

ile konkretnie??

pad.gif

Napisano

> Jak w temacie, wpłynie jakoś znacząco na spożycie paliwa?

> Adaptacja w tej temperaturze, czyli do włączenia sie wentylatora może potrwać trochę długo no i

> paliwa zeżre sporo.

heh... no daj spokój. ile tego paliwa Ci zeżre? litr? slinka.gif

ja jak jeździłem bez adaptacji to mi gasł po wciśnięciu sprzęgła.

Napisano
  • Autor

> ile konkretnie??

Jak ostatnio robiłem adaptacje przy takiej temperaturze (-5/-10) to do pół godziny pracy silnika na wolnych obrotach, aby mi trzy razy wentyl się włączył. hmm.gif

Napisano

> Adaptacja w tej temperaturze, czyli do włączenia sie wentylatora może potrwać trochę długo no i

> paliwa zeżre sporo.

Ja jeździłem bezpośrednio po resecie i nic się nie działo, jedynie przez pierwsze kilkanaście kilometrów auto nie chodziło idealnie, ale potem już było ok. wink.gif

Napisano
  • Autor

> Ja jeździłem bezpośrednio po resecie i nic się nie działo, jedynie przez pierwsze kilkanaście

> kilometrów auto nie chodziło idealnie, ale potem już było ok.

No to zaczynam adaptację, bo mam ważny wyjazd o północy a nie mogę sobie pozwolić na jakikolwiek foch mochodu. Mam nadzieję że wyjazd z ogrzewanego garażu nie zakłóci ustawień adaptacji. wink.gif

Napisano

> No to zaczynam adaptację, bo mam ważny wyjazd o północy a nie mogę sobie pozwolić na jakikolwiek

> foch mochodu. Mam nadzieję że wyjazd z ogrzewanego garażu nie zakłóci ustawień adaptacji.

Wielokrotnie odłączałem aku a potem wsiadałem i od razu ogień. Raz mi się zdarzyło robić tą "adaptację". Nie czułem żadnej różnicy. To chyba nie ma większego sensu.

Napisano

> Wielokrotnie odłączałem aku a potem wsiadałem i od razu ogień. Raz mi się zdarzyło robić tą

> "adaptację". Nie czułem żadnej różnicy. To chyba nie ma większego sensu.

Mialem tak samo.

Napisano

wyjeżdżając na tydzień na wakacje i odpiąłem aku

wróciłem, założyłem klemę, dopaliłem i zaczekałem do pierwszego wyłączenia wentylatora chłodnicy, potem pojechałem i nic się nie dzieje do tej pory, a pali normalnie, nawet mniej 270751858-jezyk.gif jak się ograniczam

Napisano
  • Autor

> No to zaczynam adaptację, bo mam ważny wyjazd o północy a nie mogę sobie pozwolić na jakikolwiek

> foch mochodu. Mam nadzieję że wyjazd z ogrzewanego garażu nie zakłóci ustawień adaptacji.

Hmm adaptacja czyli trzykrotne właczenie wentylatora trwała 20 min, Ale problem mam większy niż to. Ale o tym w nowym wątku, aby tytuł sugerował problem. Dzięki wszystkim za odpowiedzi i ten wątek własciwie można zamnknąć. IThankYou.gif

Napisano

> paliwa zeżre sporo.

o czym piszecie hmm.gif

o adaptacji hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.