Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Luźna gadka o manewrach

Featured Replies

Napisano

Przypadkiem trafiłem na filmik:

I pomyślałem sobie, że nie rozmawialiśmy jeszcze o zachowaniu na placu. Macie jakieś uwagi odnośnie filmu? Bo ja zauważyłem, że bardzo popularne jest takie podjeżdżanie jak zaprezentował pan Staszek i smarowanie naczepy od początku.

Napisano

> Przypadkiem trafiłem na filmik:

> I pomyślałem sobie, że nie rozmawialiśmy jeszcze o zachowaniu na placu. Macie jakieś uwagi odnośnie

> filmu? Bo ja zauważyłem, że bardzo popularne jest takie podjeżdżanie jak zaprezentował pan

> Staszek i smarowanie naczepy od początku.

Ja robiłem tak. Podjeżdżałem pod naczepę i spinałem przewody powietrzne pamiętając aby naczepa miała zablokowane koła. Podjeżdżam blisko sworznia i dopiero wtedy podnoszę siodło aby dotknęło naczepy i dobijam do sworznia. Tym sposobem nie zostawiam grafitu po całej naczepie ok.gif. Sprawdzam zabezpieczenie siodła i stopy w górę. Odblokowuję naczepę i jazda ok.gif

Napisano
  • Autor

> Ja robiłem tak. Podjeżdżałem pod naczepę i spinałem przewody powietrzne pamiętając aby naczepa

> miała zablokowane koła. Podjeżdżam blisko sworznia i dopiero wtedy podnoszę siodło aby

> dotknęło naczepy i dobijam do sworznia. Tym sposobem nie zostawiam grafitu po całej naczepie .

> Sprawdzam zabezpieczenie siodła i stopy w górę. Odblokowuję naczepę i jazda

Robię tak samo ok.gif

Ale pracując na serwisie Rabena widziałem mnóstwo kierowców którzy wyjeżdżali i podjeżdżali pod naczepę smarując siodłem po płycie.

Napisano

Teraz na Kwalifikacji Wstępnej puszczają ten filmik zlosnik.gif

Napisano

> Macie jakieś uwagi odnośnie filmu?

pan staszek nie jest prawdziwym kierowcą dbającym o swój drugi dom - wlazł w butach facepalm.gif

Napisano

> pan staszek nie jest prawdziwym kierowcą dbającym o swój drugi dom - wlazł w butach

Ja przeważnie wsiadałem prawymi drzwiami i zmieniałem na kapciuszki. ok.gif Później mi przeszło rotfl.gif

Napisano

> Ja przeważnie wsiadałem prawymi drzwiami i zmieniałem na kapciuszki. Później mi przeszło

jak obserwuję kierowców wożących dla nas różne sprzęty to czasem można się załamać co oni wyprawiają rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> jak obserwuję kierowców wożących dla nas różne sprzęty to czasem można się załamać co oni

> wyprawiają

Myślałem, że Ty tak na poważnie z tymi butami ;p

Napisano

> Myślałem, że Ty tak na poważnie z tymi butami ;p

Dlaczego nie. jak miałem płaską podłogę to dbałem bo syf się przewalał z lewa na prawo. W scanii w butach to tylko za fajerą a poza nią w skarpiczkach

Napisano
  • Autor

> Dlaczego nie. jak miałem płaską podłogę to dbałem bo syf się przewalał z lewa na prawo. W scanii w

> butach to tylko za fajerą a poza nią w skarpiczkach

Przy płaskiej podłodze no to tak. Chociaż chyba by mi się nie chciało. A tak to jak mówisz jazda w bucikach a po domku w skarpetkach smile.gif

Napisano

> Przy płaskiej podłodze no to tak. Chociaż chyba by mi się nie chciało. A tak to jak mówisz jazda w

> bucikach a po domku w skarpetkach

Nie mogłem skumać jak można jeździć w czym taki

drewniaki-klapki-chodaki-skora-producent-41-46-42-1346493340.jpg

rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano

> Nie mogłem skumać jak można jeździć w czym taki

Kochany! Dzięki tym sabotom a raczej dźwiękowi które wydawały od razu bez odwracania się wiedziałeś, że do okienka celnika (gdy Ci jeszcze na granicach odprawiali) zbliża się "rasowy" (?) traker. Obrazu dopełniał portfel na łańcuchu i opowiadane kolegom głosem na poziomie startującego odrzutowca historię z ostatniego wyjazdu.

Porażka!

Ta wersja na zdjęciu ma paski na stałe więc nie nadaje się.

Dla "trakera" musiały by być na nitach by dały się obracać i zakładać na pietę. W ten sposób próbowali przekonywać (zresztą bez skutku) niemieckich policjantów, że to obuwie nadaje się do jazdy bo nie zsuwa się ze stóp.

Na szczęście ta "moda" chyba (?) minęła...

Napisano
  • Autor

> Kochany! Dzięki tym sabotom a raczej dźwiękowi które wydawały od razu bez odwracania się

> wiedziałeś, że do okienka celnika (gdy Ci jeszcze na granicach odprawiali) zbliża się "rasowy"

> (?) traker. Obrazu dopełniał portfel na łańcuchu i opowiadane kolegom głosem na poziomie

> startującego odrzutowca historię z ostatniego wyjazdu.

> Porażka!

> Ta wersja na zdjęciu ma paski na stałe więc nie nadaje się.

> Dla "trakera" musiały by być na nitach by dały się obracać i zakładać na pietę. W ten sposób

> próbowali przekonywać (zresztą bez skutku) niemieckich policjantów, że to obuwie nadaje się do

> jazdy bo nie zsuwa się ze stóp.

> Na szczęście ta "moda" chyba (?) minęła...

Mody już nie ma ale pojedyncze niedobitki wciąż można spotkać smile.gif

Z tego co się orientuję to nie wystarczy, że obuwie się nie zsuwa. Oprócz tego musi mieć pełną piętę.

Napisano

> Kochany! Dzięki tym sabotom a raczej dźwiękowi które wydawały od razu bez odwracania się

> wiedziałeś, że do okienka celnika (gdy Ci jeszcze na granicach odprawiali) zbliża się "rasowy"

> (?) traker. Obrazu dopełniał portfel na łańcuchu i opowiadane kolegom głosem na poziomie

> startującego odrzutowca historię z ostatniego wyjazdu.

> Porażka!

> Ta wersja na zdjęciu ma paski na stałe więc nie nadaje się.

> Dla "trakera" musiały by być na nitach by dały się obracać i zakładać na pietę. W ten sposób

> próbowali przekonywać (zresztą bez skutku) niemieckich policjantów, że to obuwie nadaje się do

> jazdy bo nie zsuwa się ze stóp.

A widziałem takich co jeszcze nie dość że mieli takie tylko w łaty to jeszcze kapelusz na głowie rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano

na chodaki a i owszem, ale wszechobecne, bez względu na sezon, porę roku, temperaturę i opad są sandały i skarpety zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.