Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Instalacja elektryczna lacetti roznice miedzy wersjami?

Featured Replies

Napisano

Siemka

Orientuje sie ktos czy do tanszych chewich wstawiali taka sama instalacje elektryczna jak do drozszych i wisialy kable czy moze trzeba dorabiac ?

Pytam bo chce dolozyc halogeny ,elektryczne lusterka i sterowanie w kierownicy.

Napisano

> Siemka

> Orientuje sie ktos czy do tanszych chewich wstawiali taka sama instalacje elektryczna jak do

> drozszych i wisialy kable czy moze trzeba dorabiac ?

> Pytam bo chce dolozyc halogeny ,elektryczne lusterka i sterowanie w kierownicy.

Tu masz manuale na ukraińskim forum (ale zdjęcia są)-

http://lacetti.com.ua/faq/entry/130/ <-sterowanie radiem

http://lacetti.com.ua/faq/entry/140/ <-halogeny

Sam się tym tematem zainteresowałem. W tamtych postach do halogenów trzeba pociągnąć własne kable od skrzynki bezpieczników - no ale tej pod maską, a więc nie jest to taki duży problem. Resztę się "tylko" wstawia.

Co do lusterek to masz na myśli podgrzewanie/regulację czy składanie ?

Napisano
  • Autor

> Sorki za OT bo nic na ten temat nie wiem, ale proszę cię rób manuale podczas tych ulepszeń

To jeden moge zrobic na szybko wink.gif W weekend zakupilem podlokietnik i nowe zarowki osram nightcostam +90% (tak odszczekuje to co mowilem o wymianie zarowek).

Wymiana zarowek hmm... no wymiana i tyle ale efekt SZOK tak dobrze swieci wink.gif

A podlokietnik kupilem tu : Link do allegro , wyjałem z karton , wziałem wkretarke i przykrecilem na 4 sruby (fotek nie ma bo robilem to po ciemku ale cykne jaki jest efekt) i gra smile.gif

p.s. Ostatnio kupilem tez za 200pln komplet foteli od bogatej wersji (regulacja ledzwiowa fotela kierowcy , szuflada pod fotelem pasazera i podlokietnik z tylu ).

Wymiana zajela mi razem z rozfoliowaniem nowych i zafoliowaniem starych jakies 30minut. Fotele przednie sa przykrecane na 4 sruby z glowka bodajze 15 a kanapa na 2 sruby z glowka 10 smile.gif

p.s.2 Obecnie czekam jeszcze na przyjazd przedniej lampki sufitowej , schowka na okulary , manetki od halogenow i modulu 3 migniec do kierunkow.

p.s.3 Tak zostawiam laczka smile.gif

Napisano
  • Autor

> Tu masz manuale na ukraińskim forum (ale zdjęcia są)-

> http://lacetti.com.ua/faq/entry/130/

Chce zrobic podgrzewane i regulowane elektrycznie (bo ciagle przy wysiadaniu zahaczem o ten dzyndzel a ostatnio nawet go zlamalem sick.gif

Halogeny widze ,ze musze tylko zapolowac na przekaznik.

EDYTA Upolowany smile.gifAllegro.pl

Manetke kupilem za 40pln smile.gif

p.s. a nowiutkie halogeny 47pln halogeny Czyli zamkne sie 200pln z browarem liczac smile.gif

Napisano

> Chce zrobic podgrzewane i regulowane elektrycznie (bo ciagle przy wysiadaniu zahaczem o ten

> dzyndzel a ostatnio nawet go zlamalem

> Halogeny widze ,ze musze tylko zapolowac na przekaznik.

> EDYTA Upolowany Allegro.pl

> Manetke kupilem za 40pln

> p.s. a nowiutkie halogeny 47pln halogeny Czyli zamkne sie 200pln z browarem liczac

wstaw proszę zdjęcia tego podłokietnika bo bardzo mnie on zainteresowal! Kiedys na allegro dedykowane byly po 300zl a ten widze po raz pierwszy. I dobrze by bylo zebys uwiecznil sposob mocowania

Napisano
  • Autor

> wstaw proszę zdjęcia tego podłokietnika bo bardzo mnie on zainteresowal! Kiedys na allegro

> dedykowane byly po 300zl a ten widze po raz pierwszy. I dobrze by bylo zebys uwiecznil sposob

> mocowania

Też się czaiłem na te za 300 ale wkońcu znalazłem ten. ON jest wsądzany w ten schowek i przykrecany na 4wkręty. Góra jest szara niestety cokół czarny ale wygoda jest ekstra!

Napisano

> Sorki za OT bo nic na ten temat nie wiem, ale proszę cię rób manuale podczas tych ulepszeń

Przyłączam się do prośby kolegi, bo ruskiego za bardzo nie znam a translator tłumaczy... hmm... do d**y.

Napisano
  • Autor

> Przyłączam się do prośby kolegi, bo ruskiego za bardzo nie znam a translator tłumaczy... hmm... do

> d**y.

Postaram sie chociaz marny ze mnie fotograf a jeszcze jak wyjdzie ,ze odwalam lipe wink.gif

Jutro podrzuce fotki podlokietnika ok.gif

A co do halogenow to juz mam komplet czesc wiec moze w polowie lutego sie za to zabiore.

A co do sterowania w kierownicy jestem na etapie zbierania wywiadu na tematu tasmy bo niestety w tym ukrainskim faq jest tylko jak to to podlaczyc ale juz nie jest napisane czy tasma ze sterowaniem bedzie pasowac bo ,ze sa takie ze sterowanie i bez to jestem pewien bo widzialem na allegro takie i takie frown.gif

Napisano

> A co do sterowania w kierownicy jestem na etapie zbierania wywiadu na tematu tasmy bo niestety w

> tym ukrainskim faq jest tylko jak to to podlaczyc ale juz nie jest napisane czy tasma ze

> sterowaniem bedzie pasowac bo ,ze sa takie ze sterowanie i bez to jestem pewien bo widzialem

> na allegro takie i takie

A może masz gdzieś w okolicy szrot z lackem do rozebrania i wtedy byś sobie wymątował co trzeba, i wiedział jak to założyć u siebie.

Ja szrotu szukam u siebie bo potrzebuję ten plastik pod kolumną kierownicy ale nikaj nie ma crazy.gif ale nie zależy mi na tym aż tak więc może oprcz plastkiu za jakiś czas kupie jakiś dodatek z bogatszej wersji zlosnik.gif Trzeba czekać aż coś "ściągną" na najbliższyb szrocik.

Napisano
  • Autor

> A może masz gdzieś w okolicy szrot z lackem do rozebrania i wtedy byś sobie wymątował co trzeba, i

> wiedział jak to założyć u siebie.

> Ja szrotu szukam u siebie bo potrzebuję ten plastik pod kolumną kierownicy ale nikaj nie ma ale

> nie zależy mi na tym aż tak więc może oprcz plastkiu za jakiś czas kupie jakiś dodatek z

> bogatszej wersji Trzeba czekać aż coś "ściągną" na najbliższyb szrocik.

W okolicy Szczecina to sa lipa nie szroty , jedyne co udalo mi sie wyrwac to te fotele a reszte kupuje przez allegro gdzie jest masa czesci w dobrych cenach smile.gif

Napisano

> p.s. a nowiutkie halogeny 47pln halogeny Czyli zamkne sie 200pln z browarem liczac

To jest prawy halogen a mają też lewe w tej cenie bo tez sie rozglądam ?

Myślałem także że może by w tym miejscu jakieś dzienne załozyć jednak

Napisano
  • Autor

> To jest prawy halogen a mają też lewe w tej cenie bo tez sie rozglądam ?

> Myślałem także że może by w tym miejscu jakieś dzienne załozyć jednak

Właśnie napisałem do nich w temacie drugiego. A co do dziennych ja chce zrobić wioskę i wsądzić osramy w grilla

Napisano

> A podlokietnik kupilem tu : Link do allegro , wyjałem z karton , wziałem wkretarke i przykrecilem

> na 4 sruby (fotek nie ma bo robilem to po ciemku ale cykne jaki jest efekt) i gra

Staniały ok.gif

http://members.chello.pl/r.wicik/PoradyTechniczne.html#Placet3

• 1 miesiąc później...
Napisano

> p.s. jutro zrobie pierwszy faq ,bo w miedzyczasie przyjechal uchwyt na okulary i przednia lampka

> podsufitowa

I jak tam? Bo miało być faq a tu nic ni ma crazy.gif

Podrzuć chociaż fotki ikonka_photo2.gif jak to wygląda, a jak sie "manuala" nie uda zrobić to trudno... angryfire.gif

Napisano
  • Autor

> I jak tam? Bo miało być faq a tu nic ni ma

> Podrzuć chociaż fotki jak to wygląda, a jak sie "manuala" nie uda zrobić to trudno...

Zima jest to musi byc zimno a jak zimno to i robic sie nie chce a towar czeka bo kupilem:

- skorzana kierownice ze sterowanie

- tasme do tej kierownicy

- modul do sterowania z kierownicy

- lewy halogen (30pln i teraz czekam na prawy po taniosci)

- manetke od halogenow

- przekaznik halogenow (przyslali mi zly i czekam na wlasciwy)

- glosniki na przod

- lampke podsufitki

A poki co zalozylem :

- schowek na okulary ale to wstyd faq robic na przykrecenie dwoch srubek - moge foto wkleic

- podlokietnik ale on juz jest opisany na stronie

Napisano

Ja tu myślałem, że już fotki będą... icon_rolleyes.gif

Ciekawi mnie czy nie lepszym wyjściem byłoby zamontować tunel środkowy z podłokietnikiem niż montować sam podłokietnik.

Za używany cena troszkę mniejsza, a estetyka jest (prawie) jak "dizajner" przykazał.

Napisano
  • Autor
Podlokietnik za 148zl czyli i tak mniej niz najtanszy tunel na allegro. Ten dokladany jest wyzszy od fabrycznego i przez to duzo lepiej spelnia swoje zadanie waytogo.gif
Napisano

> A podlokietnik kupilem tu : Link do allegro , wyjałem z karton , wziałem wkretarke i przykrecilem

> na 4 sruby (fotek nie ma bo robilem to po ciemku ale cykne jaki jest efekt) i gra

miałem taki w poprzednim aucie - musisz się liczyć z tym ze po 3-4 latach użytkowania czeka Cię wymiana tego skaju z wierzchu, poza tym jest OK

Napisano
  • Autor

> miałem taki w poprzednim aucie - musisz się liczyć z tym ze po 3-4 latach użytkowania czeka Cię

> wymiana tego skaju z wierzchu, poza tym jest OK

Za 3-4 lata to oddam chevroleta do stacji recyklingowej grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> I jak tam? Bo miało być faq a tu nic ni ma

> Podrzuć chociaż fotki jak to wygląda, a jak sie "manuala" nie uda zrobić to trudno...

No i z okazji wolnego dnia rozpoczalem prace smile.gif

Halogeny juz 1/2 za mna -czyli wlacznik , przekaznik i bezpiecznik zalozone . Kontrolka sie swieci czyli przedemna jeszcze nurkowanie pod auto smile.gif

Fotki wieczorem.

Wymiana kierownicy - wlasnie wszedlem do domu przebrac sie w cywilne ciuchy i jade po bit Torx 50 z dziurka - niestety taki potrzeba do zdjecia poduszki frown.gif

Fotki tez wieczorem.

p.s. z tego co obecnie widze to bede musial dorabiac kable do sterowania radia frown.gif

Napisano

> p.s. z tego co obecnie widze to bede musial dorabiac kable do sterowania radia

Poszukaj tasmy poduszki powietrznej, bo inaczej nie przełozysz sygnału sterowania ot takie

Napisano

No to czekamy na toutrial oczywiście z fotkami, i nie w stylu "Kupić części i zamontować" hehe.gif

Napisano
  • Autor

> No to czekamy na toutrial oczywiście z fotkami, i nie w stylu "Kupić części i zamontować"

Temat dokoncze w weekend , dzis zaczelo padac smile.gif tutorial do halogenow niebardzo rozni sie o tego ukrainskiego.

Napisano

> Temat dokoncze w weekend , dzis zaczelo padac tutorial do halogenow niebardzo rozni sie o tego

> ukrainskiego.

No ale będzie po polsku, bo ukraińskiego nie znam a jak to w elektryce bywa jednym źle podłączonym kablem można spalić auto.

Napisano
  • Autor

Hehe smile.gif polecam Google tłumacz tylko dzięki niemu jestem w stanie przebrnąć przez to ukraińskie forum waytogo.gif

Jak chcesz mogę Ci wszystko przetłumaczyć albo zrobić faq z ukrainskimi zdjęciami bo ja nie mam w ogóle talentu do robienia zdjęć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.