Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dajcie wskazówkę

Featured Replies

Napisano

witam

mój mechanik wymięka, a jest dobry.

chodzi o to że w yarisce 1.0l silnik, mojej żonki obroty na biegu jałowym są za niskie ok. 730 obr/min co telepie całym autem, jakie mogą być przyczyny, jeśli ktoś z Was miał podobne problemy to proszę o podpowiedź.

Pozdrawim

Napisano

aku padł ostatnio lub był wymieniany?

Napisano
  • Autor

> aku padł ostatnio lub był wymieniany?

tak, jakis rok temu, a ostatnio po zostawieniu lampki oświetlenia włączonej przez cały weekend padł całkowicie ale po całodobowym ładowaniu jest OK

Napisano

> witam

> mój mechanik wymięka, a jest dobry.

> chodzi o to że w yarisce 1.0l silnik, mojej żonki obroty na biegu jałowym są za niskie ok. 730

> obr/min co telepie całym autem, jakie mogą być przyczyny, jeśli ktoś z Was miał podobne

> problemy to proszę o podpowiedź.

> Pozdrawim

Dzieje się tak po włączeniu świateł, hamowaniu przy np. dotaczaniu się w korku na niskich obrotach? obstawiam diody / szczotki alternatora.

Napisano

> chodzi o to że w yarisce 1.0l silnik, mojej żonki obroty na biegu jałowym są za niskie ok. 730

> obr/min

czy te obroty są rzeczywiście za niskie?

nie wiem jak w yarisce ale w rolkach obroty biegu jałowego utrzymują się ok 650-700...

może to bardziej kwestia poduszek silnika/skrzyni?

Napisano
  • Autor

> Dzieje się tak po włączeniu świateł, hamowaniu przy np. dotaczaniu się w korku na niskich obrotach?

> obstawiam diody / szczotki alternatora.

pod tym kątem nie sprawdzałem, ale generalnie auto nie ma mocy trzeba go porządnie przegazowac, żeby np ruszyło pod górę

Napisano

> mój mechanik wymięka, a jest dobry.

> obr/min co telepie całym autem, jakie mogą być przyczyny, jeśli ktoś z Was miał podobne

> problemy to proszę o podpowiedź.

Yaris 1.0, ale pierwszej (cztery cylindry) czy drugiej generacji (trzy cylindry)?

Bo jeśli pierwszej generacji, to prawidłowe obroty na biegu jałowym wynoszą 500-600 (tak!!!).

jakiś tekst

Napisano
  • Autor

> Yaris 1.0, ale pierwszej (cztery cylindry) czy drugiej generacji (trzy cylindry)?

> Bo jeśli pierwszej generacji, to prawidłowe obroty na biegu jałowym wynoszą 500-600 (tak!!!).

> jakiś tekst

Tak to jest generacja czterocylindrowa

Napisano

czyli poduszki ogarnąć trzeba...

Napisano
  • Autor

> czyli poduszki ogarnąć trzeba...

ale przy przebiegu 92kkm?

Napisano

> Tak to jest generacja czterocylindrowa

W podlinkowanych wcześniej danych technicznych tego auta jest napisane, że wzorcowe obroty jałowe wynoszą 550.

U mnie obrotomierz pokazuje 600 (rozdzielczość cyfrowego obrotomierza w tym zakresie to 100) na rozgrzanym silniku. I nie telepie autem.

Ale tak niskie obroty jałowe wymagają jednak przyzwyczajenia, np. odpada nawet delikatne manewrowanie bez gazu.

Od siebie doradzam wyczyszczenie przepustnicy, w tych autach często się brudzi i daje różne dziwne/mylące efekty.

Napisano
  • Autor

> W podlinkowanych wcześniej danych technicznych tego auta jest napisane, że wzorcowe obroty jałowe

> wynoszą 550.

> U mnie obrotomierz pokazuje 600 (rozdzielczość cyfrowego obrotomierza w tym zakresie to 100) na

> rozgrzanym silniku. I nie telepie autem.

> Ale tak niskie obroty jałowe wymagają jednak przyzwyczajenia, np. odpada nawet delikatne

> manewrowanie bez gazu.

> Od siebie doradzam wyczyszczenie przepustnicy, w tych autach często się brudzi i daje różne

> dziwne/mylące efekty.

Dzięki, zasugeruję to mechanikowi, u którego jest auto.

Jednak po wczorajszej wizycie powiedział mi ze po 2 dniach wyładował sie akumulator do zera, ja tez miałem taki przypadek, ale wydawało mi się, że żonka zostawiła włączone oświetlenie wnętrza (co sie kilka razy zdarzało) i nie przyznała się, ale po doładowaniu aku działa, jest w miare nowy bo nie ma jeszcze roku, a auto jeździ codziennie.

Czyżby cos po stronie elektrycznej?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.