Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwny dźwięk po odpaleniu.

Featured Replies

Napisano

Otóż po odpaleniu auta dałem mu troszeczkę popracować na biegu jałowym i po pewnej chwili coś strzeliło, jakby jakaś sprężyna lub coś w rodzaju przeskakującego elektromagnesu. Obroty lekko dygnęły w górę, następnie się ustabilizowały i auto pracowało normalnie. Ciekawe co to mogło być, coś przymarzło?? Silnik 1.9 Multijet 120KM

Napisano

> Otóż po odpaleniu auta dałem mu troszeczkę popracować na biegu jałowym i po pewnej chwili coś

> strzeliło, jakby jakaś sprężyna lub coś w rodzaju przeskakującego elektromagnesu. Obroty lekko

> dygnęły w górę, następnie się ustabilizowały i auto pracowało normalnie. Ciekawe co to mogło

> być, coś przymarzło?? Silnik 1.9 Multijet 120KM

Może coś wpadło do cylindra...?

Napisano
  • Autor

> Może coś wpadło do cylindra...?

Tak, zapewne mieszanka paliwa z powietrzem, ale to nic groźnego. Luteczek a tak na serio to jeżeli masz odpisywać jakąś bzdurę i nabijać sobie licznik postów to nie tutaj. Prosiłem o konkretną odpowiedź, tych którzy może mieli podobny przypadek lub co znają się na mechanice i może wiedzieliby co jest przyczyną takiego dźwięku. Pozdro.

Napisano

> Tak, zapewne mieszanka paliwa z powietrzem, ale to nic groźnego. Luteczek a tak na serio to jeżeli

> masz odpisywać jakąś bzdurę i nabijać sobie licznik postów to nie tutaj. Prosiłem o konkretną

> odpowiedź, tych którzy może mieli podobny przypadek lub co znają się na mechanice i może

> wiedzieliby co jest przyczyną takiego dźwięku. Pozdro.

Pawlo: nie miałem ani przez chwilę zamiaru nabijać licznika bo dla mnie to bez znaczenia. Napisałem bo miałem w życiu taki przypadek w okolicach 1994 roku gdy miałem Skodę Favorit gdy gaźnikowiec po czyszczeniu gaźnika zostawił podkładkę w kolektorze ssącym co spowodowało uszkodzenie gładzi cylindrów i po jakimś czasie pojawił się probem dużego zużycia oleju...

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Pawlo: nie miałem ani przez chwilę zamiaru nabijać licznika bo dla mnie to bez znaczenia. Napisałem

> bo miałem w życiu taki przypadek w okolicach 1994 roku gdy miałem Skodę Favorit gdy

> gaźnikowiec po czyszczeniu gaźnika zostawił podkładkę w kolektorze ssącym co spowodowało

> uszkodzenie gładzi cylindrów i po jakimś czasie pojawił się probem dużego zużycia oleju...

> Pozdrawiam

Tylko że co mogło by wpaść skoro nic przy silniku nie było robione?? Twój przypadek pokazuje ewidentną winę mechanika podczas naprawy, a u mnie żadnej ingerencji w silnik nie było.

Napisano

> Tylko że co mogło by wpaść skoro nic przy silniku nie było robione?? Twój przypadek pokazuje

> ewidentną winę mechanika podczas naprawy, a u mnie żadnej ingerencji w silnik nie było.

No nie wiem może coś gdzieś wpadło (mam nadzieję, ze nie gasik) .. chciałem tylko pomóc...

Pozdrawiam

Napisano

> Otóż po odpaleniu auta dałem mu troszeczkę popracować na biegu jałowym i po pewnej chwili coś

> strzeliło, jakby jakaś sprężyna lub coś w rodzaju przeskakującego elektromagnesu. Obroty lekko

> dygnęły w górę, następnie się ustabilizowały i auto pracowało normalnie. Ciekawe co to mogło

a kojarzysz odglos w momencie jak sprezarka klimy sie odpina od napedu? moze cos w ta strone szukaj?

Napisano
  • Autor

> a kojarzysz odglos w momencie jak sprezarka klimy sie odpina od napedu? moze cos w ta strone

> szukaj?

Właśnie dźwięk był podobny do załączania się sprężarki, tylko że troszkę głośniej, ale klimę wykluczyłem ponieważ było -15 a ona przy takiej temperaturze się nie załączy.

Napisano

Sprawdź czy masz jeszcze bagnet olejowy smile.gif Może w kosmos poleciał bo odma zamarzła smile.gif Żeby uprzedzić twoje oburzenie nabijaniem licznika oświadczam , że wczoraj tak miałem. Tylko nie wiem czy w dieslu jest podobna budowa odpowietrzenia.

Napisano
  • Autor

> Sprawdź czy masz jeszcze bagnet olejowy Może w kosmos poleciał bo odma zamarzła Żeby uprzedzić

> twoje oburzenie nabijaniem licznika oświadczam , że wczoraj tak miałem. Tylko nie wiem czy w

> dieslu jest podobna budowa odpowietrzenia.

Bagnet na miejscu. Nie wiem czy to coś przypadkiem w turbinie nie poleciało bo zauważyłem mocne zaolejenie na tym dolnym króćcu co do intercoolera odchodzi.

Napisano

> Bagnet na miejscu. Nie wiem czy to coś przypadkiem w turbinie nie poleciało bo zauważyłem mocne

> zaolejenie na tym dolnym króćcu co do intercoolera odchodzi.

To zobacz jak to u mnie wygląda - właśnie założyłem wątek o tym.

Napisano

> To zobacz jak to u mnie wygląda - właśnie założyłem wątek o tym.

Obaj sobie poczytajcie TO ok.gif

Tylko cały wątek, tam dalej są foty smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.