Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

silnik gaśnie po zapaleniu świateł

Featured Replies

Napisano

Co może być przyczyną gaśnięcia silnika po zapaleniu świateł? dzieje się tak tylko jak zapale światła mijania. i jak silnik jest zimny jak odpalam. Czasami też po zapaleniu świateł obroty skaczą do góry a potem wracają do normy. To jest jakaś usterka czy tylko wina mrozu?

Napisano

> Co może być przyczyną gaśnięcia silnika po zapaleniu świateł? dzieje się tak tylko jak zapale

> światła mijania. i jak silnik jest zimny jak odpalam. Czasami też po zapaleniu świateł obroty

> skaczą do góry a potem wracają do normy. To jest jakaś usterka czy tylko wina mrozu?

może brak masy lub słaby styk gdzieś

czy w momencie gaśnięcia silnika wskazówka od temperatury nie idzie do góry?

pozdr

Napisano
  • Autor

> może brak masy lub słaby styk gdzieś

> czy w momencie gaśnięcia silnika wskazówka od temperatury nie idzie do góry?

> pozdr

nie zwróciłem uwagi na wskazówkę, zapomniałem napisać że mam zawsze niedoładowany akumulator bo rzadko jeżdżę a auto stoi na dworze. I jeszcze jak auto odpalę ruszę i dopiero zapalę światła to szarpnie i pojedzie dalej, albo jak dodam dużo gazu i włączę to obroty spadną a potem spowrotem idą w górę.

Napisano

> Co może być przyczyną gaśnięcia silnika po zapaleniu świateł? dzieje się tak tylko jak zapale

> światła mijania. i jak silnik jest zimny jak odpalam. Czasami też po zapaleniu świateł obroty

> skaczą do góry a potem wracają do normy. To jest jakaś usterka czy tylko wina mrozu?

Ja bym proponował Ci oczyścić przewody masowe,tak jak napisał pawel_78 ale wydaje mi się że przyczyna znajduje sie w alternatorze.

Moze regulator napięcia ma już dosyć.

Napisano
  • Autor

już wiem co jest przyczyną, dzieje się tak bo akumulator jest słaby i jak zapale światła to cały prąd idzie na światła i silnik gaśnie

Napisano

Jeżeli akumulator jest słaby i alternator sobie nie radzi z naładowaniem go i u trzymaniem świateł to tez jest coś zepsute.

Sprawdź sobie zwykłym miernikiem ładowanie na akumulatorze.

Bo jęsli sobie nie radzi to,zawsze bedziesz miał nie doładowany akumulator.Tak czy tak nie powinien Ci gasnąć samochód;)

Napisano

> już wiem co jest przyczyną, dzieje się tak bo akumulator jest słaby i jak zapale światła to cały

> prąd idzie na światła i silnik gaśnie

Bardzo mało prawdopodobne, jeśli w ogóle nie niemożliwe. Zacznij od oczyszczenia przewodów akumulator-masa i silnik-masa, jak Ci radzili.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.