Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak to możliwe, wytłumaczy ktoś?

Featured Replies

Napisano

Mieszkam kufa w tak bogatej okolicy, (ze średnim bezrobociem na poziomie ~22%), że koszt instalacji II generacji do dość prostego auta (palio 1,2 8V) wynieść ma około 2000pln.

Wytłumaczcie mi jednak, jak do jasnej ciasne kalkulują ceny w takiej warszawie, czy łodzi, czy jeszcze paru miejscach kraju , gdzie za ~1600 pln zakładają sekwencję (ceny z allegro, oferty z montażem)

Czy, zakładając taka instalację wiele się ryzykuje?

Poza oczywiście trudnością serwisowania

Napisano

> Mieszkam kufa w tak bogatej okolicy, (ze średnim bezrobociem na poziomie ~22%), że koszt instalacji

> II generacji do dość prostego auta (palio 1,2 8V) wynieść ma około 2000pln.

> Wytłumaczcie mi jednak, jak do jasnej ciasne kalkulują ceny w takiej warszawie, czy łodzi, czy

> jeszcze paru miejscach kraju , gdzie za ~1600 pln zakładają sekwencję (ceny z allegro, oferty

> z montażem)

> Czy, zakładając taka instalację wiele się ryzykuje?

> Poza oczywiście trudnością serwisowania

Kup i sam załóż.

Napisano
  • Autor

> Kup i sam załóż.

Bez kwitów latać nie będę. A żaden w okolicy na podbicie kwitów albo sie nie zgodzi, albo zawoła taką kasę że szkoda gadać.

> lepiej nie wiedziec i nie sprawdzac na sobie.

Wiesz że kusi?

W SC miałem zdawało by się guano, z którego byłem mega zadowolony, które było bezawaryjne, bezobsługowe, a zakładane było w Warszawie bo różnica w cenie była 1000pln.

Napisano

ja za II generację do Uno dwa lata temu zapłaciłem 1500 zł. Instalacja tomasetto sterownik Stag.

Napisano

> Wytłumaczcie mi jednak, jak do jasnej ciasne kalkulują ceny w takiej warszawie, czy łodzi, czy

> jeszcze paru miejscach kraju , gdzie za ~1600 pln zakładają sekwencję (ceny z allegro, oferty

> z montażem)

> Poza oczywiście trudnością serwisowania

Stara zasada mówi, że tania instalacja wymusza późniejszych nakładów na doprowadzenie jej do ładu. Pewne jest, że instalacja będzie na najtańszych możliwych częściach. Z dużym prawdopodobieństwem sądzę też, że za wszystko co możliwe pobierana będzie dopłata- butla w koło, montaż przełącznika zgodnie z życzeniem właściciela itp.

Napisano
  • Autor

> ja za II generację do Uno dwa lata temu zapłaciłem 1500 zł. Instalacja tomasetto sterownik Stag.

10 lat temu za Lecho(obecnie stag) do SC płaciłem 1800. Butla w kole. Auto odpalało zawsze, w najwieksze mrozy dawało rade na LPG! A instalacja naprawdę na mało popularnych elementach.

Ale nie u siebie jak już (chyba) wspominałem. U mnie wtedy coś podobnego kosztowało 2500.

Gdyby nie papierkologia, to kupił bym zbiornik z wielozaworem + osłona (pewnie ze 600pln), jakieś Bingo za 200, reduktor też około 200, parę metrów rurki , trójniki wodne, węże (pewnie kolejne 200) i sobie to poskładał w/g instrukcji (tych w sieci pełno). W 1200 podejrzewam że bym się zmieścił, a nie liczę zniżek jakie mają specjalizujące się firmy w hurtowniach. Więc 800 pln to za zamontowanie tego IMO troszkę za dużo.

Napisano

mnie już nic nie dziwi

kolega kupił na dniach auto z silnikiem 3.2 V6 i już miał propozycję założenia sekwencji za 2000zł grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

Ja wiem czy dużo... czynsz trza opłacić, jakoś halę ogrzać choć trochę, za prąd zapłacić, pensje też trza wypłacić. Gaziarze raczej nie zakładają codziennie nowej instalki.

Napisano
  • Autor

> Ja wiem czy dużo... czynsz trza opłacić, jakoś halę ogrzać choć trochę, za prąd zapłacić, pensje

> też trza wypłacić. Gaziarze raczej nie zakładają codziennie nowej instalki.

No to niech nie zakładają wcale!

Się okaże bowiem że takich szukających mimo wszystko taniej będzie większość i mogą z torbami pójść.

Napisano

> Mieszkam kufa w tak bogatej okolicy, (ze średnim bezrobociem na poziomie ~22%), że koszt instalacji

> II generacji do dość prostego auta (palio 1,2 8V) wynieść ma około 2000pln.

> z montażem)

Warsztaty co robią wszystko, więcej klientów, można obniżyć ceny

w sumie nie, tylko 1600zł w plecy i trochę czasu

Napisano

> Ja wiem czy dużo... czynsz trza opłacić, jakoś halę ogrzać choć trochę, za prąd zapłacić, pensje

dodać do tych wydatków najważniejszy:państwowa kontrola ITS co może robić kontrol co 6 miesięcy i brać 1200zł+vat yikes.gifdodać obowiązkowo posiadanie i legalizacja co 6 miesięcy analizatora spalin i znowu koszt ok 1 kpln.Tam gdzie nie ma kontroli tam ceny są niższe.A tam gdzie jest kontrol to po to wysoka cena za to by

ci co montują gaz zaprzestali tej działalności.

Nadwyżki gazu już dawno się skończyły i co tu ministry mają wymyślić by gaz przestał być montowany do osobówek(za mało się benzyny sprzedaje i przez to olej napędowy trzeba importować,a o to coraz trudniej bo tego ON na zachodzie też brakuje).Plan unijnych ministrów jest taki:benzyniaki mają jezdzić na benzynie,samochody z zapłonem iskrowym na gaz:ma ich ilość się zmniejszać,ilość stacji do tankowania nie ma się zmniejszać,ropniaki mają jezdzić na ropie pomieszanej z gazem(tiry w pierwszej kolejności).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.