Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Drzwi od kierowcy

Featured Replies

Napisano

Mam mały problem drzwi od kierowcy się często lubią nie zamykać tak jakby się od czegoś odbijały. Czym to może być spowodowane??

Napisano

> Mam mały problem drzwi od kierowcy się często lubią nie zamykać tak jakby się od czegoś odbijały.

> Czym to może być spowodowane??

Aktualnie to może być mróz.

Nagrzej zamek farelką albo stuknij w niego (nie w klamkę tylko w ten zamek co jest od strony słupka).

Napisano

> Mam mały problem drzwi od kierowcy się często lubią nie zamykać tak jakby się od czegoś odbijały.

> Czym to może być spowodowane??

Typowo , zawsze mnie to zaskakiwało jak rano jechałem do roboty przy - 10 otwarłem drzwi ale już ich nie zamknąłem. Z racji że nie miałem czasu się z tym bawić to przywiązałem sznurkiem drzwi i pojechałem. Po nagrzaniu auta i zrobieniu koło 5 - 7 km drzwi już zamknęły się normalnie smile.gif

Czasem jak jechałem z pasażerem to musiał se je potrzymać jakiś czas zakrecony.gif

Napisano

Nawet niech kolega nie gada bo miałem to samo cza do dzewczyny jechać a tu kuwa drzwi nie idzie zamknąć. grinser006.gif

powód w zamku przymarzają zapadki, lubią sie fazy mylić góra jest zamknięta a dół otwarty.

Gdy tak się stanie naciśnij ten grzybek z blokady drzwi w dół, a jak nie przeskoczy odkrecasz 2 sróbki imbusewe zamka w drzwiach gdzie masz zapadkę, i wkładasz ponownie z dobrym ustawieniem.

Czasami trza ściągać obicie drzwi jeśli nie uda się zrobić tego od zewnątrz.

Tam jest w zamku gdy odkręcisz 2 imbusy zapadka u góry cza ją odbić do góry chyba i znów wszystko skręcić.

Napisano

moze to byc mroz albo mozesz miec zle ustawiony zamek... tez tak mialem przestawilem sobie tym 'stempelkiem' co znajduje sie na slupku i wszystko bylo dobrze smile.gif

Mozliwe tez ze moze byc to spowodowane mrozem...tez tak czasem mam z drzwiami od pasażera...

Napisano

najprawdopodobniej przymarzają ci poprostu zamki, ja miałem ten sam problem, ale dziadek powiedział mi żeby nasmarować to gliceryną wszystko a będzie dobrze. Nasmarowałem wszystko gliceryną i już nie przymarza, zamki otwierają się tak samo jak i latem pomimo większych mrozów, polecam to rozwiązanie.

Napisano

> najprawdopodobniej przymarzają ci poprostu zamki, ja miałem ten sam problem, ale dziadek powiedział

> mi żeby nasmarować to gliceryną wszystko a będzie dobrze. Nasmarowałem wszystko gliceryną i

> już nie przymarza, zamki otwierają się tak samo jak i latem pomimo większych mrozów, polecam

> to rozwiązanie.

Dobry by był równiez smar lub smar zmieszany z parafiną... waytogo.gif

Napisano

> Dobry by był równiez smar lub smar zmieszany z parafiną...

z mojego doświadczenia wychodzi że właśnie nie, bo smar za mocno gęstnieje i nie "wypędza" wody, a gliceryna jest płynna i tak jakby odgania wodę i nic nie przymarza.

Napisano

Polecam smar grafitowy sam stosuje i dziala genialnie. A uszczelki smaruje smarem silikonowym tez super sprawa smile.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki za pomoc. Generalnie jest lepiej zamki posmarowane smarem a uszczelki na drzwiach wazeliną techniczną. Jednak po bardzo mroźnej nocy jest odwrotnie niż w pierwszym poście a mianowicie kluczyka nie idzie przekręcić ale od środka można otworzyć na bolcu. Swoją drogą całkiem fajnie wchodzi się do auta o 6 rano przez bagażnik

Napisano

Najszybszy sposób gdy drzwi nie chcą sie zamykać przymarzła ta zapadka suszarką nagrzać go z 3min i puści sprawdzone grinser006.gif.

Co do przymarzania zamków zwykły odmrażacz, na uszczelki silikon a na sam mechanizm zamków smar grafitowy lub zwykły smar lub olej.

to tak podsumowując zlosnik.gif.

Napisano

> Dzięki za pomoc. Generalnie jest lepiej zamki posmarowane smarem a uszczelki na drzwiach wazeliną

> techniczną. Jednak po bardzo mroźnej nocy jest odwrotnie niż w pierwszym poście a mianowicie

> kluczyka nie idzie przekręcić ale od środka można otworzyć na bolcu. Swoją drogą całkiem

> fajnie wchodzi się do auta o 6 rano przez bagażnik

Tak tylko że np. ja u siebie wszystko kiedyś otworzyłem poza bagażnikiem właśnie 270751858-jezyk.gif Kluczyk się przekręcał ale bagażnik tak przymarzł na uszczelkach że masakra 270751858-jezyk.gif Ostatnio to lepszą akcję miałem z bakiem na stacji zeby.GIF Ledwo skubańca wydłubałem 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.