Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zawór/regulator ciśnienia paliwa

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam pytanie odnośnie regulatora/czujnika/zaworu (jak zwał tak zwał) wysokiego ciśnienia na pompie wtryskowej do 1.9 JTD: czy numer oryginału BOSCH 0 281 002 243 (taki ja mam) pokrywa się z numerem 0 281 002 488 (ten jest lepiej dostępny)?? Szukam, szukam i nie mogę znaleźć potwierdzenia :/ na jednej ze stron coś niby mi wygooglało, że powinno być to samo (zamienne numery) ale może ktoś ma z tym jakieś doświadczenie większe i zechciałby się podzielić?

pozdrawiam

Adrian

Napisano

> ale może ktoś ma z tym jakieś doświadczenie większe i zechciałby się podzielić?

> pozdrawiam

> Adrian

1) http://www.forum.alfaholicy.org/145_146_155/7590-146_jtd_gasnie_trakcie_przyspieszania.html

Patrz post nr 4.

2) Poza tym wg katalogu Intercars to:

0 281 002 243 = 0 281 002 488 + uszczelka ( F 00R 0P1 466 ).

http://www.instalacje.intercars.com.pl/?...;rootkod=100001

Napisano
  • Autor

> [...]

dzięki kolego ok.gif wreszcie jakiś konkret smile.gif pytanie tylko czy u mnie padł tenże czujni czy cała pompa? icon_eek.gif grrr... :/ dzisiaj może będę wiedział conieco crazy.gif

Napisano

> pytanie tylko czy u mnie padł tenże czujni czy cała pompa?

Wcześniej pisałeś najwyraźniej o niedomaganiu pompy w baku ...

Skąd trop w kierunku zaworka od regulacji ciśnienia na CR ?

Napisano
  • Autor

> Wcześniej pisałeś najwyraźniej o niedomaganiu pompy w baku ...

> Skąd trop w kierunku zaworka od regulacji ciśnienia na CR ?

ponieważ pompa w baku jest ok - okazało się, że jakiś kabelek był poluzowany i się wyłączyła. Teraz pompa w baku jest ok, daje paliwo tyle, że mechanik mówił, że po zmierzeniu (nie wiem w którym miejscu) paliwo ma ciśnienie ok 180bar a powinno mieć 300 - czy coś w tym stylu (mogłem coś pomylić delikatnie)... Godzinę temu byłem przekręcić w 100% sprawny regulator ciśnienia paliwa na pompie oraz czujnik ciśnienia na listwie wtryskowej i auto dalej nie odpala - dusi go ale nie zapali :/ paliwo leci i nie wiemy czy to nie czasami teraz coś z elektryką :/

Napisano

> paliwo ma ciśnienie ok 180bar a powinno mieć 300 - czy coś w tym stylu (mogłem coś

> pomylić delikatnie)... Godzinę temu byłem przekręcić w 100% sprawny regulator ciśnienia paliwa

Zrób test na przelewy - pewnie któryś z wtrysków puszcza .

Napisano
  • Autor

> Zrób test na przelewy - pewnie któryś z wtrysków puszcza .

poproszę, żeby jutro mechanik obadał sprawę ok.gif a jeszcze taka głupia może sprawa: czy ten regulator i czujnik są mają gdzieś bezpieczniki? Może to bezpiecznik się spalił i regulator nie działa poprawnie? Już różne mam podejrzenia zwłaszcza po tym, że jak chyba wspomniałem w dniu w którym auto mi się zepsuło była w nim zakładana centralka od sterownika centralnego zamka (na pilota) - może ów elektryk coś przez przypadek spiął? spalił? etc?? crazy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.