Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Coś grzechocze ?

Featured Replies

Napisano

Witam problem polega na tym ze po odpaleniu cos grzechocze w skrzyni biegów , uwaga po wciśnięciu pedału sprzęgła (grzechot,rumot) przestaje być słyszalny czy możliwe że to łożysko na sprzęgle? Pytanie zadaje ponieważ niedawno całe sprzęgło było wymienione.Czy źle coś wyregulowane?,a i jeszcze jedno pytanie po odpaleniu auta na luzie to łożysko oporowe pracuje czy dopiero jak wciśniemy sprzęgło?

Napisano
  • Autor

> łożysko oporowe

czy oby jesteś pewien na 100%

a i jak w najprostszy sposób zagłuszyć (wytłumić) ten dzwiek?

prócz wyciągania skrzyni

Napisano

> czy oby jesteś pewien na 100%

> a i jak w najprostszy sposób zagłuszyć (wytłumić) ten dzwiek?

> prócz wyciągania skrzyni

jeśli dźwięk pojawia się w zależności od wciśnięcia sprzęgła to na 99% tak zlosnik.gif

a po rozgrzaniu już jest cisza?

tylko wymiana

Napisano
  • Autor

> a po rozgrzaniu już jest cisza?

nie, po rozgrzaniu też grzechocze.

Napisano

> nie, po rozgrzaniu też grzechocze.

łożysko waytogo.gif

olej temat 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> łożysko

> olej temat

czyli nieszkodliwe? TAK confused.gif

Napisano

> czyli nieszkodliwe? TAK

ludzie jeżdzą tak i żyją. jak chcesz to wymień, jak nie to nie. nikt Ci nie da 100% pewności że się nie rozsypie

Napisano

To ja się dołączę u mnie piszczy przy lekkim wciśnięciu na maksa już nie i po przejechaniu paru kilometrów przestaje czy to też może być łożysko ???

Napisano

> To ja się dołączę u mnie piszczy przy lekkim wciśnięciu na maksa już nie i po przejechaniu paru

> kilometrów przestaje czy to też może być łożysko ???

tak zlosnik.gif

Napisano

A nie orientujesz się jaki jest koszt tego łożyska ???

Napisano

> A nie orientujesz się jaki jest koszt tego łożyska ???

groszowa sprawa - kilka dyszek

tylko wymiana dość upierdliwa

Napisano

> Witam problem polega na tym ze po odpaleniu cos grzechocze w skrzyni biegów , uwaga po wciśnięciu

> pedału sprzęgła (grzechot,rumot) przestaje być słyszalny czy możliwe że to łożysko na

> sprzęgle? Pytanie zadaje ponieważ niedawno całe sprzęgło było wymienione.Czy źle coś

> wyregulowane?,a i jeszcze jedno pytanie po odpaleniu auta na luzie to łożysko oporowe pracuje

> czy dopiero jak wciśniemy sprzęgło?

podnieś pedał do góry

jak ucichnie - to łożysko wyciskowe sprzęgła.

jak nie - skrzynia biegów.

pozdr

Napisano

> a po rozgrzaniu już jest cisza?

A jak po rozgrzaniu cisza to ok? Bo mam nowe sprzęgło i teraz w zimie mi tak robi - na wciśniętym sprzęgle cisza, na nie wciśniętym cicho chrapie.

Napisano

> A jak po rozgrzaniu cisza to ok? Bo mam nowe sprzęgło i teraz w zimie mi tak robi - na wciśniętym

> sprzęgle cisza, na nie wciśniętym cicho chrapie.

to przy wymianie sprzęgła nie wymieniali łożyska?

Napisano

> A jak po rozgrzaniu cisza to ok? Bo mam nowe sprzęgło i teraz w zimie mi tak robi - na wciśniętym

> sprzęgle cisza, na nie wciśniętym cicho chrapie.

szkoda że Ci nie wymienił łożyska przy wymianie sprzęgła

Napisano

> to przy wymianie sprzęgła nie wymieniali łożyska?

hm, raczej tak, bo przed wymianą chrapało głośniej. Tylko mi tak robi jak jest mróz i silnik jeszcze zimny.

Napisano

> czyli nieszkodliwe? TAK

Mi charczało w starym Uniaczu,jeszcze jak ojciec nim jeździł,jakieś 7 lat,nic się z tego powodu nie działo,w nowym Uno również słychać i też nic się nie dzieje

Napisano

> hm, raczej tak, bo przed wymianą chrapało głośniej. Tylko mi tak robi jak jest mróz i silnik

> jeszcze zimny.

To normalne,że na zimnym słychac głośniej,a jak się rogrzeje-cichnie waytogo.gif

Napisano

> Witam problem polega na tym ze po odpaleniu cos grzechocze w skrzyni biegów , uwaga po wciśnięciu

> pedału sprzęgła (grzechot,rumot) przestaje być słyszalny czy możliwe że to łożysko na

> sprzęgle? Pytanie zadaje ponieważ niedawno całe sprzęgło było wymienione.Czy źle coś

> wyregulowane?,a i jeszcze jedno pytanie po odpaleniu auta na luzie to łożysko oporowe pracuje

> czy dopiero jak wciśniemy sprzęgło?

mam to samo 270751858-jezyk.gif jak jest zimno najbardziej 270751858-jezyk.gif na postoju łomocze jak sieczkarnia wciskam sprzęgło i słysze tylko silnik zeby.GIF ale ja to olałem bo ponoć to nie jest bardzo szkodliwe w sensie można z tym jezdzić, moze na wiosne zmienie:)

Napisano

U mnie też ten sam problem. Jeszcze za czasów gwarancji uno w ASO mi wymieniali chyba to łożysko ale dalej problem został. Nie szkodliwy w sumie i trzeba się przyzwyczaić do tego dźwięku.

Napisano

ja miałem tak samo ale dolałem olej do skrzyni biegów i dość dużo ucichło i myślę że przyczyną był niski poziom oleju w skrzyni i to łożysko oporowe, olej dolany a łożysko nie wymienione:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.