Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki przeplywomierz kupic do seata leona 1.9 TDI 110KM

Featured Replies

Napisano

> Ojciec chce wymienic a rozbieznosc cenowa od okolo 100zl za uzuwane a i nowe zamienniki sa za

> okolo 150zl,jaki kupic,ktos dawal te zamienniki??

> http://allegro.pl/audi-a3-a4-1-9-tdi-seat-leon-przeplywomierz-nowy-i1407641424.html

ja bym szukał PIERBURGa cena nie jest mała ale warto , nie musisz kupowac calego przeplywomierza mozesz kupic sam wklad waytogo.gif

Napisano

Kup taki jak był i nie baw sie w tandetne zamienniki bo będziesz kupował dwa razy waytogo.gif

Kup w miejscu gdzie bez problemu ci go w razie czego reklamuja waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Kup taki jak był i nie baw sie w tandetne zamienniki bo będziesz kupował dwa razy

> Kup w miejscu gdzie bez problemu ci go w razie czego reklamuja

http://allegro.pl/przeplywomierz-0280217121-vw-seat-skoda-ford-tdi-i1407641404.html

a ktos sprawdzal te zamienniki ze tak twierdzisz czy twierdzisz bo nie uznajesz zamiennikow, kompa po wymianie przeplywomierza trzeba resetowac czy wystarczy ako odlaczyc na kilka minut?.Jak to w seacie wyglada. I pod jaki bezpiecznik to jest podpiete,nr bezpiecznika w skrzynce. TXS za info smile.gif

Napisano

> http://allegro.pl/przeplywomierz-0280217121-vw-seat-skoda-ford-tdi-i1407641404.html

> a ktos sprawdzal te zamienniki ze tak twierdzisz czy twierdzisz bo nie uznajesz zamiennikow, kompa

> po wymianie przeplywomierza trzeba resetowac czy wystarczy ako odlaczyc na kilka minut?.Jak

> to w seacie wyglada. I pod jaki bezpiecznik to jest podpiete,nr bezpiecznika w skrzynce. TXS

> za info

napewno wie to z własnego doswiadczenia waytogo.gif musisz wykasowac bład kompem

Napisano

> http://allegro.pl/przeplywomierz-0280217121-vw-seat-skoda-ford-tdi-i1407641404.html

> a ktos sprawdzal te zamienniki ze tak twierdzisz czy twierdzisz bo nie uznajesz zamiennikow, kompa

> po wymianie przeplywomierza trzeba resetowac czy wystarczy ako odlaczyc na kilka minut?.Jak

> to w seacie wyglada. I pod jaki bezpiecznik to jest podpiete,nr bezpiecznika w skrzynce. TXS

> za info

Masz racje ,nie uznaje zamienników przepływek waytogo.gif

ale to tylko przez doswiadczenie z pracy waytogo.gif

Choć nie ukrywam ze mam ubaw mówiąc klientowi ze to jednak przepływka swiruje która kupił kilka dni wczesniej na alegro lub gdzie indziej zlosnik.gif bo chciał zaoszczędzić kilka złotych .

Po wymianie nie musisz robić jakiejkolwiek adaptacji itd.

Co do bezpiecznika to nie ma bo po co grinser006.gif

Napisano

> Choć nie ukrywam ze mam ubaw mówiąc klientowi ze to jednak przepływka swiruje która kupił kilka dni

> wczesniej na alegro lub gdzie indziej bo chciał zaoszczędzić kilka złotych .

i do tego jeszcze wielce obrażony jest na Ciebie ze musi jeszcze raz wymienic hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Masz racje ,nie uznaje zamienników przepływek

> ale to tylko przez doswiadczenie z pracy

> Choć nie ukrywam ze mam ubaw mówiąc klientowi ze to jednak przepływka swiruje która kupił kilka dni

> wczesniej na alegro lub gdzie indziej bo chciał zaoszczędzić kilka złotych .

> Po wymianie nie musisz robić jakiejkolwiek adaptacji itd.

> Co do bezpiecznika to nie ma bo po co

Dzieki za info,przekaze ojcu bo to ojca seat leon, wymienial turbine na regenerowana i mimo iz komputer nic nie wykazal twierdzi ze samochod nie ma tej mocy jaka mial przed regeneracja zwlaszcza od dolu,ja tam sie z nim nie spieram co jest bo sporo grzebal i grzebie przy autach, twierdzi ze to przeplywomierz i chce go wymienic ja mialem tylko podpytac jak to z nimi sprawa wyglada ;D

Napisano

> Dzieki za info,przekaze ojcu bo to ojca seat leon, wymienial turbine na regenerowana i mimo iz

> komputer nic nie wykazal twierdzi ze samochod nie ma tej mocy jaka mial przed regeneracja

> zwlaszcza od dolu,ja tam sie z nim nie spieram co jest bo sporo grzebal i grzebie przy autach,

> twierdzi ze to przeplywomierz i chce go wymienic ja mialem tylko podpytac jak to z nimi sprawa

> wyglada ;D

a sprawdzał jak pokazuje przepływka na kompie ??

Napisano

> Dzieki za info,przekaze ojcu bo to ojca seat leon, wymienial turbine na regenerowana i mimo iz

> komputer nic nie wykazal twierdzi ze samochod nie ma tej mocy jaka mial przed regeneracja

> zwlaszcza od dolu,ja tam sie z nim nie spieram co jest bo sporo grzebal i grzebie przy autach,

> twierdzi ze to przeplywomierz i chce go wymienic ja mialem tylko podpytac jak to z nimi sprawa

> wyglada ;D

waytogo.gif przed wymianą wypadało by podłaczyc kompa i oblukac parametry waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> a sprawdzał jak pokazuje przepływka na kompie ??

Na kompie wszystkiego nie pokaze,nie ma co sie tym sugerowac ze komputer jest bezbledny,sprawdzal juz na kilku stacjach na jednej tez mu powiedzieli ze do konca nie jest tak jak powinno bo wie jak auto jezdzila. no a ze moj ojciec to pedant i auto musi idealnie jezdzic i chodzic jak szwajcarski zegarek to sam grzebie bo w tych wszystkich serwisach to oni sami za bardzo sie nie znaja i uwazaja ze komputer to jest lek na wszystko a wiadomo ze wszystkiego nie wykaze albo blednie moze zdiagnozowac a walniete moze byc cos innego zeby.GIF. W jednym z serwisow nawet nie wiedzieli ze w lampie czy gdzies tam jest jakis czujnik. Serwis u nich to polega na podlaczeniu do kompa i wymianie tego co im zdiagnozuje komp a doswiadczenia i wiedzy to niektorzy wcale nie maja.Co nie znaczy ze wszyscy mechanicy sa tacy sami smile.gif. Ale ciezko o dobrego mechanika ,sam to wiem z autopsji hehe.

Napisano

> i do tego jeszcze wielce obrażony jest na Ciebie ze musi jeszcze raz wymienic

Taaa no i boli bo trzeba zapłacić za diagnostyke tyle co za zamiennik rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Taaa no i boli bo trzeba zapłacić za diagnostyke tyle co za zamiennik

To drogo,u nas w Bydzi byla promocja w ASO i diagnostyke robili za 50zl czy cos kolo tego. A zreszta ojciec jezdzi na diagnostyke do firmy ktora mu turbine wymieniala to jak juz go widza a sami sobie nie daja rady to za darmo robia diagnostyke zeby.GIF

Napisano

> To drogo,u nas w Bydzi byla promocja w ASO i diagnostyke robili za 50zl czy cos kolo tego. A

> zreszta ojciec jezdzi na diagnostyke do firmy ktora mu turbine wymieniala to jak juz go widza

> a sami sobie nie daja rady to za darmo robia diagnostyke

Warto zapłacić w tym wypadku za oryginał, bo przy zamiennika może się okazać, że nadal nie bedzie mocy.

Napisano

Przepływkę kup oryginał taki jak siedzi w aucie.

Co do diagnostyki to niestety ale musze przynać rację. Nie ma tygodnia by nie przyjechał gość jakimś autem z tekstem że komputery nic nie pokazują a z autem ewidentnie jest coś nie tak. Nawet się baranom nie chce zdjąć obudowy z silnika i zajrzeć czy się coś nie obluzowało czy wręcz odpięło.

Niestety jak mówisz ciężko o na prawdę dobrego diagnostę/mechanika.

Napisano

bo dobrzy mechanicy sa w cenie

Napisano

> bo dobrzy mechanicy sa w cenie

OO właśnie zlosnik.gif nikt kto sie ceni za darmo nie zrobi

Napisano
  • Autor

papudroki nie sa tani a nawet drozsi nieraz od dobrego fachowca zeby.GIF

Napisano

> papudroki nie sa tani a nawet drozsi nieraz od dobrego fachowca

bo trzeba wiedziec gdzie szukac

Napisano

Pitolenie. W byłej robocie gdzie byłem kierownikiem, przez prawie 2 lata szukaliśmy samodzielnego mechanika. Tylko auta osobowe. I uwierz że trafił się jeden. Po roku odszedł i założył swoją działalność. Od tamtego czasu nie trafił się nikt kto nadawał by się no to stanowisko. Albo druciarze albo goście co to bajki opowiadali co to nie oni a tak na prawdę ciężko im przychodziło wykonanie podstawowej obsługi pojazdu. A muszę powiedzieć że stawki za pracę były na prawdę niezłe. Bynajmniej o wiele lesze niz jeszcze dwa lata wcześniej gdy ja zaczynałem tam pracę.

Ale dobra nie jest to wątek na takie rozmowy waytogo.gif

Napisano

> Pitolenie. W byłej robocie gdzie byłem kierownikiem, przez prawie 2 lata szukaliśmy samodzielnego

> mechanika. Tylko auta osobowe. I uwierz że trafił się jeden. Po roku odszedł i założył swoją

> działalność. Od tamtego czasu nie trafił się nikt kto nadawał by się no to stanowisko. Albo

> druciarze albo goście co to bajki opowiadali co to nie oni a tak na prawdę ciężko im

> przychodziło wykonanie podstawowej obsługi pojazdu. A muszę powiedzieć że stawki za pracę

> były na prawdę niezłe. Bynajmniej o wiele lesze niz jeszcze dwa lata wcześniej gdy ja

> zaczynałem tam pracę.

> Ale dobra nie jest to wątek na takie rozmowy

dobre stawki to pojecie bardzo wzgledne, jakby byly dobre to ten mechanik co sie wam trafil, raczej by nie odszedl na swoja dzialalnosc

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.