Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Check engine

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich drive.gif

Dzisiaj mój paliowóz (1,2/16V/2003) zaniemógł - a dokładnie kabelek WN. Kabelki wymienione + świeczki profilaktycznie. Po szybkiej podmiance wszystko działa ok, lecz pozostała drażniąca pomarańczowa kontrolka. Odciąłem aku na 2 godzinki - lecz bez efektu sciana.gif. Szukajkę już użyłem, piszę bo być może ktoś miał podobny związek przyczynowo-skutkowy. Pozostaje tylko komputer? Dodam ze na niedomaganiu (tj. działających 3 cylindrach) przebyłem dystans ok 8km - a po wymiance na nowe ok 5km. Czy lambda potrzebuje dłuższego dystansu na oddech poprawnej spaliny hmm.gif ? - czy do katalizatora mogła na tak krótkim dystansie dostać się niebezpieczna ilość nie spalonego paliwa irked.gif ? Z góry dzięki za pomoc ;-) 20.GIF

Napisano

Ty już masz chyba 2 sondy?

Możliwe że komp załapał błąd, i uznał że należy go wyświetlić, ale że to nie był błąd chwilowy to teraz zostaje odczyt tego błędu i jego kasacja z poziomu kompa serwisowego.

Napisano

Przez taki długi okres to dużo mogło się dostać paliwa do katalizatora i mogło to uczyć nieodwracalne zmiany w nim.

Napisano
  • Autor

UFFF zlosnik.gif

Rano ruszyłem, check raził po oczach yikes.gif lecz po przebyciu ok 3km i ponownym uruchomieniu zniknął skromny.gif Najwidoczniej pogodził się z nowymi kablami oraz świeczkami zakrecony.gif

Jaki z tego morał - po podobnej przygodzie zanim pojedziecie na kompa dajcie szansę swym wozidełkom ! Pozdrawiam.

Napisano

podobnie mam z absem teraz w zimie. Jak mokro bylo to chyba lód na czujnikach zamazł i wywalało błąd absu, ale po przejechaniu się i ponownym odpaleniu wsio wracało do normy zeby.GIF

czy to tzw. autoadaptacja czy jak?

Napisano

> czy to tzw. autoadaptacja czy jak?

jak wyczyścisz mapę 'kompa' to się potem autoadaptuje,

tu po prostu czujnik wraca do pracy i zaczyna podawać poprawne info do kompa,

to i tak nieźle - bardziej zaawansowane technologicznie silniki przełączają sterowanie w stan awaryjny - V max około 50km/h hehe.gif

Napisano

> podobnie mam z absem teraz w zimie. Jak mokro bylo to chyba lód na czujnikach zamazł i wywalało

> błąd absu, ale po przejechaniu się i ponownym odpaleniu wsio wracało do normy

> czy to tzw. autoadaptacja czy jak?

Lód jest izolatorem obojętnym magnetycznie - na nic nie wpłynie; to problem wilgoci przedostającej się do styków.

Napisano

> Lód jest izolatorem obojętnym magnetycznie - na nic nie wpłynie; to problem wilgoci przedostającej

> się do styków.

niewiem może. narazie jest dobrze, a miałem tak 2 moe 3 razy jak było mokro deko i potem mrozik chytnął

Raczej nie mam się czym przejmować (mam nadzieję)

• 4 tygodnie później...
Napisano

> niewiem może. narazie jest dobrze, a miałem tak 2 moe 3 razy jak

> Raczej nie mam się czym przejmować (mam nadzieję)

Tak z innej beczki, czy palio 1.6 16V z 99 ma szansę mieć już OBD II czy tylko OBD 3-pinowe?

Napisano

> Tak z innej beczki, czy palio 1.6 16V z 99 ma szansę mieć już OBD II czy tylko OBD 3-pinowe?

Tylko 3 piny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.