Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mk 1 hamulce przód-co to może być

Featured Replies

Napisano

Z jednej strony trzyma mi zacisk delikatnie ale grzeje się i czuć klocki.Po zdjęciu zacisku i po podpompowaniu pedałem hamulca wysunąłem tłoczek opsikałem go WD-40 i próbowałem wepchnąć ale się nie dało.Następnie znów podpompowałem hamulec ale tłoczek z zacisku się już więcej nie wysunął.Odkręciłem przewód z zacisku i ku mojemu zdziwieniu nie leciał z niego płyn,tłoczek też wyszedł lekko z zacisku gdy nie był podłączony do układu-po oczyszczeniu tylko szmatką tłoczek wepchnąłem do zacisku dwoma palcami.Zamontowałem wszystko czyszcząc wszystkie ruchome elementy i smarując smarem miedziowym.Przy odpowietrzaniu układu bardzo długo nie leciał płyn z odpowietrznika-poleciał dopiero wtedy gdy odpowietrzane było na włączonym silniku.Po tym wszystkim dalej się grzeje.Może to pompa???Z góry dzięki za wszystkie sugestje.

Napisano

Ja bym jeszcze sprawdzil stan przewodow elastyczncyh.

Napisano

> Z jednej strony trzyma mi zacisk delikatnie ale grzeje się i czuć klocki.Po zdjęciu zacisku i po

> podpompowaniu pedałem hamulca wysunąłem tłoczek opsikałem go WD-40 i próbowałem wepchnąć ale

> się nie dało.Następnie znów podpompowałem hamulec ale tłoczek z zacisku się już więcej nie

> wysunął.Odkręciłem przewód z zacisku i ku mojemu zdziwieniu nie leciał z niego płyn,tłoczek

> też wyszedł lekko z zacisku gdy nie był podłączony do układu-po oczyszczeniu tylko szmatką

> tłoczek wepchnąłem do zacisku dwoma palcami.Zamontowałem wszystko czyszcząc wszystkie ruchome

> elementy i smarując smarem miedziowym.Przy odpowietrzaniu układu bardzo długo nie leciał płyn

> z odpowietrznika-poleciał dopiero wtedy gdy odpowietrzane było na włączonym silniku.Po tym

> wszystkim dalej się grzeje.Może to pompa???Z góry dzięki za wszystkie sugestje.

Sprawdż śruby mocujące zacisk do zwrotnicy.

Zacisk powinien przesuwać się po nich pod naciskiem ręki.

Jak nie możesz go przesunąć, to odkręć śruby i je przeczyść i przesmaruj.

Napisano

Na 99% do wymiany jest przewod elastyczny, bo puchnie i ogranicza przeplyw plynu. Juz sie z tym spotkalem w kilku samochodach. Jak nacisniesz na hamulec, to plyn sie przecisnie do zacisku, ale pozniej ma problem z powrotem.

Napisano

> śruby były smarowane

Sprawdzić ten przewód czy nie puchnie. Jazda teraz jest bardzo niebezpieczna z takim przewodem ponieważ przez cały czas jest hamowane to koło.

Napisano
  • Autor

wymieniony przewód i wszystko jest ok.Dzięki

Napisano

> wymieniony przewód i wszystko jest ok.Dzięki

ok.gif

Napisano

> Z jednej strony trzyma mi zacisk delikatnie ale grzeje się i czuć klocki.Po zdjęciu zacisku i po

> podpompowaniu pedałem hamulca wysunąłem tłoczek opsikałem go WD-40 i próbowałem wepchnąć ale

> się nie dało.Następnie znów podpompowałem hamulec ale tłoczek z zacisku się już więcej nie

> wysunął.Odkręciłem przewód z zacisku i ku mojemu zdziwieniu nie leciał z niego płyn,tłoczek

> też wyszedł lekko z zacisku gdy nie był podłączony do układu-po oczyszczeniu tylko szmatką

> tłoczek wepchnąłem do zacisku dwoma palcami.Zamontowałem wszystko czyszcząc wszystkie ruchome

> elementy i smarując smarem miedziowym.Przy odpowietrzaniu układu bardzo długo nie leciał płyn

> z odpowietrznika-poleciał dopiero wtedy gdy odpowietrzane było na włączonym silniku.Po tym

> wszystkim dalej się grzeje.Może to pompa???Z góry dzięki za wszystkie sugestje.

dodam tylko że nie wolno smarować tłoczka smarem miedziowym! opiłki metalu będą rysować powierzchnię styku tłoka z zaciskiem

Napisano

zgadzam się z Tobą, do tego jest pasta do tłoczków

Napisano
  • Autor

tłoczek nie był smarowany smarem tylko wd40

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.