Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Peżocisko 407 - prośba o pomoc

Featured Replies

Napisano

Kolega ma problem ze swoim autem (j/w).

To 407 z silnikiem 2.0 HDI i wiadrem na sadze.

Zaświeciło mu się na desce rozdzielczej "coś" o filtrze sadzy.

Pojechał do serwisu a tam pan podłączył komputer i stwierdził, że "skończył się płyn we filtrze", za nim przydreptał inny pan i stwierdził, że ten pierwszy pan źle mówi bo ten model ma "filtr suchy".

Potem padały kolejne podejrzenia od awarii turbiny po źle dopasowany korek wlewu paliwa.

....ja się na takich nowoczesnych samochodach nie znam więc proszę się nie śmiaćzlosnik.gif.

Kolegę trochę przeraziły "kompetencje" panów z serwisu i czym prędzej się stamtąd zmył.

Stąd prośba o pomoc. Nie chodzi o to "żeby darmo" ale o to żeby ktoś się na prawdę na tym aucie znał. Możecie polecić jakiś sprawdzony serwis/konkretnego mechanika??

Napisano

> Kolega ma problem ze swoim autem (j/w).

> To 407 z silnikiem 2.0 HDI i wiadrem na sadze.

> Zaświeciło mu się na desce rozdzielczej "coś" o filtrze sadzy.

> Pojechał do serwisu a tam pan podłączył komputer i stwierdził, że "skończył się płyn we filtrze",

> za nim przydreptał inny pan i stwierdził, że ten pierwszy pan źle mówi bo ten model ma "filtr

> suchy".

> Potem padały kolejne podejrzenia od awarii turbiny po źle dopasowany korek wlewu paliwa.

> ....ja się na takich nowoczesnych samochodach nie znam więc proszę się nie śmiać.

> Kolegę trochę przeraziły "kompetencje" panów z serwisu i czym prędzej się stamtąd zmył.

> Stąd prośba o pomoc. Nie chodzi o to "żeby darmo" ale o to żeby ktoś się na prawdę na tym aucie

> znał. Możecie polecić jakiś sprawdzony serwis/konkretnego mechanika??

tak to napisałeś że nic nie wiadmo, co się o filtrze zaświeciło ? może unblock diesel filter ? wystarczy dać mu mocno w p... i powinno pomóc zlosnik.gif

Napisano

> Kolega ma problem ze swoim autem (j/w).

Pewnie nic odkrywczego nie napiszę, ale trzeba zajrzeć do instrukcji.

W Megance taka kontrolka oznacza że trzeba "wypalić" sadze w DPF-ie, można zrobić to samemu na prostej drodze z miastem (instrukcja podaje jak) grinser006.gif

Napisano

panie dentysto

mam identyczny model ale jedyne co mi sie wyswietla to ze klocki sie skonczyly smile.gif

Napisano

> panie dentysto

> mam identyczny model ale jedyne co mi sie wyswietla to ze klocki sie skonczyly

i co wniosłeś tym postem na forum technicznym ?

Napisano

Powinieneś jeszcze podać jaki przebieg ma na 407, no i ciekawi mnie jaki to serwis Twój kolega odwiedził.

Napisano

Wydruk z bledem powinien dostac, wiec wrzuc co tam napisano. Bo tak to jak wrozenie z fusów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.