Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

niemiecki fotoradar i kierowca "obcy"

Featured Replies

Napisano

Miałem kontuzję na nartach i z Austrii przywiózł mnie kierowca zastępczy z firmy ubezpieczeniowej. Podczas jazdy moim autem przez Niemcy błysnął mu radar.

Pan kierowca upierał się że to zwykły straszak smile.gif Spotkał się ktoś z błyskającymi radarami-straszakami w Niemczech?

Zastanawiam się jak by tu teraz powiedzieć komuś że to nie ja prowadziłem i dać namiary na firmę ubezpieczeniową,

tak by nie zawracali mi głowy płaceniem tego mandatu? Czy może bezwzględna niemiecka drogówka i tak właścicielowi auta (mi) wystawi rachuneczek?

Napisano

straszak hmmm...

ja w wakacje jadac do hamburga przekroczylem predkosc blysnal mi radar az oslepil, do dzisiaj nic nie przyszlo slyszalem jakies ploty ze za granice nie przyjdzie tylko np jakbym jechal nastepnym razem i zatrzyma mnie patrol drogowy to wtedy moze dojsc do tego ze udnowodnia mi ze bylo zdjecie ale nie wyslali i teraz do zaplaty plus odsetki zeby.GIF

ale tak jak mowie to ploty ktore slyszalem od paru ludzi takze nie wiem jak to jest zeby.GIF wazne ze nie przyszlo zeby.GIF bo ichniejsze 200 to nasze 800 takze fajnie nie jest zeby.GIF

Napisano

> Miałem kontuzję na nartach i z Austrii przywiózł mnie kierowca zastępczy z firmy ubezpieczeniowej.

> Podczas jazdy moim autem przez Niemcy błysnął mu radar.

> Pan kierowca upierał się że to zwykły straszak Spotkał się ktoś z błyskającymi

> radarami-straszakami w Niemczech?

> Zastanawiam się jak by tu teraz powiedzieć komuś że to nie ja prowadziłem i dać namiary na firmę

> ubezpieczeniową,

> tak by nie zawracali mi głowy płaceniem tego mandatu?

Zrobisz to samo co robią firmy leasingowe jak przychodzi mandat - odpiszesz, że to nie Ty prowadziłeś, z grubsza opiszesz sytuację, podasz nazwę ubezpieczyciela, numer swojej polisy i po sprawie.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Jeżeli samochód jest na polskich blachach to nie przyjdzie mandat do Polski. Z tym, że może Cię wygarnąć drogówka niemiecka do 6 miesięcy. Jak samochód jest choćby na tablicach wyjazdowych (tych z żółtym paskiem) to już przyjdzie do Polski.

Napisano

Powiem wprost.

Jadac 2500km na raz, tylko z postojami na tankowanie niemieckie autobahny (motorwaye) czy jak kto to nazywa sa idealne. Jak mi blysnal za pierwszym razem to mialem cykora. Po pol roku (przed kolejnym wyjazdem) nadal nic nie przyszlo. Zatem zaryzykowalem i mialem 2 blyski jadac w strone PL i jeden blysk powrotnie.

Nadmienie ze przedkosci dosyc duze zlosnik.gif

Potem jeszcze mialem kilka blyskow i po kilku latach nadal cisza.

Napisano

> Jeżeli samochód jest na polskich blachach to nie przyjdzie mandat do Polski.

Skad ta pewnosc ?

Kumplowi z Kolobrzegu pisalem pismo w sprawie mandatu wysokosci 30,- € ktory przyszedl mu do domu.

Pawodawstwo jest, mozliwosci sa rowniez, dlaczego nie przychodza ? hmmm, zaden z nas na to pytanie nie jest w stanie odpowiedziec.

Teraz do sedna.

Napisano

> Miałem kontuzję na nartach i z Austrii przywiózł mnie kierowca zastępczy z firmy ubezpieczeniowej.

> Podczas jazdy moim autem przez Niemcy błysnął mu radar.

> Pan kierowca upierał się że to zwykły straszak Spotkał się ktoś z błyskającymi

> radarami-straszakami w Niemczech?

> Zastanawiam się jak by tu teraz powiedzieć komuś że to nie ja prowadziłem i dać namiary na firmę

> ubezpieczeniową,

> tak by nie zawracali mi głowy płaceniem tego mandatu? Czy może bezwzględna niemiecka drogówka i tak

> właścicielowi auta (mi) wystawi rachuneczek?

Kombinujesz jak kon pod gore !

masz jakis problem podac dane goscia ktory prowadzil Twoje auto ? jezeli przyjdzie pismo podasz dane, wyslesz do urzedu i spokoj.

wink.gif

Napisano

> Skad ta pewnosc ?

> Kumplowi z Kolobrzegu pisalem pismo w sprawie mandatu wysokosci 30,- € ktory przyszedl mu

> do domu.

> Pawodawstwo jest, mozliwosci sa rowniez, dlaczego nie przychodza ? hmmm, zaden z nas na to pytanie

> nie jest w stanie odpowiedziec.

> Teraz do sedna.

Mój tata pojechał z kumplem do Niemiec po samochód jakiś rok temu. Jeden samochód był na polskich blachach drugi na niemieckich z żółtym paskiem. Oba samochody zostały ustrzelone przez fotoradar w tym samym czasie. Po jakimś tygodniu przyszedł mandat na samochód, który był na niemieckich blachach, a na samochód, który byl zarejstrowany w Polsce do tej pory nie przyszedł i to zdarzyło się kilka razy. Stąd ta pewność.

Napisano
  • Autor

> Kombinujesz jak kon pod gore !

> masz jakis problem podac dane goscia ktory prowadzil Twoje auto ? jezeli przyjdzie pismo podasz

> dane, wyslesz do urzedu i spokoj.

Co kombinuje? Nie mam ochoty pisac, odpisywac, lazic po urzedach/pocztach ubezpieczalniach itp. Nie chce zeby sie okazalo ze kochana poczta przetrzyma list a potem minie mi czas na odwolanie. Chce miec to z glowy od razu. Nie jestem z tych ktorzy czekaja az sie "samo załatwi"

Napisano

> Skad ta pewnosc ?

> Kumplowi z Kolobrzegu pisalem pismo w sprawie mandatu wysokosci 30,- € ktory przyszedl mu

> do domu.

> Pawodawstwo jest, mozliwosci sa rowniez, dlaczego nie przychodza ? hmmm, zaden z nas na to pytanie

> nie jest w stanie odpowiedziec.

Dodam jeszcze jedno. W PL samochody na zagranicznych numerach sa rowniez bezkarne po zetknieciu z ikonka_photo2.gif - sprawdzone osobiscie chaja.gif

Napisano

A mnie błysnęło w maju 2010r. w jakiejś wiosce w Niemczech. Jak do tej pory cisza (dodam, ze autko na polskich blachach).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.