Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o sprzeglo

Featured Replies

Napisano

Hej

mam pytanie do Was dotyczace sprzegla.

Moje sprzeglo lapie na samiutkiej gorze, jak lekko nacisne na sprzeglo to juz sie wysprzegla, obecnie zona zaczyna jezdzic autem i sie zastanawiam czy jest mozliwosc podkrecenia sprzegla aby bralo troszke nizej, czy to juz sa oznaki ze sprzeglo mowi bye ??

Napisano

No jak już bierze u samej góry to jego żywot dobiega końca.

Pedał sprzędła jak na równi z hamulcem, czy wyżej?

Napisano

Jest możliwość podkręcenia.

Przy skrzyni gdzie dochodzi linka masz regulację, tam pokręć i ustaw sobie jak Ci pasuje.

Napisano

> No jak już bierze u samej góry to jego żywot dobiega końca.

Przez 60kkm, od czasu kupienia padaki każdy mechanik mi tak mówił zlosnik.gif

> Pedał sprzędła jak na równi z hamulcem, czy wyżej?

Było wyżej kilka cm. Wymieniłem niedawno. Zmieniło się tyle, że sprzęgło chodzi płynniej, lżej i pedał jest na równi z pedałem hamulca.

Moim zdaniem jeżeli działa i nie wykazuje oznak szybkiego końca (ślizganie czy też inne szarpanie), to nie wymieniać.

Napisano
  • Autor

> Jest możliwość podkręcenia.

> Przy skrzyni gdzie dochodzi linka masz regulację, tam pokręć i ustaw sobie jak Ci pasuje.

bede testowal dzieki za podpowiedzi

Napisano
  • Autor

> No jak już bierze u samej góry to jego żywot dobiega końca.

> Pedał sprzędła jak na równi z hamulcem, czy wyżej?

hej powracam do tematu - malo czasu ostatnio

pedal sprzegla jestwyzje niz hamulca - tak ze 2 cm

Napisano

Wydłuż linkę by pedały były na równi. W miarę zużywania się tarczy pedał idzie w górę i zmienia się zakres jego pracy(sprzęgło bierze wyżej).

Napisano

> Wydłuż linkę by pedały były na równi. W miarę zużywania się tarczy pedał idzie w górę i zmienia się

> zakres jego pracy(sprzęgło bierze wyżej).

a jak chesz wydluzyc linke ? wciagnac do pancerza inna ?

jesli sprzeglo nie rozlacza napedu to musi wlasnie skrocic regulacje na lince 0 a wtedy pedal idzie do gory jesli sprzeglo jest wyjechane i nic sie nie da zrobic

przy takim mocnym naciagnaniu lozysko mocno harata po sloneczku - u mnie odpadlo klika zabkow i przy wciskaniu sprzegla strasznie swiergolilo - a pomimo 4cm wystajacego pedalu sprzegla i wdepnieciu tego w podloge 1 i wsteczny wchodzily ze zgrzytem

PS

jesli to gruby walek to wspolczuje - slaba podaz sprzegiel - srednio o polowe drozsze - nawet 700zl za luka

a do tego jeszcze montaz

Napisano

Czytam ze zrozumieniem, a pisze że bierze przy samej górze. A do czego służy regulacja na lince przy skrzyni biegów. Nie wysprzęgla, to wtedy gdy zgrzyta przy wciśnięciu sprzęgła do oporu. Popuści linkę na regulacji i zmieni się moment brania i proporcja w stosunku do skoku.

Napisano

> Czytam ze zrozumieniem, a pisze że bierze przy samej górze. A do czego służy regulacja na lince

> przy skrzyni biegów. Nie wysprzęgla, to wtedy gdy zgrzyta przy wciśnięciu sprzęgła do oporu.

> Popuści linkę na regulacji i zmieni się moment brania i proporcja w stosunku do skoku.

jesli zabiera to racja - trzeba poluzowac

ja jednak zalozylem ze juz mu ktos podciagnal bo bylo slabo - zreszta ktos wspomnial ze sprzeglo jest na wykonczneiu - wiec racja - moj blad - zapomnialem o orginalnym pytaniu przekopujac sie przez watek heh

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.