Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hamulce nie hamują

Featured Replies

Napisano

Witam.

Od przedwczoraj mam taki problem.

Przy pierwszym hamowaniu po nocnym postoju hamulce nie hamują.

Po 2, 3 próbie wszystko wraca do normy.

Co to może być????

Napisano

> Co to może być????

prawdopodobnie pompa do wymiany

Napisano

Ja miałem tak, że po pewnym czasie już w ogóle nie łapało - pompa do wymiany. Nawet odpowietrzenie nic nie dało, bo góra 5 dni i znów to samo miałem. Też obstawiam na pompę.

Napisano

prawdopodobnie pompa. ale mozesz sprobowac odpowietrzyc i zobaczysz wink.gif

Napisano

a jak naciśniesz hamulce, to obroty skaczą może sobie?

Napisano

> a jak naciśniesz hamulce, to obroty skaczą może sobie?

Podepne sie pod temat u mnie skacza jak naciskam i jak raz nacisne jest mieki po 3 razy tylko lekko twardszy a pozniej znowu to samo stalo sie to po tym jak wymienilem caly plyn hamulcowy frown.gif

Napisano
  • Autor

> a jak naciśniesz hamulce, to obroty skaczą może sobie?

Nie Nie Skaczą .

A co by było jak by skakały bo jestem ciekaw?

P.S. Dzięki za wszystkie sugestie

Napisano

Jeśli by skakały to coś nie tak ze wspomaganiem jest.

Napisano

> Jeśli by skakały to coś nie tak ze wspomaganiem jest.

Czyli z servem??

Napisano

> Jeśli by skakały to coś nie tak ze wspomaganiem jest.

Ale na wolnych obrotach jak wciśniesz hamulec do końca to powinny lekko obroty spaść.

Napisano

jeśli wciskasz pedał hamulca, a obroty wariują (skaczą) wtedy jest to oznaką tego, że serwo jest nieszczelne

Napisano

pozwolę sobie podłączyć się do tematu..

a jeśli pedał hamulca wpada do końca powoli po wciśnięciu mocniejszym? tzn auto hamuje ale trzeba pulsacyjnie wciskać jeżeli dłużej się trzyma wciśnięty pedał.. np stojąc na światłach pedał powoli wpada do samego końca.. pompa do wymiany?

Napisano

jeśli nie ma podczas tej akcji falujących obrotów, to wtedy winy należy szukać w pompie hamulcowej, albo zapowietrzony układzie

Napisano

> jeśli nie ma podczas tej akcji falujących obrotów, to wtedy winy należy szukać w pompie hamulcowej,

> albo zapowietrzony układzie

obroty nie falują w ogóle.. ok sprawdzę odpowietrzenie, dzięki

Napisano

jeśli odpowietrzysz i po kilku dniach znów będzie to samo to wtedy pompa do wymiany

Napisano

> jeśli odpowietrzysz i po kilku dniach znów będzie to samo to wtedy pompa do wymiany

dziękuję, sprawdzę i dam znać ok.gif

Napisano

> pozwolę sobie podłączyć się do tematu..

> a jeśli pedał hamulca wpada do końca powoli po wciśnięciu mocniejszym? tzn auto hamuje ale trzeba

> pulsacyjnie wciskać jeżeli dłużej się trzyma wciśnięty pedał.. np stojąc na światłach pedał

> powoli wpada do samego końca.. pompa do wymiany?

Pompa puszcza między sekcjami.

• 3 miesiące później...
Napisano

Sry za lekki odkop ale mam dosyć podobny problem, a raczej 'miewam' ponieważ występuje on tylko przy określonych warunkach...a mianowicie:

Auto to SC SX, hample seria, silnik 1.1 z gora 1.2 po swapie z 900cc. Jak temperatura spadnie ponizej zera, to po ruszeniu zimnym autem pedał hamulca jest niesamowicie twardy, trzeba przejechac z 30m i po drodze hamowac lekko pare razy, zaczyna mocno syczec, obroty rosną po czym wszystko jest OK, siła hamowania jest dobra, pedał normalny. Jak temperatura jest dodatnia nic niezwykłego nie występuje (moze poza typowym driftem na mokrej nawierzchni przy hamowaniu zlosnik.gif ) Jakis pomysł? Czyzby serwo umarło?

Napisano

jeśli naciskasz pedał hamulca, a obroty zaczynają się zmieniać to zerwo do wymiany

Napisano

> jeśli wciskasz pedał hamulca, a obroty wariują (skaczą) wtedy jest to oznaką tego, że serwo jest

> nieszczelne

a jeżeli leciutko przyfalują, tak nawet niezauważalnie na obrotomierzu jedynie na ucho słychać że możę 50obr/min na sekundkę przyspiesza

Napisano

> jeśli naciskasz pedał hamulca, a obroty zaczynają się zmieniać to zerwo do wymiany

Tylko dlaczego występuje ten objaw wyłącznie w temperaturze ponizej 0c? Poza tym, jak juz te 3-4x podpompuje pedał to jest ok.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.