Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaz w Benzyniakach Peugeot

Featured Replies

Napisano

Konkretnie chodzi mi o silniki w modelu 407, mało Informacji na ten temat i niewiele też ogłoszeń z samochcodami w gazie dla silników 1.8 Czy ktoś z was jest szczęśliwym posiadaczem tego modelu lub zna kogoś kto jest i ma założoną Instalkę ?

Ogólnie o tej marce niewiele wiem a być może uda się zakupić właśnie 407 w kombi a wiadomo że najlepsze info z Pierwszej ręki smile.gif

Napisano

> Konkretnie chodzi mi o silniki w modelu 407, mało Informacji na ten temat i niewiele też ogłoszeń z

> samochcodami w gazie dla silników 1.8 Czy ktoś z was jest szczęśliwym posiadaczem tego modelu

> lub zna kogoś kto jest i ma założoną Instalkę ?

> Ogólnie o tej marce niewiele wiem a być może uda się zakupić właśnie 407 w kombi a wiadomo że

> najlepsze info z Pierwszej ręki

Mam nie 407 a 406 i nie 1,8 a 2,0 z gazem (sekwencja). Nie wiem dokładnie jaka instalka (mogę poszukać papierów), ale na początku gaziarze mieli trochę problemów z regulacjami. Wiem że trzeba jakieś "szybkie" wtryskiwacze. Ale od 2,5 roku jeżdżę i czasem jeszcze się zapala Check, ale to zawsze w okolicach rezerwy jak zatankuje gdzieś w krzakach. Na markowych stacjach nie wywala mi błędów. Muszę jechać na przegląd/regulację.

Mam znajomego z silnikiem 1,8 w 406 kombi ale ona ma na mieszalniku i też sobie chwali.

Ogólnie czytałem opinie o tym, że PUGI nie lubią gazu.

Napisano
  • Autor

> Ogólnie czytałem opinie o tym, że PUGI nie lubią gazu.

Hmmm klikam sobie po różnych formach i nie widzę żeby opinie odstawały od innych marek. Wiadomo że podstawa to dobra Instalacja zrobiona przez dobry zakład.

Najchętniej bym z kimś jednak o tym pogadał kto sam ma doświadczenie w temacie zanim dokonam zakupu.

Napisano

> Hmmm klikam sobie po różnych formach i nie widzę żeby opinie odstawały od innych marek. Wiadomo że

> podstawa to dobra Instalacja zrobiona przez dobry zakład.

> Najchętniej bym z kimś jednak o tym pogadał kto sam ma doświadczenie w temacie zanim dokonam

> zakupu.

Ja montowałem gaz u doświadczonych gaziarzy, którzy słyną w mojej okolicy z LPG w autach z Turbo oraz takim ukrywaniem instalek, żeby nie były widoczne.

Czytałem tylko opinie. Wiadomo w necie mało kto się dobrze wypowiada o czymś, jest więcej narzekaczy. Nie będą też pisać ludzie którzy nie mają problemów.

Najlepiej poszukaj na forum związanych z daną marką.

na http://www.peugeot-klub.pl/ znajdziesz więcej o instalkach w PUGach niż tu. Poszukaj też na AK w Gaz Na Ulicach

Napisano
  • Autor

> Ja montowałem gaz u doświadczonych gaziarzy, którzy słyną w mojej okolicy z LPG w autach z Turbo

> oraz takim ukrywaniem instalek, żeby nie były widoczne.

> Czytałem tylko opinie. Wiadomo w necie mało kto się dobrze wypowiada o czymś, jest więcej

> narzekaczy. Nie będą też pisać ludzie którzy nie mają problemów.

> Najlepiej poszukaj na forum związanych z daną marką.

> na http://www.peugeot-klub.pl/ znajdziesz więcej o instalkach w PUGach niż tu. Poszukaj też na AK

> w Gaz Na Ulicach

Z takiego też założenia wychodzę że dobry zakład to podstawa. Tak miałem założoną instalację w matizie i już prawie 100 kkm zrobione i żadnych nawet najmniejszych problemów.

Wychodzę też z założenia że na AK są realiści dlatego pytam tutaj bo wiadomo że każdy ma swoją rację smile.gif

Napisano

> Konkretnie chodzi mi o silniki w modelu 407, mało Informacji na ten temat i niewiele też ogłoszeń z

> samochcodami w gazie dla silników 1.8 Czy ktoś z was jest szczęśliwym posiadaczem tego modelu

> Ogólnie o tej marce niewiele wiem a być może uda się zakupić właśnie 407 w kombi a wiadomo że

> najlepsze info z Pierwszej ręki

Będzie pan zadowolony, tylko zakładaj porządny gaz a nie jakieś wy-dumki. Ja mam BRC sq24 w 2.0 i jak instalkę polecam to zakładania w warszawskim EGP nie polecam wink.gif

Napisano

Jakbyś szukał 2.0 to mam ten silnik w 307 (kod EW10A). Od 35 tys km na LPG, instalacja BRC Sequent24 i odpukać zero problemów, poza sporadycznym przełączaniem na chwilę na benzynę podczas ruszania ze skrzyżowania. Jakbym miał jeszcze raz montować to pojechałbym do Migaz'u na Modlińską i założył STAG'a (ma więcej możliwości regulacji niż Sequent 24).

Napisano

> Sequent24 i odpukać zero problemów, poza sporadycznym przełączaniem na chwilę na benzynę

Wina tkwi za niskim ciśnieniu na parowniku dlatego ci przełącza

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.