Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przymarzajace szyby boczne.

Featured Replies

Napisano

Bylo juz o przednich - to teraz o bocznych .

Co robicie zeby Wam nie przymarzaly .

Niby zimą mało sie używa , ale chcac np kupic Mc'D przez okienko naciskacie pstryczek elektryczek , a tu nic ...

Ja spryskalem uszczelki od srodka smarem silikonowym , ale tej zimy to nie zadziałało ....

Macie jakis patent , poza tym zeby zmienic auto , badz tez kupic garaz wink.gif

Napisano

> Bylo juz o przednich - to teraz o boczncyh .

> Co robicie zeby Wam nie przymarzaly .

> Niby zimą mało sie używa , ale chcac np kupic Mc'D przez okienko naciskacie pstryczek elektryczek ,

> a tu nic ...

> Ja spryskalem uszczelki od srodka smarem silikonowym , ale tej zimy to nie zadziałało ....

> Macie jakis patent , poza tym zeby zmienic auto , badz tez kupic garaz

Problemem jest przymarzanie dołu szyby, przynajmniej u mnie. Staram się przy odśnieżaniu dokładnie oczyścić dół przy uszczelce, i usunąć wszelkie oblodzenia.

Napisano

> Problemem jest przymarzanie dołu szyby, przynajmniej u mnie. Staram się przy odśnieżaniu dokładnie

> oczyścić dół przy uszczelce, i usunąć wszelkie oblodzenia.

dokładnie, ja dodatkowo delikatnie popycham szybę zlosnik.gif

u mnie działa cool.gif

Napisano
  • Autor

> oczyścić dół przy uszczelce, i usunąć wszelkie oblodzenia.

Moze i cos w tym jest , ale z drugiej strony dosc dokladnie zawsze odsniezam auto i pozostaja tam moze jakies male kawaleczki sniegu / lodu.

Napisano

> Ja spryskalem uszczelki od srodka smarem silikonowym , ale tej zimy to nie zadziałało ....

> Macie jakis patent , poza tym zeby zmienic auto , badz tez kupic garaz

No za dużo nic nie wykombinujesz, u mnie smar silkonowy działa juz drugi rok ale tez zdarzają sie momenty kiedy przymarnie (a zawsze daje nawiewy z ciepłym powietrzam na szybki boczne), ale z kolei brat ma w roverze 75 podgrzewane uszczelki wszystkich szyb otwieranych i nie ma zadnego problemu spineyes.gifbiglaugh.gif

Napisano
  • Autor

brat ma w roverze 75 podgrzewane uszczelki wszystkich szyb otwieranych i nie ma zadnego

> problemu

To ja prymityw nawet nie wiedzialem ze sa takie wynalazki smile.gifok.gif

Napisano

> brat ma w roverze 75 podgrzewane uszczelki wszystkich szyb otwieranych i nie ma zadnego

> To ja prymityw nawet nie wiedzialem ze sa takie wynalazki

No ja i on też nie wiedzielismy dopóki nie rozebralismy drzwi grinser006.gif odpowiedni drut oporowy w poprowadzony w uszczelce, proste i skuteczne, właczało sie chyba poniżej jakiejś określonej temperatury smile.gif

Napisano

A może pomoże psiknięcie koncentratu do szyb w aerozolu przy uszczelce.

Napisano

Ja do Pikusia (i wcześniej Matiza) mam patent w postaci starej karty kredytowej. Jej róg wsuwam pomiędzy szybę a uszczelkę i tak przejeżdżam wokół całego obwodu szyby... Działa zawsze, nawet przy -25°C. yay.gifpalacz.gif

Napisano

no właśnie, a mi w moim mundku non stop przymarza góra szyby!! i kartą kredytową nie próbowałem, ale za to kartą z makro wink.gif dalej to samo nie chce puścić, po prostu lód trzyma na samej górze szyby i w środku uszczelki w tej jakby rynience na szybę, pryskałem aerozolem przeciw zamarzaniu i dalej to samo, czyżby nieszczelność??

Napisano

szybko nagrzac w aucie to po jakims czasie puszcza zlosnik.gif

Napisano

> no właśnie, a mi w moim mundku non stop przymarza góra szyby!! i kartą kredytową nie próbowałem,

> ale za to kartą z makro dalej to samo nie chce puścić, po prostu lód trzyma na samej górze

> szyby i w środku uszczelki w tej jakby rynience na szybę, pryskałem aerozolem przeciw

> zamarzaniu i dalej to samo, czyżby nieszczelność??

Wczoraj wyciagłem gumowe dywaniki z auta na noc, i dzis szyby sa suche od srodka.A wcale jakies wody tam nie miałem ,troche lodu u siebie.

Napisano

ja wczoraj nie moglem otworzyc bagaznika - passat sedan, wygrzebanie lodu z podszybia nic nie dalo mad.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.