Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jednodniowe ubezpieczenia na osobę

Featured Replies

Napisano

Czy istnieje coś takiego jak jednodniowe ubezpieczenia na okaziciela?

Wytłumaczę na przykładzie:

Nieznajoma osoba pożycza mi samochód na jeden dzień.

Chuchając na zimne, chciałbym ubezpieczyć taki pojazd na wypadek gdyby coś się stało z mojej (lub nie) winy.

1: Czy istnieje coś takiego jak ubezpieczenie (jednodniowe lub całoroczne) na osobę, obejmujące każdy pojazd który w danej chwili prowadzi, a którego nie jest właścicielem?

2: Czy można ubezpieczyć firmę, której usługi wiążą się z przemieszczaniem pojazdów nie będących jej własnością?

3: W przypadku spisania np. umowy o dzieło, czy można ubezpieczyć saochód jako np. narzędzie wykonywanego zlecenia?

Napisano

Z tego co wiem to nie istnieje coś takiego. OC czy AC jest tylko na właściciela pojazdu. Tzn chyba ze ta osoba miała by takie specjalne ubezpieczenie gdzieś wykupione.

Napisano

można by spróbować podciągnąć to pod OC działalności lub OC w życiu prywatnym, ale raczej czarno to widzę ok.gif

Napisano

> 2: Czy można ubezpieczyć firmę, której usługi wiążą się z przemieszczaniem pojazdów nie będących

> jej własnością?

oczywiście że tak, w ramach wykonywanej DG.... zlosnik.gif

Napisano

Pod OC w życiu prywatnym raczej sie nie da. Jednym z wyłączeń są właśnie pożyczone pojazdy mechaniczne.

Krawiec

Napisano

Ja mam takie ubezpieczenie, ze moge jezdzic swoim samochodem, oraz kazdym innym pozyczonym (pod warunkiem, ze ten inny nie jest moja wlasnoscia).

Czyli wlasnie pozyczam auto od znajomego, i w razie dzwona to ja trace znizki a nie on.

Ale takie cuda to nie w Polsce ;P

Napisano

> Ja mam takie ubezpieczenie, ze moge jezdzic swoim samochodem, oraz kazdym innym pozyczonym (pod

> warunkiem, ze ten inny nie jest moja wlasnoscia).

> Czyli wlasnie pozyczam auto od znajomego, i w razie dzwona to ja trace znizki a nie on.

> Ale takie cuda to nie w Polsce ;P

Dokładnie na ubezpieczeniu w UK tak jezdziłe, Takie cuda to nie u nas.

Wydaję sie to banalnie proste rozwiązanie ....

Jak masz kilka pojazdów to płacisz za wszystkie. hm... ale chwila wszystkimi na raz nie pojade !!!!!!!

Napisano

> Z tego co wiem to nie istnieje coś takiego. OC czy AC jest tylko na właściciela pojazdu.

OC jest pojazdu. Może zapłacić i kupić ktoś inny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.