Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kiedy ustawiamy zbieznosc i geometrie...

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam pytanie czy po wymianie drazkow kierowniczych,gum i lacznikow staba trzeba ustawiac geometrie i zbieznosc kol ? zlosnik.gif

Napisano

> Witam

> Mam pytanie czy po wymianie drazkow kierowniczych,gum i lacznikow staba trzeba ustawiac geometrie i

> zbieznosc kol ?

tak ok.gif

Napisano

> Witam

> Mam pytanie czy po wymianie drazkow kierowniczych,gum i lacznikow staba trzeba ustawiac geometrie i

> zbieznosc kol ?

no raczej bezwzględnie

Napisano
  • Autor

chcialem sie upewnic bo w googlowni tyle opini krazy jedni pisza ze nie jesli da sie takiej samej dlugosci drazek kier. icon_eek.gif drudzy ze nie trzeba do momentu az sie gum nie wymienia na wahaczach smile.gif dlatego chcialem sie upewnic, dzieki Wam za pomoc wink.gif

Napisano

z reguły każda ingerencja w przednią oś powoduje jakieś odchylenia nawet najdrobniejsze, gdzie od razu tego nie widać i nie czuć, ale po jakimś czasie widać po stanie bieżnika. Nie jeżdżę na geometrię tylko po wymianie opon, klocków czy tarcz, wszystko inne już tak

Napisano

Teoretycznie jeśli masz ten sam drążek i wkręcisz go na taką samą ilość obrotów, to jest szansa, że nic nie przestawisz.

Ale po tylu zmianach to nie ma się co zastanawiać, zbieżność obowiązkowo.

Napisano

> Teoretycznie jeśli masz ten sam drążek i wkręcisz go na taką samą ilość obrotów, to jest szansa, że

> nic nie przestawisz.

> Ale po tylu zmianach to nie ma się co zastanawiać, zbieżność obowiązkowo.

z takim samym zalozeniem kiedys wyszedlem. prowadzil sie w sumie tak samo, ale po kilku tygodniach niepokojace znaki w zuzyciu bieznika po wew stronie... po ustawieniu zbieznosci zauwazylem, ze jednak lepiej sie prowadzi, wiec od tamtej pory nawet takie wymiany bezwzglednie zmuszaja mnie do ustawienia zabieznosci.

Napisano

ja jak u siebie zmieniłem drążki, sworznie, tuleje to ledwo dojechałem na zbieżność więcej jak 40km/h nie jechałem bo mną tak rzucało grinser006.gif

Napisano

> Witam

> zbieznosc kol ?

Tak jak koledzy napisali, tak. Szczególnie jak tyle elementów ruszonych, m.in. drążki kierownicze.

Zresztą zbieżność / geometria może się przestawić i bez integracji mechanika a od dużej dziury w drodze.

Napisano

> Teoretycznie jeśli masz ten sam drążek i wkręcisz go na taką samą ilość obrotów, to jest szansa, że

> nic nie przestawisz.

To są takie "druciarskie" opowiastki, jak to niby można zaoszczędzić. zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.