Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

po nocy nie pali na 1 i 5 cylinder

Featured Replies

Napisano

Szanowni koledzy

moje hgt po nocnym odpaleniu nie pali na 1 i 5 cylinder. po nacisnieciu gazu lekko sie dlawi, nie ma mocy, jak zgasnie to trzeba dlugo krecic zeby odpalil...zmienilem czujnik temp, ale to nie on, bo bylo to samo.

jakies pomysly...moze wtryski stoja, albo cewki...aha swiece maja jakies 5 tysiecy, ale na starych, zeszlej zimy tez byly takie jajka.

po lekkim rozgrzaniu problem znika...auto idzie jak burza...

aha...samochod jest malo uzywany, niemal rekreacyjnie. stoi pod chmurka grinser006.gif

Napisano

ja obstawiam cewke zlosnik.gif

Napisano

> Szanowni koledzy

> moje hgt po nocnym odpaleniu nie pali na 1 i 5 cylinder. po nacisnieciu gazu lekko sie dlawi, nie

> ma mocy, jak zgasnie to trzeba dlugo krecic zeby odpalil...zmienilem czujnik temp, ale to nie

> on, bo bylo to samo.

> jakies pomysly...moze wtryski stoja, albo cewki...aha swiece maja jakies 5 tysiecy, ale na starych,

> zeszlej zimy tez byly takie jajka.

> po lekkim rozgrzaniu problem znika...auto idzie jak burza...

> aha...samochod jest malo uzywany, niemal rekreacyjnie. stoi pod chmurka

Zobacz wtyki przy cewkach i psiknij jakims kontaktem, chyba ze swieczki ale po 5 kkm...moze zardzewiały:)

Napisano
  • Autor

> Zobacz wtyki przy cewkach i psiknij jakims kontaktem, chyba ze swieczki ale po 5 kkm...moze

> zardzewiały:)

a jest mozliwosc ze leja wtryski?

Napisano
  • Autor

> a jest mozliwosc ze leja wtryski?

oki..kilka nastepnych danych...

zmienilem cewki miejscami i dalej dziwnie chodzi na 1 i 5 cylindrze...majac na mysli dziwnie...po odpieciu 1 i 5 wtrysku/cewki silnik leciutko kuleje, a zatem cylindry pracuja, niemniej jednak gdy odepne 2,3,4 cylinder to silnik mocno telepie, czuc ze stracil cylinder..

po podgrzaniu lekkim auta, tzn 5 minut...odlaczanie kazdego z wtryskow/cewek powoduje wyrazny spadek kultury pracy, taki sam przy kazdym cylindrze.

w takim razie cewka odpada, jutro sprawdze swiece, a jak to nie one to zdemontuje listwe wtryskowa i zobacze jak pracuja wtryskiwacze...

Napisano

> oki..kilka nastepnych danych...

> zmienilem cewki miejscami i dalej dziwnie chodzi na 1 i 5 cylindrze...majac na mysli dziwnie...po

> odpieciu 1 i 5 wtrysku/cewki silnik leciutko kuleje, a zatem cylindry pracuja, niemniej jednak

> gdy odepne 2,3,4 cylinder to silnik mocno telepie, czuc ze stracil cylinder..

> po podgrzaniu lekkim auta, tzn 5 minut...odlaczanie kazdego z wtryskow/cewek powoduje wyrazny

> spadek kultury pracy, taki sam przy kazdym cylindrze.

> w takim razie cewka odpada, jutro sprawdze swiece, a jak to nie one to zdemontuje listwe wtryskowa

> i zobacze jak pracuja wtryskiwacze...

A przepływka?? Sonda walnięta?? i też bedzie zalewany...Podpinałeś kompa??

Napisano
  • Autor

> A przepływka?? Sonda walnięta?? i też bedzie zalewany...Podpinałeś kompa??

po odpieciu oprzeplywki brak poprawy...sondy nie odpinalem jeszcze...poza tym caly czas problem na tych samych cylindrach...

Napisano

> po odpieciu oprzeplywki brak poprawy...sondy nie odpinalem jeszcze...poza tym caly czas problem na

> tych samych cylindrach...

hmm to nie wiem, podepnij pod kompa może cos pokaże

Napisano

> po lekkim rozgrzaniu problem znika...auto idzie jak burza...

> aha...samochod jest malo uzywany, niemal rekreacyjnie. stoi pod chmurka

A mnie sie zdaje że to hydraulika kasowania luzów zaworowych

Jak auto dużo stoi - olej sobie spływa i zanim sie ciśnienia nie wyrónają to tłucze - szczególnie że do 1 i 5 cylindra z olejem jest najdalej

Napisano
  • Autor

> A mnie sie zdaje że to hydraulika kasowania luzów zaworowych

> Jak auto dużo stoi - olej sobie spływa i zanim sie ciśnienia nie wyrónają to tłucze - szczególnie

> że do 1 i 5 cylindra z olejem jest najdalej

a wiec...

dzis sprawdzalem swiece, postanowilem je pozamieniac, bo zamian cewek nie dala pozytywnych rezultatow...i..

swiece po pierwsze w oleju <przy wymianie rozrzadu zrzucalem pokrywe i dalem za malo silkonu...

po drugie..swiece byly luzne- odkrecalem je niemal reka bez grzechotki...

po wyjeciu swiec, przetarciu ich z oleum i dokreceniu solidnym auto odpala, wszystkie cylindry pracuja rowno, a swiece po wykrecenoiu maja ladny kolorek.

niemniej jednak, pomimo ,ze swiece maja 5000 km przebiegu to je jutro zmieniam na nowki...potem jeszcze z ciekawosci sprawdze wtryski, bo dziwi mnie, ze inne bagiety pala podobno od strzalu ,a moja naa zimno wymaga 3-4 obrotow walu. dodam ze latem odpala po 1-2 obrotach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.