Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Punto II FL - radio Blaupunkt - code

Featured Replies

Napisano

W poprzedniej kropce (PIIFL), która rok temu kupił ode mnie szwagier miałem oryginalne radio (samochód sprowadzony z Francji - radio bez karty kodowej). Nie zastanawiałem się nad kodem bo radio chodziło. Wczoraj zadzwonił szwagier, że na wyświetlaczu pojawił się napis CODE i radio nie odpala. Mam dwa pytania:

1. Co mogło być przyczyna takiego zachowania (musiałby się zresetować body komp bo to przecież tam zapisany jest kod radia?

2. Jak można zdobyć działający kod (czy jest może jakiś kod uniwersalny)?

Pomocy, bo szwagier mnie zamęczy.

Napisano

> 1. Co mogło być przyczyna takiego zachowania (musiałby się zresetować body komp bo to przecież tam zapisany jest kod radia?

Brak lub spadek napięcia.

> 2. Jak można zdobyć działający kod (czy jest może jakiś kod uniwersalny)?

Ten problem można rozwiązać na 2 sposoby:

1. ASO i zakup nowej karty kodowej (o ile pamiętam 190 PLN)

2. Wyjęcie radia i spisanie numerów radia, a wtedy generator kodów

Napisano
  • Autor

> Brak lub spadek napięcia.

Ale przecież nawet jak odpiąłem aku to po ponownym podłączeniu nigdy nie było problemów z radiem. Dlatego zastanawiam się czy to nie czasami objaw padania body kompa i stad moje pytanie.

Napisano

> Ale przecież nawet jak odpiąłem aku to po ponownym podłączeniu nigdy nie było problemów z radiem.

Ja po każdym odłączeniu akumulatora muszę wpisać kod hmm.gif

> Dlatego zastanawiam się czy to nie czasami objaw padania body kompa i stad moje pytanie.

Nie spotkałem się z takim objawem padania body panic.gif

Napisano

> W poprzedniej kropce (PIIFL), która rok temu kupił ode mnie szwagier miałem oryginalne radio

> (samochód sprowadzony z Francji - radio bez karty kodowej). Nie zastanawiałem się nad kodem bo

> radio chodziło. Wczoraj zadzwonił szwagier, że na wyświetlaczu pojawił się napis CODE i radio

> nie odpala. Mam dwa pytania:

> 1. Co mogło być przyczyna takiego zachowania (musiałby się zresetować body komp bo to przecież tam

> zapisany jest kod radia?

> Pomocy, bo szwagier mnie zamęczy.

U mnie ma CAN CODE jakieś dwa razy do roku, po kilku minutach przechodzi i działa jakby nic, w ASO mówili mi że to objaw jakiegoś testowania systemu CAN co jakiś czas...

Nie naprawiło się samo ?

Napisano
  • Autor

> Nie naprawiło się samo ?

Też po cichu liczyłem, że naprawi się samo, ale niestety. Nie pozostaje nic innego jak generator kodów, a to wiąże się z demontażem radia. Tego nie lubię najbardziej mimo, że mam oryginalne kluczyki to jakoś nigdy tak sprawnie mi nie szło.

Napisano

> Ja po każdym odłączeniu akumulatora muszę wpisać kod

w FLu nigdy nie musiałem wpisywać kodu, radio było oczywiście fabryczne.

Napisano
  • Autor

> w FLu nigdy nie musiałem wpisywać kodu, radio było oczywiście fabryczne.

W moim modelu tez było fabryczne i przez cały okres użytkowania (3 lata) nie musiałem wpisywać żadnego kodu. Nie liczę ile razy aku był wyciągany do ładowania, czy innych prac, a tu nagle po roku użytkowania przez szwagra radio żąda kodu.

Dlatego nie jest kwestią zdobycie kodu, bo w taki czy innych sposób można go uzyskać, ale bardziej interesuje mnie przyczyna takiego zachowania - gdzie jej szukać.

Napisano

> W moim modelu tez było fabryczne i przez cały okres użytkowania (3 lata) nie musiałem wpisywać

> żadnego kodu. Nie liczę ile razy aku był wyciągany do ładowania, czy innych prac, a tu nagle

> po roku użytkowania przez szwagra radio żąda kodu.

> Dlatego nie jest kwestią zdobycie kodu, bo w taki czy innych sposób można go uzyskać, ale bardziej

> interesuje mnie przyczyna takiego zachowania - gdzie jej szukać.

trudno wyczuć.

A co do samego kodu, to jak szwagier ma radio fabryczne, to kod tez powinien miec.

Napisano
  • Autor

> A co do samego kodu, to jak szwagier ma radio fabryczne, to kod tez powinien miec.

Samochód był sprowadzony. Niestety właściciel kodu do radia nie potrafił zlokalizować, zresztą karty kodowej do uruchomienia samochodu tez nie miał, ale to załatwiłem w salonie razem z dodatkowym kluczykiem. Na radiu jakoś mi nie zależało, bo zawsze grało.

Napisano

> w FLu nigdy nie musiałem wpisywać kodu, radio było oczywiście fabryczne.

Ja niedawno miałem tak, że praktycznie po każdym odpaleniu radia musiałem wpisywać kod. sciana.gif

Na szczęście udało się ten felerek usunąć znajomemu elektrykowi cool.gif

Napisano

> W poprzedniej kropce (PIIFL), która rok temu kupił ode mnie szwagier miałem oryginalne radio

> (samochód sprowadzony z Francji - radio bez karty kodowej). Nie zastanawiałem się nad kodem bo

> radio chodziło. Wczoraj zadzwonił szwagier, że na wyświetlaczu pojawił się napis CODE i radio

> nie odpala. Mam dwa pytania:

> 1. Co mogło być przyczyna takiego zachowania (musiałby się zresetować body komp bo to przecież tam

> zapisany jest kod radia?

> Pomocy, bo szwagier mnie zamęczy.

moge rozkodowac to radio , nie wiem czy pójdzie po numerze seryjnym , ew. podeslij to radio do mnie to zrobie

Napisano
  • Autor

Czy w jakiś sposób można wprowadzić cyfrę 8 z klawiszy radia.Jeden z generatorów kodów taki kod podaje, ale klaiszy cyfrowych jest tylko 6.

Napisano

> Czy w jakiś sposób można wprowadzić cyfrę 8 z klawiszy radia.Jeden z generatorów kodów taki kod

> podaje, ale klaiszy cyfrowych jest tylko 6.

tak to ty w życiu nei wklepiesz poprawnie kodu bo to nei tak

kod jest 4 cyfrowy i jak dobrze pamiętam to 1 cyfrę wprowadza sie 1 przyciskiem programowania stacji tak długo naciskasz az będzie odpowiednia cyfra

z 2 to samo tym razem przyciskiem 2

i tak dalej aż wpiszesz cały kod

Napisano
  • Autor

> tak to ty w życiu nei wklepiesz poprawnie kodu bo to nei tak

> kod jest 4 cyfrowy i jak dobrze pamiętam to 1 cyfrę wprowadza sie 1 przyciskiem programowania

> stacji tak długo naciskasz az będzie odpowiednia cyfra

> z 2 to samo tym razem przyciskiem 2

> i tak dalej aż wpiszesz cały kod

No chyba jednak nie tak, bo w instrukcji obsługi napisane jest, że kod składa się z czterech cyfr od 1 do 6. Do wprowadzania kodu służą klawisze szybkiego wyboru stacji.

Napisano

> Czy w jakiś sposób można wprowadzić cyfrę 8 z klawiszy radia.Jeden z generatorów kodów taki kod

> podaje, ale klaiszy cyfrowych jest tylko 6.

zły kod , kod zawiera sie w 1111-6666 , ten generator zle policzył

Napisano

> zły kod , kod zawiera sie w 1111-6666 , ten generator zle policzył

Wczoraj rozkodowywałem takie radio to było blaupunkt low ta najprostsza wersja i faktycznie w nich jest tak że dana cyfra to cyfra i mogą to być cyfry takie jak na klawiaturze radia czyli od 1 do 6.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.