Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wersje wyposażenia astry G 1.7DTI

Featured Replies

Napisano

Witajcie

Czy mam pytanie, czy występowały wersje z tarczami na tyle? Odnośnie wyposażenia wnętrza czy były wersje z elektryką na 4 szyby, tempomatem i komputerem pokładowym? Szukam wersji jak najwyżej wyposażonej. Z góry dzięki za podpowiedzi.

Napisano

> Czy mam pytanie, czy występowały wersje z tarczami na tyle? Odnośnie wyposażenia wnętrza czy były

> wersje z elektryką na 4 szyby, tempomatem i komputerem pokładowym? Szukam wersji jak najwyżej

Z tego co wiem w astrach były dostępne wszystkie wymienione rzeczy jak również xenony.

Napisano

Kompa pokładowego dla 1.7 DTI nie spotkałem, nie ma również indeksu dla tego silnika.

Napisano

Potwierdzam, indeksu brak ,Opel nie przewidział aczkolwiek wyjście ze sterownika jest .Zrobiłem sobie tyle że CC odpuściłem i smiga na indeksie 005 i +1.5 w nastawach to są zbliżone dośc dokładnie dane do faktycznego spalania .

Tarcze na tyle są w tym silniku jak tównież el. na 4 szyby .tempomat- nie wiem dorobiłem sam bo to prosta robota , trzy żyły ze sterownika do manetki + masa no i manetka a potem aktywacja np.tech-em.

Moja wersja to SELECTION ale nie do końca nożna się tym sugerować bo np. przy zamawianiu auta zdażało się że kient sobie doposażył szczególnie za odrą i juz miał coś więcej w danej wersji.

Napisano
  • Autor

Dziękuje wszystkim za wypowiedzi, znalazłem taką jedną ciekawą sztukę w Essen jest klimatronik, elektryka szyb x4 brakuje tylko komputera pokładwego, 2001 rok 3tyś euro cena wydaje się być adekwatna do rocznika i wyposażenia. No i chociaż realny przebieg 270tyś niemalże ma nalatane, w przyszły weekend się wybieram ją obejrzeć.

Napisano

Komputera pokładowego z tym silnikiem fabrycznie nie było a reszta i owszem ok.gif

Jeśli spotkasz z kompem znaczy dokładany przez właściciela już po zakupie tak jak u mnie 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Komputera pokładowego z tym silnikiem fabrycznie nie było a reszta i owszem

> Jeśli spotkasz z kompem znaczy dokładany przez właściciela już po zakupie tak jak u mnie

z tego co wiem dołożyć jest w miarę łatwo, przeraziło mnie tylko jedno, żaden tuner nie chce się podjąć chipowania tego silnika.

Napisano

> z tego co wiem dołożyć jest w miarę łatwo, przeraziło mnie tylko jedno, żaden tuner nie chce się

> podjąć chipowania tego silnika.

no coś Ty, np. Masters robi bez problemu.

Napisano
  • Autor

> no coś Ty, np. Masters robi bez problemu.

do nich nie dzwoniłem, ale chodzi o przebieg kilku mi napisało, że powyżej 100-150tyś przebiegu nie chipują bo silnik według nich jest już na końcu swojej drogi a modyfikacja jeszcze bardziej skróci jego żywot. Ale ile w tym prawdy?

poczytałem trochę o oleju w zbiorniczku podobno pady upg i jakiś uszczelki przy wtryskach to standard a te uszczelki trudno wymienić. Mam trochę mieszane uczucia. Faktycznie po przesiadce z JTD ciężko będzie trafić na coś równie dobrego a prostszego w budowie i tańszego w serwisie.

Napisano

Pady UPG to kwestia przegrzania motoru a co do zywotności to dziwne bo moja ma 220 tys i śmiga aż miło,wujo co ma golfa to cmoka jak słucha mojego motorka,a ja pełen dumy w tym momencie .

A i głowy tak na śmierć to bym nie dał co do autentyczności przebiegu ale wszystko na to wskazuje .Moim zdaniem to bzdura ,że 150 i koniec .

U mnie z poważnych rzeczy jak turbo itp nic się nie dzieje a może tak trafiłem .

Inne usterki to drobnostka ,czekam co najwyżej na zimne luty w sterowniku pompy paliwa ot i tyle. biglaugh.gif

A co do chipowania to różnie zależy jak to ktoś zrobi i jak to ktos będzie użytkował .Mam kumla co po takich modach latał takim autem ponad 2,5 roku.

Potem sprzedał koledze ,bo tamten był najarany jak rozżarzony węgielek i zajechał auto w trzy miesiące (chyba jak dobrze pamiętam)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.