Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z 1.2 8V

Featured Replies

Napisano

Witam, mamy problem z 8v po swapie. Mianowicie odpala, ale go zalewa, dymi na czarno jak głupi, jak mu sie nie doda gazu to raczej ciężko mu odpalić. Ewidentnie objawy zalanego silnika.

Sprawdzone i podmieniane były inny komp, 3 mapsensory, sonda lambda, czujnik w kolektorze zamienialiśmy na ten dłuższy z 1.1, czujnik położenia wału, czujnik położenia przepustnicy, nowe świece, rozrząd wygląda na dobrze ustawiony jednak jeszcze będzie sprawdzany. Auto z LPG, i na LPG ciut lepiej, wydaje mi sie że jak zimny był to chwile równo chodził, ale jak go odpalimy i dodamy gazu po odpuszczeniu chodzi dosyć dziwnie, muli go i wolno się wkręca.

Nie sprawdzone jeszcze były Cewki.

Napisano

> Witam, mamy problem z 8v po swapie. Mianowicie odpala, ale go zalewa, dymi na czarno jak głupi, jak

> mu sie nie doda gazu to raczej ciężko mu odpalić. Ewidentnie objawy zalanego silnika.

> Sprawdzone i podmieniane były inny komp, 3 mapsensory, sonda lambda, czujnik w kolektorze

> zamienialiśmy na ten dłuższy z 1.1, czujnik położenia wału, czujnik położenia przepustnicy,

> nowe świece, rozrząd wygląda na dobrze ustawiony jednak jeszcze będzie sprawdzany. Auto z LPG,

> i na LPG ciut lepiej, wydaje mi sie że jak zimny był to chwile równo chodził, ale jak go

> odpalimy i dodamy gazu po odpuszczeniu chodzi dosyć dziwnie, muli go i wolno się wkręca.

> Nie sprawdzone jeszcze były Cewki.

sprawdź wężyki od podciśnienia na regulator paliwa i map sensor, spróbuj je pozamieniać

Napisano
  • Autor

> sprawdź wężyki od podciśnienia na regulator paliwa i map sensor, spróbuj je pozamieniać

wężyk od mapsensora i podciśnienia nowy był kupiony

Napisano

> wężyk od mapsensora i podciśnienia nowy był kupiony

ja też miałem nowe i problem miałem podobny, pozamieniałem je miejscami i problem zniknął ok.gif

Napisano
  • Autor

> ja też miałem nowe i problem miałem podobny, pozamieniałem je miejscami i problem zniknął

nie da sie ich zamienić miejscami, od map jest długi a od regulatora krótki, to jak mam niby je zamienić?

U mnie w 1.2 8V mam je podłączone i na tym silniku podpięliśmy identycznie.

Czyli od mapa z tyłu kolektora a z regulatora od góry kolektora.

Jeszcze regulatora nie podmienialismy

edit: Zamiana wężyków nic nie dała

Napisano

> Witam, mamy problem z 8v po swapie. Mianowicie odpala, ale go zalewa, dymi na czarno jak głupi, jak

> mu sie nie doda gazu to raczej ciężko mu odpalić. Ewidentnie objawy zalanego silnika.

> Sprawdzone i podmieniane były inny komp, 3 mapsensory, sonda lambda, czujnik w kolektorze

> zamienialiśmy na ten dłuższy z 1.1, czujnik położenia wału, czujnik położenia przepustnicy,

> nowe świece, rozrząd wygląda na dobrze ustawiony jednak jeszcze będzie sprawdzany. Auto z LPG,

> i na LPG ciut lepiej, wydaje mi sie że jak zimny był to chwile równo chodził, ale jak go

> odpalimy i dodamy gazu po odpuszczeniu chodzi dosyć dziwnie, muli go i wolno się wkręca.

> Nie sprawdzone jeszcze były Cewki.

Sprawdź czy na dolnym kole rozrządu masz jeszcze klin zlosnik.gif

Napisano

> Sprawdź czy na dolnym kole rozrządu masz jeszcze klin

szach i mat waytogo.gif

Napisano

> szach i mat

mogło ściąć podczas opdpalania?

Napisano
  • Autor

> szach i mat

to się okaże, przed włożeniem silnika rozrząd się pokrywał ze znakami.

Sprawdzimy to.

Napisano

> to się okaże, przed włożeniem silnika rozrząd się pokrywał ze znakami.

> Sprawdzimy to.

U mnie było podobnie po swapie na 1.4 w piątek.

Świeciła się marchewa, zalewało go itp. Okazało się, że był urwany kabelek od czujnika płynu.

Napisano
  • Autor

> U mnie było podobnie po swapie na 1.4 w piątek.

> Świeciła się marchewa, zalewało go itp. Okazało się, że był urwany kabelek od czujnika płynu.

marchewa gaśnie, ale kable posprawdzamy.

Napisano

> to się okaże, przed włożeniem silnika rozrząd się pokrywał ze znakami.

> Sprawdzimy to.

Właśnie o to chodzi, jak patrzysz to jest na znaki, ale klin na tym kółku może być ścięty i całe kółko przesunięte względem wału. Trzeba odkręcić dolne kółko rozrządu od wału i będzie wiadomo.

Napisano

> Właśnie o to chodzi, jak patrzysz to jest na znaki, ale klin na tym kółku może być ścięty i całe

> kółko przesunięte względem wału. Trzeba odkręcić dolne kółko rozrządu od wału i będzie

> wiadomo.

Ale jak bierze znak z koła zamachowego to nie będzie już się pokrywało.

Napisano
  • Autor

Rozrząd przeskoczył o ząbek jakimś cudem, ale ustawiliśmy na znaki czyli w okienku w skrzyni na "0" Stopni i na górze na znaki, silnik po odpaleniu chodził równo jednak jak schodził na 1500 obr to gaśnie. jak dodaje sie gazu lekko to wchodzi na obroty jak gwałtowniej to dusi się. Przy wysokich obrotach kopci dalej.

Jeden wtrysk się pocił więc rozebraliśmy listwę, poczyściliśmy, poskładaliśmy i okazało się że puszcza na oringu przy listwie, wtryski przed czyszczeniem sprawdzaliśmy jak były wyjęte i wydaje się że wszystkie równo tryskają. Brak ciśnienia na jednym z wtrysków może powodować kopcenie? Bo będziemy dalej kminić po wymianie oringów.

Edit: Jeszcze jedno pytanie. Czy wtryski powinny robić mgiełkę czy strumieniem tryskają bo na Youtube jak ogladam chyba mgłę robią a nam raczej strum,ieniem sikały, Pompa z punto jednak nie była rozbierana, czy możliwe że zasyfiona jest lub wkład ma 1bar?

Napisano
  • Autor

Zero pomysłów? Jutro mamy zamiar sprawdzać pompę i regulator, bo wtryski nie robą mgiełki tlyko raczej tryskają strumieniem.

Napisano

Eeee panie, a co Ty za SWAPA robisz i ja nic nie wiem oink.gif

Mów kto robi grinser006.gif

Napisano

zważając na to że w aucie jest LPG i już wszyscy poswapowani u Was oprócz Mariusss-a wiec .... zlosnik.gif

to tylko moja teoria bo naprawde to nie wiem smile.gif

Napisano
  • Autor

Problemy rozwiązane, auto pali na dotyk i równiutko chodzi, winna była pompa paliwa.

PS: ja nic nie wiem o żadnych Swapach 270751858-jezyk.gif

Napisano

> zważając na to że w aucie jest LPG i już wszyscy poswapowani u Was oprócz Mariusss-a wiec ....

> to tylko moja teoria bo naprawde to nie wiem

O to to 270751858-jezyk.gif ale cholery nie chcą nic gadać więc to tylko gdybanie 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.