Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rurka spryskiwacza tylniej szyby w Lacetti HB

Featured Replies

Napisano

Witam, mam problem, który jest opisany na stronie głównej, a mianowicie pękła rurka spryskiwacza tylniej szyby w przejściu pomiędzy klapą a karoserią. Przedwczoraj miałem właśnie taki opisywywany przypadek że po wyjęciu kluczyka silnik nadal pracował a wszystkie kontrolki na desce rozdzielczej się żarzyły. Zdjąłem klemę i wczoraj rano chciałem jechać do elektryka ale po założeniu klemy kontrolki nadal się żarzyły aku kręcił a silnik nie chciał odpalić. Co z tym zrobić jak usunąć tą usterkę i rozwiązać problem???

Bardzo proszę o pomoc !!!!!!

Pozdrowienia Piotr

Napisano

> Witam, mam problem, który jest opisany na stronie głównej, a mianowicie pękła rurka spryskiwacza

> tylniej szyby w przejściu pomiędzy klapą a karoserią. Przedwczoraj miałem właśnie taki

> opisywywany przypadek że po wyjęciu kluczyka silnik nadal pracował a wszystkie kontrolki na

> desce rozdzielczej się żarzyły. Zdjąłem klemę i wczoraj rano chciałem jechać do elektryka ale

> po założeniu klemy kontrolki nadal się żarzyły aku kręcił a silnik nie chciał odpalić. Co z

> tym zrobić jak usunąć tą usterkę i rozwiązać problem???

> Bardzo proszę o pomoc !!!!!!

> Pozdrowienia Piotr

wyjmij zarowke z lampki w bagazniku ...

Napisano
  • Autor

> wyjmij zarowke z lampki w bagazniku ...

Bardzo wielkie dzięki !!!!! Nigdy bym na to nie wpadł !!!! Elektryk poinformował mnie że to immobilizer i trzeba będzie wymieić i programować komputer i kluczyki i że to bardzo droga impreza. A wogóle stwierdził że takicgh wynalazków jak Lacetti się nie kupuje.

Ja jestem bardzo zadowoony z Laczusia mam HB a żona sedana oba 2004r. Bez zastrzeżeń.

Napisano

> Bardzo wielkie dzięki !!!!! Nigdy bym na to nie wpadł !!!! Elektryk poinformował mnie że to

> immobilizer i trzeba będzie wymieić i programować komputer i kluczyki i że to bardzo droga

> impreza. A wogóle stwierdził że takicgh wynalazków jak Lacetti się nie kupuje.

> Ja jestem bardzo zadowoony z Laczusia mam HB a żona sedana oba 2004r. Bez zastrzeżeń.

pewnie polecał vw mechanik wink.gif

Napisano

> Bardzo wielkie dzięki !!!!! Nigdy bym na to nie wpadł !!!! Elektryk poinformował mnie że to

> immobilizer i trzeba będzie wymieić i programować komputer i kluczyki i że to bardzo droga

> impreza. A wogóle stwierdził że takicgh wynalazków jak Lacetti się nie kupuje.

> Ja jestem bardzo zadowoony z Laczusia mam HB a żona sedana oba 2004r. Bez zastrzeżeń.

Zmien elektryka ok.gif kiep widac ziem rzadkich a jego wiedza konczy sie na instalacji elektrycznej fiata 126p...

Jezeli ktos nie lapie sie w instalce laczka to nie chce myslec jak przyjedzie ,ktos citroenem wink.gif

p.s. A jak juz slysze ,ze laczek to wynalazek to mam ochote zlosnik2.gif zrobic przy takim pacanie znawcy.

Napisano

A ja tam się cieszę z takiej "renomy", można operując nominalnie mniejszymi kwotami mieć niezłe autko smile.gif ciężko jest sprzedać dobrze to fakt ale potem można bardzo dobrze kupić kolejny "wynalazek". Podobną "renomę" mają alfy romeo - tanie są bo "wynalazki awaryjne" itp - ale ich zwolennicy cieszą się z takiego stanu jak my z naszych "wynalazków" smile.gif

Napisano

> A ja tam się cieszę z takiej "renomy", można operując nominalnie mniejszymi kwotami mieć niezłe

> autko ciężko jest sprzedać dobrze to fakt ale potem można bardzo dobrze kupić kolejny

> "wynalazek". Podobną "renomę" mają alfy romeo - tanie są bo "wynalazki awaryjne" itp - ale ich

> zwolennicy cieszą się z takiego stanu jak my z naszych "wynalazków"

No to jestem wynalazca bo w rodzinie mamy i cheviego i alfe wink.gif

Napisano

Jak zalatasz ten przerwany przewod to sie podziel informacja jak to zrobiles.

Czekam w sumie na wiosne, ale ciagle kombinuje jak to zrobic zeby nie przecinac tej spiralki wewnatrz.

Napisano

> Jak zalatasz ten przerwany przewod to sie podziel informacja jak to zrobiles.

> Czekam w sumie na wiosne, ale ciagle kombinuje jak to zrobic zeby nie przecinac tej spiralki

> wewnatrz.

Dobrze by było żeby ktoś z nas wynalazł jakąś metodę prewencyjną, czyli jakąś przeróbkę, bo coś mi się wydaje że to wraz z upływem czasu stanie się seryjną usterką która będzie dotyczyła większości egzemplarzy... oslabiony.gif

Przy okazji chciałbym poprosić kolegów których to dotknęło o podanie rocznika i wieku auta podczas usterki - może to pomoże określić jakąś grupę ryzyka... hmm.gif

Napisano

> Jak zalatasz ten przerwany przewod to sie podziel informacja jak to zrobiles.

> Czekam w sumie na wiosne, ale ciagle kombinuje jak to zrobic zeby nie przecinac tej spiralki

> wewnatrz.

A czemu nie chcesz ciac tej spiralki ?

p.s. tak sobie radza w tico klubie jakiś tekst

Napisano

Prewencyjnie koszulka termokurczliwa moze by pomogla hmm.gif

Ja mam zamiar to zalatac przy uzyciu wezyka ze sklepu akwarystycznego.

Nie wiem kiedy wystapilo, kupilem 5-cio latka i juz nie dzialalo.

Dodatkowo musze odszukac przerwe w obwodzie oswietlenia tablicy rejestracyjnej.

Napisano

jeśli chodzi o wiek samochodu to grudzień 2004r. a awaria pękniętej rurki wystąpiła sierpień 2009 stan licznika 84 kkm. wyciąłem rurkę razem ze spiralą i dobrałem inną sztywną, połączyłem je (jak dobrze pamiętam) na oryginalnych łącznikach bez kleju. po wysuszeniu instalacji choinka na zegarach ustała.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.