Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup Astry G

Featured Replies

Napisano

Witam Forumowiczów

Z racji powiększenia sie rodzinki trzeba kupić coś wiekszego. Wybór padł na astrę G kombi i pojawiło sie parę pytań

Autko bede chciał zagazować

Z jakim silnikiem kupić bo mam pare dylematów

- 1,6 8v dobry do gazu ale czy aby nie za słaby?

-1,6 16 V podobno biorą olej ... ile Wam ucieka tego oleju.

Od którego roku wychodził klimatronik ( jak Wam sie używa manualnych klim, jest to bardzo uciążliwe?)

W których miejscach zwrócić uwagę na korozje

Z góry dzieki

pozdrawiam

Napisano

> Autko bede chciał zagazować

> Z jakim silnikiem kupić bo mam pare dylematów

> - 1,6 8v dobry do gazu ale czy aby nie za słaby?

> -1,6 16 V podobno biorą olej ... ile Wam ucieka tego oleju.

Oba są dobre. Mam na gazie 1.6 16V Przebieg ponad 200 z czego 150 na gazie i jest OK. Konsumpcja oleju nie zmieniła sie od 9 lat i wynosi max 1,5 litra na 15 kkm

> W których miejscach zwrócić uwagę na korozje

Tylne błotniki i wlew paliwa

Napisano

Wszystko to było 1000 razy 1000 razy na forum... szukajka nie boli...

> Od którego roku wychodził klimatronik ( jak Wam sie używa manualnych klim, jest to bardzo uciążliwe?)

Boże, to również było poruszane na forum i nawet nie 1000x1000 i jeszcze razy 1000...

Przepraszam bardzo szanownego moda, ale pękły mi nerwy z powodu ignorancji, lenistwa innych użytkowników.

PZDR VEN

Napisano
  • Autor

> Przepraszam bardzo szanownego moda, ale pękły mi nerwy z powodu ignorancji, lenistwa innych

To ja poproszę o przeprosiny (ignorancja, lenistwo) Drogi Kolego wyobraź sobie że próbowałem to znaleźć na forum ale mi nie wyszło więc pytam:)

Być może żle szukam ale ignorantem nie jestem

Pozdrawiam Serdecznie

Napisano

> To ja poproszę o przeprosiny (ignorancja, lenistwo) Drogi Kolego wyobraź sobie że próbowałem to

> znaleźć na forum ale mi nie wyszło więc pytam:)

Przepraszam - jak mam za co.

To poszukaj na forum jak korzystać z szukajki a się dowiesz.

A jak się dowiesz jak z tego korzystać to znajdziesz, że najfajniejszy silnik w astrze G do LPG do X18XE1, najlepsza ekonomia i frajdy z z jazdy oraz zadowolenie z bezawaryjności !zadbanego! silnika na LPG.

Jak rodzina ma się powiększyć więc podróże wakacyjne do swobodnego podróżowania tylko ten silnik.

Więcej luzu i wiary w szukajkę, PZDR VEN

Napisano
  • Autor

> X18XE1, najlepsza ekonomia i frajdy z z jazdy oraz zadowolenie z bezawaryjności !zadbanego!

> silnika na LPG.

Dzięki za podpowiedz

pozdrawiam:)

Napisano

> X18XE1, najlepsza ekonomia i frajdy z z jazdy oraz zadowolenie z bezawaryjności !zadbanego!

> silnika na LPG.

Jajca se robisz z tą bezawaryjnością ? hehe.gif

Najbardziej zryty silnik , sterownik nie przyjmujący żadnych zamienników , elektronika silnika tragedia , polecam jak nie wiem co furious.gif

Napisano

> Autko bede chciał zagazować

i słuszne

> Z jakim silnikiem kupić bo mam pare dylematów

x16xel bierze, ale jakoś mojego to omija. Bierz 1.8 najlepiej.

> Od którego roku wychodził klimatronik ( jak Wam sie używa manualnych klim, jest to bardzo

> uciążliwe?)

mam manualną i wolę manualną.

nadkola tylne, mocowane sanek do podłużnic. Jeśli auto było zadbane i zabezpieczone (a najlepiej szukaj sprowadzonych) to korozji nie będzie. Czego przykładem jest moja astra którą mam prześwietloną na wylot.

> Z góry dzieki

> pozdrawiam

Napisano

> Jajca se robisz z tą bezawaryjnością ?

Napewno mowimy o tym samym silniku??

Z tego co było pisane tu na forum to ten silnik był zawsze chwalony.

Ja jakbym miał kupować astre G to tylko ten silnik.

PZDR VEN

Napisano

> Jeśli auto było zadbane i zabezpieczone (a najlepiej

> szukaj sprowadzonych) to korozji nie będzie. Czego przykładem jest moja astra którą mam

> prześwietloną na wylot.

ty to na punkcie tej korozji masz hopla biglaugh.gif

Napisano

> Napewno mowimy o tym samym silniku??

> Z tego co było pisane tu na forum to ten silnik był zawsze chwalony.

Bardziej chwalony był Z18XE 125 KM czyli następca X18XE 115 KM robiony w Astrze G od 2000 roku

Napisano

> Bardziej chwalony był Z18XE 125 KM czyli następca X18XE 115 KM robiony w Astrze G od 2000 roku

No właśnie raczej Z18XE dyskwalifikowało elektroniczna przepustnica, nie to co sprawdzone rozwiązanie na linke w X18XE1.

PZDR VEN

Napisano

Panowie temat do zamknięcia - kolega już pewnie dawno sobie poszedł po takim przyjęciu oslabiony.gif

Napisano

astra II przynajmniej ta gliwicka jest bez zarzutu jeśli chodzi o korozję, dobry lakier metalik, nie odpada przy wgniotach, a np w kii i hundaiu korozja tylnej klapy już na parkingu dealera jak za starych wesołych czasów było z AI.

Napisano

> Panowie temat do zamknięcia - kolega już pewnie dawno sobie poszedł po takim przyjęciu

cóż począć cool.gif

Napisano
  • Autor

> Panowie temat do zamknięcia - kolega już pewnie dawno sobie poszedł po takim przyjęciu

Jestem jestem:) czytam i sie doszkalam:)

Czyli tak X18XE1 do 2000r polecacie a E18XE juz nie

A jak z jednostkami 2l

Co kupić po 2000 roczniku co chyba wtedy tez zastapiono X16XEL Z16

Acha i jeszcze jedno czy był podzial na kolektory plastikowe i metalowe? w tych silnikach

Napisano

> Jestem jestem:) czytam i sie doszkalam:)

> Czyli tak X18XE1 do 2000r polecacie a E18XE juz nie

> A jak z jednostkami 2l

> Co kupić po 2000 roczniku co chyba wtedy tez zastapiono X16XEL Z16

> Acha i jeszcze jedno czy był podzial na kolektory plastikowe i metalowe? w tych silnikach

Co sie pytasz o kolektory? Będziesz zakładał II generację LPG screwy.gif ?

Jeśli tak jak Bozia każe bedzie to instalka na wtrysku to kolektory czy inne elektryczne przepustnice Cię nie interesują a ważny jest tylko dobry gazownik.

Silnik Z18XE jest IMHO najlepszym wyborem Sam takiego szukalem ale zakup w budzie Astry H w wersji jaką chciałem przez pół roku okazał się nie możliwy i tylko przez to mam diesla.

Napisano

A może wziąłbyś też pod uwagę diesla. Od 1,5 roku jezdze dieslem, z silnikiem isuzu i jestem bardzo zadowolony. Praktycznie nic przy nim nie robię, nie licząc wymiany końcówek drążka stabilizatora oraz oczywiście płynów ustrojowych i filtrów. Autko , pomimo wysokiej ceny ropy, bardzo ekonomiczne. Aktualnie spala mi 7l przy 90% jazdy po mieście na krótkich trasach(silnik często niedogrzany). Trasy to już bajka. Dynamika tej jednostki jak dla mnie bardzo zadawalająca no chyba ,że jesteś amatorem zwijania asfaltu na światłach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.