Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silnik 1.2 w ccs

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam pytanie bo zakupiłem sobie silnik 1.2 8v z punta I. I mam pytanie bo slyszalem ze obudowa filtra powietrza cos nie miesci sie czy cos takiego i ze potrzeba robic dolot . Jest to prawda czy nie ?? A jesli tak to co polecacie tak po taniosci na miesiac czy cos. Bo ja tak mysle zeby kupic kopułke z Palio i na koncu stozek.

Poradzcie smile.gif

Pozdrawiam

Napisano

> Witam

> Mam pytanie bo zakupiłem sobie silnik 1.2 8v z punta I. I mam pytanie bo slyszalem ze obudowa

> filtra powietrza cos nie miesci sie czy cos takiego i ze potrzeba robic dolot . Jest to prawda

> czy nie ?? A jesli tak to co polecacie tak po taniosci na miesiac czy cos. Bo ja tak mysle

> zeby kupic kopułke z Palio i na koncu stozek.

> Poradzcie

> Pozdrawiam

prawda, dolot paliowy i kibel rura, pozniej yankowy dolot zamontowac

Napisano

> Witam

> Mam pytanie bo zakupiłem sobie silnik 1.2 8v z punta I. I mam pytanie bo slyszalem ze obudowa

> filtra powietrza cos nie miesci sie czy cos takiego i ze potrzeba robic dolot . Jest to prawda

> czy nie ?? A jesli tak to co polecacie tak po taniosci na miesiac czy cos. Bo ja tak mysle

> zeby kupic kopułke z Palio i na koncu stozek.

> Poradzcie

> Pozdrawiam

Będzie jakoś działać, ale doraźnie.

Napisano

> prawda, dolot paliowy i kibel rura, pozniej yankowy dolot zamontowac

Kopułka od Palio w CCSie z silnikiem 1.2 też wchodzi na styk, maską się o nią opiera, ale da się zamknąć.

Napisano

jak chcesz doraźnie na miesiąc to kopułka z 900tki, łatwiej znaleźć niż paliową.

Napisano

> jak chcesz doraźnie na miesiąc to kopułka z 900tki, łatwiej znaleźć niż paliową.

jakby co to mam taka z 900 hehe.gif

reszta na priv ok.gif

Napisano

> Kopułka od Palio w CCSie z silnikiem 1.2 też wchodzi na styk, maską się o nią opiera, ale da się

> zamknąć.

cos chyba nie tak miales zmontowane u mnie wszystko pasilo i nie zawadzalo

Napisano

> cos chyba nie tak miales zmontowane u mnie wszystko pasilo i nie zawadzalo

Zawadzać nie zawadza(ło, bo mam teraz kopułkę z 900), ale dotykała/opierała się na masce i wibracje z silnika przechodziły na budę. Ale fakt, że moja fura była kiedyś bita (nie wiem dokładnie gdzie i jak mocno), i na pewno nie jest tak dobrze poskładana, jakby mogła być :/

Napisano

> Będzie jakoś działać, ale doraźnie.

To co potem polecasz ? zeby.GIF

Napisano

> To co potem polecasz ?

Yankowy, na 1.1 dało się odczuć różnice między serią.

w 1.2 maska elegancko się zamyka.

a i wygląda sympatycznie i chyba dużo tańszy od węglarskiego wink.gif

Napisano
  • Autor

A nie orientujecie się czy bez zmian w dowodzie i wogole kapnie sie ktos ze jest 1.2 wsadzony zamiast 1.1??

Napisano

> A nie orientujecie się czy bez zmian w dowodzie i wogole kapnie sie ktos ze jest 1.2 wsadzony

> zamiast 1.1??

1.2 8v jest praktycznie takie same jak 1.1

Napisano

Ja też mam lekkie obawy przed przeglądem, bo jak dotąd przechodził bez żadnego kombinowania smile.gif

Silnik troche wyższy, ale na to raczej nikt nie zwóci uwagi i ma 4 wtryski cała różnica wink.gif

Napisano

> Ja też mam lekkie obawy przed przeglądem, bo jak dotąd przechodził bez żadnego kombinowania

> Silnik troche wyższy, ale na to raczej nikt nie zwóci uwagi i ma 4 wtryski cała różnica

diagnosta watpie, aby to sprawdzal. Co innego w razie klepy, rzeczoznawca moze to sprawdzic

Napisano

> Ja też mam lekkie obawy przed przeglądem, bo jak dotąd przechodził bez żadnego kombinowania

> Silnik troche wyższy, ale na to raczej nikt nie zwóci uwagi i ma 4 wtryski cała różnica

zawsze możesz powiedzieć, że zamontowałeś motor od Seicento po 2001 biglaugh.gif

Napisano

Uwielbiam takie dyskujse facepalm.gif Prawda jest taka, że jak będzie chciał zobaczyć, że jest inny silnik to zobaczy. I czy będzie chciał zrobić z tego powodu dym, to też jego widzimisię. Pojemność silnika jest nabita na dole bloku, tylko nie pamiętam czy z przodu czy z tyłu, dużymi cyframi, trzeba być ślepym, żeby tego nie zauważyć. Jak będziesz miał stożek zaraz na samej górze to też mu się lampka kontrolna w głowie zapali, żeby sprawdzić co tam jeszcze nabroiłeś wink.gif

Napisano

> Uwielbiam takie dyskujse Prawda jest taka, że jak będzie chciał zobaczyć, że jest inny silnik to

> zobaczy.

nie sposób się nie zgodzić smile.gif

> I czy będzie chciał zrobić z tego powodu dym, to też jego widzimisię. Pojemność

> silnika jest nabita na dole bloku, tylko nie pamiętam czy z przodu czy z tyłu, dużymi cyframi,

> trzeba być ślepym, żeby tego nie zauważyć.

ja tam nie widzę 270751858-jezyk.gif z tyłu ciężko, z przodu jest kolektor 270751858-jezyk.gif

ale się nie przyglądam mocno wink.gif

> Jak będziesz miał stożek zaraz na samej górze to

> też mu się lampka kontrolna w głowie zapali, żeby sprawdzić co tam jeszcze nabroiłeś

Napisano

> nie sposób się nie zgodzić

> ja tam nie widzę z tyłu ciężko, z przodu jest kolektor

> ale się nie przyglądam mocno

> > też mu się lampka kontrolna w głowie zapali, żeby sprawdzić co tam jeszcze nabroiłeś

Na samym dole bloku z przodu jest otwór z gwintem, po jego prawej stronie jest wybite 1.2:

Picture%20005.jpg

Napisano

> Na samym dole bloku z przodu jest otwór z gwintem, po jego prawej stronie jest wybite 1.2:

no chyba, że wink.gif

ale żeby od góry go zobaczyć trzeba chyba ściągać kolektor i rury.. tak to nie widzę(albo i nie chcę hehe.gif ), żeby jakoś się dam dopatrzyć? niewiem.gif

Napisano
  • Autor

No silniczek ze skrzynia juz sobie lezy w garazu teraz tylko czekac na rozkodowanie komputera i ogień:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.