Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[H] Tylne światła w kombi

Featured Replies

Napisano

Kilka dni temu przestało mi świecić pozycyjne tylne prawe oraz to samo hamowania. Oczywiście zabrałem się do wymiany żarówki. Chciałem odkręcić te śmieszne trójkątne plastikowe nakrętki, ale tylko jedna poszła. Dwie za nic się nawet ruszyć nie chcą. Jako że to plastik więc na razie żadnych siłowych i brutalnych rozwiązań nie stosowałem,. Czy macie na to jakiś sposób może któren to sposób pozwoli na bez bólowe dostanie się do żarówek?

I jeszcze tak przy okazji - czy to może być jakiś bezpiecznik skoro to jedna żarówa (postojowe / hamowanie) nie działa?

Napisano

Ja bym sugerował zajrzeć do wszelkich złącz, które są po drodze. Nie wiem jak to w H wygląda, ale zapewne są jakieś wtyczki przy samej lampie. Być może styki zaśniedziały etc.

Napisano

Nie działa pewnie dlatego, bo się przepaliła żarówka. Światła pozycyjne i hamowania obsługuje jedna żarówka jednowłóknowa sterowana PWM.

Napisano
  • Autor

> Nie działa pewnie dlatego, bo się przepaliła żarówka. Światła pozycyjne i hamowania obsługuje jedna

> żarówka jednowłóknowa sterowana PWM.

A, nie wiedziałem że to jedno włókno (bo nie udało mi się tam dostać zlosnik.gif )

No to w takim wypadku faktycznie pewnikiem żarówa. Tyle że problem dostania się do niej pozostaje - nomen-omen - otwarty. zlosnik2.gif

Napisano

Jeśli nie możesz odkręcić palcami, spróbuj w rękawicy roboczej albo przez szmatkę.

Instrukcja wymiany tylnych żarówek:

284573767-bez%A0tytu%B3u.JPG

Napisano

> ale tylko jedna poszła. Dwie za nic się nawet ruszyć nie chcą. Jako że to plastik więc na

> razie żadnych siłowych i brutalnych rozwiązań nie stosowałem,. Czy macie na to jakiś sposób

ztcp to tam idzie nałożyć klucz nasadowy 6-kątny i się ładnie odkręca tylko rozmiaru nie pamiętam w tej chwili. W środku są gwinty metalowe więc raczej nie ukręcisz biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Jeśli nie możesz odkręcić palcami, spróbuj w rękawicy roboczej albo przez szmatkę.

>

No już próbowałem i rękawicy i szmaty, i nic... ;-) Może jakimś WD40 popsikam i wtedy pójdzie.

Dzięki za porady w każdym razie!

Napisano

Spróbuj delikatnie kluczem jak już ktoś wyżej pisał

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.