Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

hamulce

Featured Replies

Napisano

Jako że nic się tu nie dzieje to ja cosik napiszę.

Zablokowało mi koło jedno. Prawy przód zagrzał się. Pewnie nie odbił docisk, ale dlaczemu. winny przewód elastyczny, spuchł i nie puszcza płynu spowrotem czy zacisk do smarowania i czyszczenia.

jutro mam zamiar zmienić przewody elastyczne i jak się nie poprawi to w weekend zaciskami się pobawię. Dobrze myslę ?

Widok dymu spod maski nie jest miły, ale na szczęście to tylko smar się chajcował z gwintów śrub.

jeszcze jedno. Jak psikłem deko gaśnicą proszkową to ona jest juz do wywalenia czy jeszcze można jej używać?

Napisano

> Jako że nic się tu nie dzieje to ja cosik napiszę.

> Zablokowało mi koło jedno. Prawy przód zagrzał się. Pewnie nie odbił docisk, ale dlaczemu. winny

> przewód elastyczny, spuchł i nie puszcza płynu spowrotem czy zacisk do smarowania i

> czyszczenia.

> jutro mam zamiar zmienić przewody elastyczne i jak się nie poprawi to w weekend zaciskami się

> pobawię. Dobrze myslę ?

> Widok dymu spod maski nie jest miły, ale na szczęście to tylko smar się chajcował z gwintów śrub.

U mnie gdy blokowało koło, to winowajcą się okazał przewód elastyczny. Rozwarstwił się w środku na kształt parasola i nie pozwalał na powrót płynu. Wymiana i po kłopocie. Ale czy tu będzie to samo to niewiem.gif

A co do gaśnicy, to w/g mnie do wywalenia. Gaz jest w naboju, teraz jest już przebity i myślę że po jakimś czasie ciśnienie zejdzie z gaśnicy i zostanie sam proszek.

Napisano

gaśnicę nową będziesz musiał kupić...

Napisano
  • Autor

> gaśnicę nową będziesz musiał kupić...

ale jest kurde bele strach widzac wydobywający się dym spod maski.

Napisano

u mnie sie ostatnio zapiekl klocek w zacisku i to powodowalo blokowanie kola, czyszczenie i heja do przodu ok.gif

Napisano

> ale jest kurde bele strach widzac wydobywający się dym spod maski.

po wyciągnięciu radze przeczyścić i nasmarować, najlepiej smarem wysokotemperaturowym lub miedzianym te rowki po których poruszają się klocki smile.gif

Napisano
  • Autor

> po wyciągnięciu radze przeczyścić i nasmarować, najlepiej smarem wysokotemperaturowym lub

> miedzianym te rowki po których poruszają się klocki

narazie przewody bo pod blokiem wieczorem zawiele nie zrobie, a potem zobaczy się co dalej. No po zagrzaniu przejechał kolejne 10 km i narazie spokój. Moze to jednorazowy incydent był, ale wolę tam kuknąć bo jeszcze tam moich łapek nie było.

Napisano

wszystko idzie pod blokiem zrobić...

Napisano

> wszystko idzie pod blokiem zrobić...

jak sie ma garaż POD blokiem, to jeszcze można...

PRZED blokiem robota w takich wilgotnych deszczowych warunkach to z lekka papranina. no chyba, że się namiot rozstawi grinser006.gif

Napisano

> jak sie ma garaż POD blokiem, to jeszcze można...

> PRZED blokiem robota w takich wilgotnych deszczowych warunkach to z lekka papranina. no chyba, że

> się namiot rozstawi

Ja bym to nazwał masochizmem ok.gif na Centomani był jeden taki co swapował cienkasa przy -20 ok.gif Tylko jaki ta robota ma sens.

Napisano

> Ja bym to nazwał masochizmem na Centomani był jeden taki co swapował cienkasa przy -20 Tylko

> jaki ta robota ma sens.

hobbystyczny zakrecony.gif

Napisano
  • Autor

> hobbystyczny

etam zmienilem ale nadal dupa. Miałem deko przebojów, ale się udało. Od absu do zacisków zmieniłem i nadal prawy nie odbija. a wiec obstawiam ze tłoczek w zacisku skorodował i trzyma. Jak zdjełem zacisk to ściskiem stolarskim musiałem tłoczek wciskać spowrotem bo nic a nic nie wraca.

Oxy masz zaciski uzywki oczywiście sprawne ?

Napisano

> etam zmienilem ale nadal dupa. Miałem deko przebojów, ale się udało. Od absu do zacisków zmieniłem

> i nadal prawy nie odbija. a wiec obstawiam ze tłoczek w zacisku skorodował i trzyma. Jak

> zdjełem zacisk to ściskiem stolarskim musiałem tłoczek wciskać spowrotem bo nic a nic nie

> wraca.

> Oxy masz zaciski uzywki oczywiście sprawne ?

A odkręciłeś korek zbiorniczka wyrównawczego?

Napisano
  • Autor

> A odkręciłeś korek zbiorniczka wyrównawczego?

a zbiorniczek wywrownawczy masz w hamulcach ?

nie odbija i tyle ściskiem stolarskim ledwo się cofnął, a lewy chodzi ja ta lala

Napisano

> a zbiorniczek wywrownawczy masz w hamulcach ?

> nie odbija i tyle ściskiem stolarskim ledwo się cofnął, a lewy chodzi ja ta lala

A co masz zainstalwane nad pompa hamulcową? jak nie odkrecisz korka to mozesz sobie dusic ten tloczek przez cala noc ok.gif

Napisano
  • Autor

> A co masz zainstalwane nad pompa hamulcową? jak nie odkrecisz korka to mozesz sobie dusic ten

> tloczek przez cala noc

a powietrze w zbiorniczku się znajduje i jest ściśliwe. Widzę jak działa lewy i prawy ,a prawy nie cofa się tak lekko jak lewy więc coś nie tak z prawym, a nie wiem czy jest sens kupowac komplet uszczlek i to czyścić.

Napisano

> a powietrze w zbiorniczku się znajduje i jest ściśliwe. Widzę jak działa lewy i prawy ,a prawy nie

> cofa się tak lekko jak lewy więc coś nie tak z prawym, a nie wiem czy jest sens kupowac

> komplet uszczlek i to czyścić.

Grzebaleś od razu po obu stronach? Uszczelki kosztuja grosze. Gorzej jako okaze sie ze tłoczek jest do wymiany ok.gif Za dwa komplety regeneracyjne do zacisków zapłaciłem okolo 30zł. Oczywiscie bez tłoczków

Napisano
  • Autor

> Grzebaleś od razu po obu stronach? Uszczelki kosztuja grosze. Gorzej jako okaze sie ze tłoczek jest

> do wymiany Za dwa komplety regeneracyjne do zacisków zapłaciłem okolo 30zł. Oczywiscie bez

> tłoczków

na allegro widze po jakies 50 czy 60 ziko na strone z tłoczkiem. Jutro kukne w amicarze czy mają na stanie i ew to zrobię. Myslałem że zetaw naprawczy będzie miał same gumki,

Napisano

> na allegro widze po jakies 50 czy 60 ziko na strone z tłoczkiem. Jutro kukne w amicarze czy mają na

> stanie i ew to zrobię. Myslałem że zetaw naprawczy będzie miał same gumki,

Bo ma same gumki.

Napisano

> etam zmienilem ale nadal dupa. Miałem deko przebojów, ale się udało. Od absu do zacisków zmieniłem

> i nadal prawy nie odbija. a wiec obstawiam ze tłoczek w zacisku skorodował i trzyma. Jak

> zdjełem zacisk to ściskiem stolarskim musiałem tłoczek wciskać spowrotem bo nic a nic nie

> wraca.

> Oxy masz zaciski uzywki oczywiście sprawne ?

zapewne ci się klocek blokuje na prowadnicach.... trzeba odkręcić przeczyścić dobrze szczotką obrobić klocek jak wchodzi, nasmarować i powinno być...

Napisano

ja mam to samo, wczoraj mialem czerwoną tarcze przez to, poki co autko stoi i czeka na weekend

Napisano

> Grzebaleś od razu po obu stronach? Uszczelki kosztuja grosze. Gorzej jako okaze sie ze tłoczek jest

> do wymiany Za dwa komplety regeneracyjne do zacisków zapłaciłem okolo 30zł. Oczywiscie bez

> tłoczków

tloczek to koszt 45 zl zlosnik.gif

Napisano

> zapewne ci się klocek blokuje na prowadnicach.... trzeba odkręcić przeczyścić dobrze szczotką

> obrobić klocek jak wchodzi, nasmarować i powinno być...

to ja Cie zaskoczę hehe.gif lewa strona przy wymianie klocków wyczyszczona przesmarowana, tip top, funkel nówka i wczoraj sie tarcza palila prawie, strona prawa, nic nie czyszczone, nic nie ruszane, poprostu tylko wsadzone nowe klocki, prawy zyleta, lewy sie gotuje hehe.gif

Napisano

> to ja Cie zaskoczę lewa strona przy wymianie klocków wyczyszczona przesmarowana, tip top, funkel

> nówka i wczoraj sie tarcza palila prawie, strona prawa, nic nie czyszczone, nic nie ruszane,

> poprostu tylko wsadzone nowe klocki, prawy zyleta, lewy sie gotuje

to przewód smile.gif

AAA i byście w końcu płyn wymienili w całym układzie !!! rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> to przewód

> AAA i byście w końcu płyn wymienili w całym układzie !!!

zrobiłem. Okazało się ze uszczelka ktora chroni tłoczek przed wilgocią pękł i tam przyrdzewiało i się zblokował. Po wytaszczeniu tego na stół, miałem problem z wyjęciem tłoczka z zacisku. Nawet sprężonym powietrzem nie szło go wypchnąc, ale udało się. Teraz wnioskuję że od początku jak kupiłem klamota był już z tym problem bo inaczej teraz abs mi działa. A tak to koło się przyblokowało i widocznie z opóźnieniem puszczało i abs więcej tyrkolił. Wazne by było git. W wolnej chwili 2 zacisk tez zrobię i będzie spokój na ileś lat (mam nadzieje)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.