Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[H] 2,0 T + LPG ma ktoś z tym jakieś doświadczenia?

Featured Replies

Napisano

Witam, piszę z sąsiedniego kącika ponieważ od pewnego czasu przymierzam sie do zmiany auta. Byłoby miło gdyby miało rozsądny rozstaw osi, łatwy dostęp do bagażnika no i trochę mocy. Jedną z ciekawszych opcji jest H 2,0 T np 170 km. Jak widzę jest tego troche na allegro ceny bywają znośne ale zależy mi żeby auto które kupie można było przerbic na gaz. Czy ktoś ma doświadczenia z tym motorem? nie licze na jakies szczególy bo i sam nie zadaje konkretnych pytan, chodzi mi tylko o to czy nie ma w tym silniku jakis szczegolnych przeslanek zeby nie zakladac tak jak to ma miejsce w silnikach forda, hondy czy toyoty.pozdrawiam

Napisano

> czy nie ma w tym silniku jakis szczegolnych przeslanek zeby nie

> zakladac

Ja takowych nie widzę.

Napisano

> Mam takie auto .Podobno przeciwwskazań nie ma .

a jak spalanie wypada bp i lpg?

Napisano
  • Autor

> Mam takie auto .Podobno przeciwwskazań nie ma .

Jeśli masz czas to napisz coś więcej o tym aucie, jak spisuje się na codzień, chodzi mi o awaryjność bo to już skomplikowana maszynka jest nie to co astra 2...

Napisano

> a jak spalanie wypada bp i lpg?

hmm.gifPowiem tak ,silnik lubi wypić sporo ,10l pb to takie minimum ,gazu około 2l więcej grinser006.giftyle że moje auto było prawdopodobnie modyfikowane programowo i 304Nm i jakieś 182Km.Średnio pije między 14-16litra z tym że dostaje but.gifi prędkości ponad 200 znosi całkiem spokojnie zlosnik.gifprzy 4 tyś auto licznikowo śmiga 210.Aha i moje kręci się do 7.5 tyś alien.gif .

Napisano

> Jeśli masz czas to napisz coś więcej o tym aucie, jak spisuje się na codzień, chodzi mi o

> awaryjność bo to już skomplikowana maszynka jest nie to co astra 2...

Jesli chodzi o silnik to w AG były takie same o oznaczeniu LET ,a w AH występują - LEL,LER,LEH .Różnica miedzy tymi z AG polega na sprzęgle i kole zamachowym ,w AH jest dwumasa .Sam silnik poza drobnymi zmianami wywodzi się jeszcze z kadeta .

Napisano
  • Autor

Sam silnik

> poza drobnymi zmianami wywodzi się jeszcze z kadeta .

Czyli powinien byc juz sprawdzony i wolny od powtarzalnych awarii. Jeśli możesz to podziel sie informacjami na temat całego auta, w sumie to dość nietuzinkowa astra, czy kupno auta z rocznika 2004-2005 z 2,0 T wiąże sie z jakimis ponadprzecietnie drogimi w stosunku np do 1,7 cdti kosztami utrzymania?

Napisano

> czy kupno auta z

> rocznika 2004-2005 z 2,0 T wiąże sie z jakimis ponadprzecietnie drogimi w stosunku np do 1,7

> cdti kosztami utrzymania?

jak myślisz?

czy 2.0T kupowały "starsze kobiety na dojazdy do kościoła/na zakupy"...?

zlosnik.gif

fakt, czaaasem zdażają się wyjątki smile.gif

Napisano
  • Autor

> jak myślisz?

> czy 2.0T kupowały "starsze kobiety na dojazdy do kościoła/na zakupy"...?

> fakt, czaaasem zdażają się wyjątki

pewnie racja ale np w wersji kombi może jakis niemiec potrzebował miec trochę mocy na autobanie i jakas sie uchowala

Napisano

Myślę że koszty utrzymania na podobnym poziomie .Bo właściwie to różnica jest tylko w silniku skrzyni i zdaje się tarcze przednie hamulcowe są inne między 2.0 a 1.7 .

Napisano

> jak myślisz?

To tak jak z dieslami 10 tyś km rocznie hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

Tylko ogarniętego gazmajstra musisz znaleźć bo turbo benzyna to jest powiedzmy wyzwanie , potrzeba wydajnego reduktora , precyzyjnych wtryskiwaczy i dobrego sterownika, ciekaw jestem czy Stag 300 Premium dał by radę to obsłużyć

Napisano

> jak myślisz?

Ja kupiłem 1.6T i jeżdżę nawet trochę bo ca. 24kkm rocznie ale... nie sprawdzam osiągów silnika na każdym rogu, w zasadzie bardzo rzadko - najczęściej w trasie przy wyprzedzaniu... smile.gif

Napisano

> Ja nie sprawdzam osiągów silnika na

> każdym rogu, w zasadzie bardzo rzadko - najczęściej w trasie przy wyprzedzaniu...

prawie każdy sprzedający powie to samo... zlosnik.gif

Napisano

> prawie każdy sprzedający powie to samo...

Naprawdę myślisz, że chociaż jeden powie, że u niego to silnik kręcił się do 7 tys. hehe.gif

Napisano

> prawie każdy sprzedający powie to samo...

Nie powiem, żeby nie widziała końca obrotomierza bo było by kłamstwo. skromny.gif Ale generalnie jeżdżę spokojnie. waytogo.gif

Napisano

> Naprawdę myślisz, że chociaż jeden powie, że u niego to silnik kręcił się do 7 tys.

A to coś złego wykorzystywać pełen zakres obrotów silnika?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.