Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zamarznięty płyn do spryskiwaczy czy padnięta pompka?

Featured Replies

Napisano

No właśnie dziwna sytuacja się pojawiła w mojej Corolli (1.6 2002r.).

Po fali mrozów i temperatur grubo poniżej zera ostatnio zauwazyłem, że pomimo pełnego zbiorniczka z płynem do spryskiwaczy, ten nie sika na szybę.

Pytanie teraz jak stwierdzić, czy to zamarznięty płyn czy też padnięta pompka do spryskiwaczy? dodatkowo, co wydaje mi się dziwne, pompka podczas próby nacisku dźwigienki, nie wydaje z siebie żadnego odgłosu crazy.gif czy to może wykluczyć zamarznięty płyn?

płyn jest wlany zimowy i zbiorniczek jest pełen, ale nie m mam pewności, że gdzieś tam jeszcze w przewodach nie było pozostałości letniego.

Napisano

> No właśnie dziwna sytuacja się pojawiła w mojej Corolli (1.6 2002r.).

> Po fali mrozów i temperatur grubo poniżej zera ostatnio zauwazyłem, że pomimo pełnego zbiorniczka z

> płynem do spryskiwaczy, ten nie sika na szybę.

> Pytanie teraz jak stwierdzić, czy to zamarznięty płyn czy też padnięta pompka do spryskiwaczy?

> dodatkowo, co wydaje mi się dziwne, pompka podczas próby nacisku dźwigienki, nie wydaje z

> siebie żadnego odgłosu czy to może wykluczyć zamarznięty płyn?

mozna, na poczatek sprawdz bezpiecznik

> płyn jest wlany zimowy i zbiorniczek jest pełen,

-to o niczym nie swiadczy, zeszlego roku tez mialem zimowy i tez zamarzlo, dopiero po rozgrzaniu(w garazu) i dolaniu odmrazacza(takiego co sie na szyby psika) nic nie zamarzalo

ale nie m mam pewności, że gdzieś tam jeszcze w

> przewodach nie było pozostałości letniego.

Napisano

> No właśnie dziwna sytuacja się pojawiła w mojej Corolli (1.6 2002r.).

> Po fali mrozów i temperatur grubo poniżej zera ostatnio zauwazyłem, że pomimo pełnego zbiorniczka z

> płynem do spryskiwaczy, ten nie sika na szybę.

> Pytanie teraz jak stwierdzić, czy to zamarznięty płyn czy też padnięta pompka do spryskiwaczy?

> dodatkowo, co wydaje mi się dziwne, pompka podczas próby nacisku dźwigienki, nie wydaje z

> siebie żadnego odgłosu czy to może wykluczyć zamarznięty płyn?

> płyn jest wlany zimowy i zbiorniczek jest pełen, ale nie m mam pewności, że gdzieś tam jeszcze w

> przewodach nie było pozostałości letniego.

Mam tak samo, odmroziło mi dopiero po przejechaniu 150 km.

Napisano
  • Autor

> Mam tak samo, odmroziło mi dopiero po przejechaniu 150 km.

a powiedz mi, czy pompka wydawała odgłosy kiedy próbowałeś spryskać szyby ?

bo mnie najbardziej martwi ta cisza podczas naciskania dźwigienki do spryskiwaczy oslabiony.gif

Napisano

> a powiedz mi, czy pompka wydawała odgłosy kiedy próbowałeś spryskać szyby ?

> bo mnie najbardziej martwi ta cisza podczas naciskania dźwigienki do spryskiwaczy

u mnie tez była cisza, wystarczyło wymienić bezpiecznik

Napisano

> bo mnie najbardziej martwi ta cisza podczas naciskania dźwigienki do spryskiwaczy

Wydaje mi się, że coś tam z tyłu buczało, ale pewny nie jestem bo troszkę się śpieszyłem i muza grała a jak już dojechałem na miejsce i mogłem to sprawdzić to spryskiwacz zaczął działać, choć dziwne to troszeczkę, że potrzebował na to około 2 godz. jazdy-przyjąłem, że ten typ tak ma.

Napisano

jeżeli masz zamarznięty cały układ, to jak ma pompka ruszyć ? jak kruszarka do lodu ? 270751858-jezyk.gifwink.gif

Napisano

Pompka przeważnie jest na samym dole zbiorniczka i jest najbardziej wysuniętym elementem. Więc pewnie zamarzł plyn i unieruchomił wirnik miałem kiedyś tak w astrze.

Napisano

jak płyn zamarzł to nie będziesz słyszał pompki........

Napisano

U mnie po zamarznięciu pompka milczała.

Też byłem pełen obaw...

Ale 30 min postoju w ciepłym garażu uspokoiło moją głowę i znów cieszyłem się czystą szybą zlosnik.gif

aha, ciekawe jest to, że zadziałało jak dałem upust płynowi po odłączeniu przewodu od zamarzniętych dysz.

Wygląda na to, że pompka było cicho nawet jak płyn w zbiorniku już pływał...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.