Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Laser w radioodtwarzaczu - problem allegro :/

Featured Replies

Napisano

Kupiłem radioodtwarzacz Alpine CDA-9884R na Allegro.

Wszystko ładnie pięknie gra poza cd sciana.gif Co prawda wybierałem go głownie ze wzgledu na USB z tyłu ale cd tez chciałbym słuchać.

Po zamontowaniu spradzałem USB, ustawiłem je sobie pod siebie i cos mnie tkneło by jeszcze cd sprawdzić. 1 cd - wczytuje ale tak strasznie głosno chodzi ze szok, 2 cd - głosno chodzi + przeskakuje, 3 cd - error, 4 cd - głosno chodzi. No zesz sciana.gif to wkładam znow 1 cd - error i tak jest ciagle. Same errory :/

Pytanie moje brzmi:

Czy moglo to byc spowodowane ze radio z cieplego (dom) wyniosłem na dwor i tam je montowałem?

Uszkodzony laser?

Moze wystarczy przeczyscic? Rozkrecac nie chce a plyty czyszczacej nie mam.

Pan od ktorego je kupilem twierdzi ze jak w czerwcu je z auta wyjmowal bylo ok. Od tego czasu lezało w domu i teraz je sprzedał.

Jakby to było padniety laser to co robic?

Odesłac i prosic o zwrot kasy?

Samemu naprawiac i on pokrywa strate?

Czy umowic sie na zwrot jakiejs tam czesci gotowki? Jak zwrot to ile?

frown.gifsciana.gif

To moje 7 radio z allego i pierwsze z klopotami :/

Napisano

> Czy moglo to byc spowodowane ze radio z cieplego (dom) wyniosłem na dwor i tam je montowałem?

Ja tak miałem smile.gif Po prostu soczewka mi zaparowała smile.gif

Później wszystko wróciło do normy smile.gif

> Moze wystarczy przeczyscic? Rozkrecac nie chce a plyty czyszczacej nie mam.

Powinno pomóc, ale lepiej się nie podejmuj na razie.

> Odesłac i prosic o zwrot kasy?

Jeśli to co napisałem o zaparowanej soczewce nie pomoże, to odsyłaj i zgłoś zwrot kasy. Nie rozkręcaj i nie naprawiaj na własną rękę bo gość się z tego wywinie.

Napisano
  • Autor

> Ja tak miałem Po prostu soczewka mi zaparowała

> Później wszystko wróciło do normy

ok.gif tylko ile mam czekać? confused.gif

> Powinno pomóc, ale lepiej się nie podejmuj na razie.

> Jeśli to co napisałem o zaparowanej soczewce nie pomoże, to odsyłaj i zgłoś zwrot kasy. Nie

> rozkręcaj i nie naprawiaj na własną rękę bo gość się z tego wywinie.

hmm.gif przemyślę waytogo.gif

EDIT:

Byłem w aucie i juz czyta cd tyle ze jest strasznie głosno (szumy wydobywaja sie z radioodtwarzacza podczas odczytu cd) i przerywa... erroru poki co nie ma ale i tak nie jest dobrze frown.gif

Bedzie lepiej jak sie np w aucie rozgrzeje po dluzszej jezdzie? :/

Napisano

> tylko ile mam czekać?

> przemyślę

> EDIT:

> Byłem w aucie i juz czyta cd tyle ze jest strasznie głosno (szumy wydobywaja sie z radioodtwarzacza

> podczas odczytu cd) i przerywa... erroru poki co nie ma ale i tak nie jest dobrze

> Bedzie lepiej jak sie np w aucie rozgrzeje po dluzszej jezdzie? :/

raczej lepiej nie bedzie slaby laser a w alpinach lasery zawsze do d...............

Napisano
  • Autor

> raczej lepiej nie bedzie slaby laser a w alpinach lasery zawsze do d...............

wrr... miałem już 9812RR i tam tego problemu nie bylo z laserem :/ Moze sie uda bo radio mi sie podoba i cena byla ok :/

A jak nie to odesłanie :/ oczywiście za pobraniem, jutro zdecyduje

Napisano

> raczej lepiej nie bedzie slaby laser a w alpinach lasery zawsze do d...............

Nigdy nie mialem problemu z laserami w Alpine, a mialem ich 3 i do tego 3 zmieniarki.

Najgorsze lasery to maja: JVC i to tego tragiczne do wyczyszczenia sick.gif. Lipne tez sa w wielu modelach Blaupunkt'a oraz Clarion'a oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> Nigdy nie mialem problemu z laserami w Alpine, a mialem ich 3 i do tego 3 zmieniarki.

> Najgorsze lasery to maja: JVC i to tego tragiczne do wyczyszczenia . Lipne tez sa w wielu modelach

> Blaupunkt'a oraz Clarion'a

To co sadzić o moim modelu? Feler który się sam usunie czy nie ma nawet o tym mowy? :/

Napisano

> To co sadzić o moim modelu? Feler który się sam usunie czy nie ma nawet o tym mowy? :/

Moze faktycznie jest brudny. Ale do czyszczenia lepiej nie uzywac specjalniej plyty, bo potrafi ona tylko zaszkodzic. Najlepiej dobrac sie do napedu i przemyc oczko.

Ja kiedys sie zdziwilem, ze u mnie w Alpinie zaczela przeskakiwac plyta podczas odtwarzania. Siedziala ona w radiu z pol roku, bez wyciagania. Gdy ja wyjalem to okazalo sie, ze byla zakurzona zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Ciąg dalszy objawów.

Po przejechaniu kilkunastu kilometrów i po ogrzaniu przy okazji wnetrza płyta wczytała się.

Lecz podczas wczytywania napęd zaczyna głosno chodzić. W zadnym radio ktore miałem dotychczas tak glosno nie było.

Płyta przeskakuje, tzn jakby ktoś przewijał ja do przodu co chwilke. slinka.gif Napedu nie bede rozbierał bo to tylko problem. Jutro dzwonie do Pana w sprawie odesłania radia za pobraniem. Bo z tej maki to juz chleba nie bedzie frown.gif

No chyba ze jakies pomysły? Do domu zabrać i odkurzaczem spróbować wessać przez otwór wszystko co się da? Bo radio mi sie strasznie spodobało zarówno wizualnie jak i akustycznie i chciałbym je jakos sensownie naprawic:(

Napisano

Odkurzaczem nic nie zdzialasz, lepszy kompresor, ale pewnie takze niewiele pomoze. Jak czyszczenie to tylko przez rozebranie radia.

Napisano
  • Autor

Cos mi sie przypomnialo co wczesniej wydawalo mi sie nie istotne... po podlaczeniu radioodtwarzacza okazalo sie iz w srodku byla cd sprzedajacego. Czyli wynika z tego ze cd byla w napedzie podczas transportu i kilka miesiecy gdy radio lezalo w domu.

Moglo to tez miec wplyw na te usterke?

Napisano

Raczej nie, no chyba, ze w transporcie ktos rzucal radiem i plyta porysowala laser. Ale to raczej malo prawdopodobne.

Napisano
  • Autor

Jako że nic się nie poprawiło radio odesłane do sprzedającego.

Temat mozna zamknąć - dziękuje za porady wszystkim 20.GIF

Napisano

> Jako że nic się nie poprawiło radio odesłane do sprzedającego.

> Temat mozna zamknąć - dziękuje za porady wszystkim

To napisz jeszcze czy odebrał przesyłkę i zwrócił kasę zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> To napisz jeszcze czy odebrał przesyłkę i zwrócił kasę

grinser006.gif wierze w jego uczciwość hahaha.gif

EDIT:

Jakby coś nie odbierał to nie popuszczę grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> To napisz jeszcze czy odebrał przesyłkę i zwrócił kasę

Paczka odebrana i opłacona ok.gif Także kasa idzie do mnie przekazem a to moze trwac trochę sciana.gif

Napisano

> Paczka odebrana i opłacona Także kasa idzie do mnie przekazem a to moze trwac trochę

To tyle dobrze, że chociaż bez problemów ze zwrotem kasy było ok.gif

Napisano

> Lecz podczas wczytywania napęd zaczyna głosno chodzić. W zadnym radio ktore miałem dotychczas tak

> glosno nie było.

Jesli było to slychac w glosnikach, to najpewniej był problem z masą/ekranem kabli chinch

Napisano
  • Autor

> Jesli było to slychac w glosnikach, to najpewniej był problem z masą/ekranem kabli chinch

Nie. Po prostu mechanizm głośno chodził. Tak że był głośniejzy niż silnik na biegach jałowych...

Napisano
  • Autor

> To tyle dobrze, że chociaż bez problemów ze zwrotem kasy było

NIe wiem czy dobrze zrobiłem ale koszta zwrotu do sprzedającego podzieliłem na pół hmm.gif sprawiedliwie?

Napisano

> NIe wiem czy dobrze zrobiłem ale koszta zwrotu do sprzedającego podzieliłem na pół sprawiedliwie?

Pewnie smile.gifok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.