Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przenoszenie zniżek OC z przyczepki / skutera / motocykla ..

Featured Replies

Napisano

na auto?

Czy jeżeli kupię np.: przyczepę i zarejestrują ją na dziecko [czy wiek ma znaczenie ?]

Na to dziecko kupię również ubezpieczenie OC.

I będę je kontynuował przez 5-6 lat, to czy osoba ta nabędzie zniżek w wysokości - [zgaduję teraz] - 50% na OC.

Czy w tym momencie jeżeli będzie chciała ubezpieczyć na siebie auto [pojazd samochodowy] ma 50% zniżek?

Czy takie zniżki są honorowane przez Tow. Ubezpieczeniowe ?

Czy takie zniżki „wygasają” po jakimś czasie - czyli jeżeli teraz przez 5-6 lat nabędzie ileś tam % to ma je do końca życia?

Czy są ograniczenia, ze np.: z przyczepy przechodzą a z motoroweru nie?

Napisano

Na pewno kiedys tak mozna bylo, bo mialem na siebie zarejestrowana i ubezpieczona przyczepe od bodajze 13-tego roku zycia i jak kupilem pierwsze auto, to mialem od razu 60% znizek grinser006.gif

A czy sie to teraz nie pozmienialo, to nie wiem. niewiem.gif

Napisano

> na auto?

> Czy jeżeli kupię np.: przyczepę i zarejestrują ją na dziecko [czy wiek ma znaczenie ?]

> Na to dziecko kupię również ubezpieczenie OC.

> I będę je kontynuował przez 5-6 lat, to czy osoba ta nabędzie zniżek w wysokości - [zgaduję teraz]

> - 50% na OC.

> Czy w tym momencie jeżeli będzie chciała ubezpieczyć na siebie auto [pojazd samochodowy] ma 50%

> zniżek?

> Czy takie zniżki są honorowane przez Tow. Ubezpieczeniowe ?

> Czy takie zniżki „wygasają” po jakimś czasie - czyli jeżeli teraz przez 5-6

> lat nabędzie ileś tam % to ma je do końca życia?

> Czy są ograniczenia, ze np.: z przyczepy przechodzą a z motoroweru nie?

napewno skuter i motorower nie przechodzi. Nie wiem co z przyczepą.

Napisano

> napewno skuter i motorower nie przechodzi. Nie wiem co z przyczepą.

Przyczepa przechodzi, na podstawie takowej załapałem się na -60% do OC i -60% w bonusie do AC, półtora miesiąca temu w warcie.

Napisano

> Przyczepa przechodzi, na podstawie takowej załapałem się na -60% do OC i -60% w bonusie do AC,

> półtora miesiąca temu w warcie.

czyli tylko to się opłaca

Napisano

> czyli tylko to się opłaca

No, fajnie jest oszczędzić na składce prawie 3000zł dzięki temu, że posiadało się przyczepę o wartości 500zł ok.gif

Napisano

> No, fajnie jest oszczędzić na składce prawie 3000zł dzięki temu, że posiadało się przyczepę o

> wartości 500zł

rozumiem, ja miałem oc ac nw do malucha... tak wedy się dało. 5 lat buliłem 500-600zł rocznie, zwróciło się przy ubezpieczeniu ki w zeszłym roku, mam max liczbe znizek i wreszcie koniec zwyżki wiekowej.

Napisano

> rozumiem, ja miałem oc ac nw do malucha... tak wedy się dało. 5 lat buliłem 500-600zł rocznie,

> zwróciło się przy ubezpieczeniu ki w zeszłym roku, mam max liczbe znizek i wreszcie koniec

> zwyżki wiekowej.

Ciekawe, ja mam cały czas zwyżkę wiekową.

Napisano

> Ciekawe, ja mam cały czas zwyżkę wiekową.

ja 1 stycznia minąłem 26 lat i w pzu koniec

Napisano

> napewno skuter i motorower nie przechodzi. Nie wiem co z przyczepą.

W zeszłym roku w Czerwcu ubezpieczałem auto i na podstawie wyciągu z PZU potwierdzającym ubezpieczenie motoroweru od kilku lat, dostałem w Compensie 60% zniżki na oc i 30 albo 40 % zniżki na AC 033102bebe_1_prv.gif

Czyli jednak przechodzą yay.gif

Napisano

> rozumiem, ja miałem oc ac nw do malucha... tak wedy się dało. 5 lat buliłem 500-600zł rocznie,

> zwróciło się przy ubezpieczeniu ki w zeszłym roku, mam max liczbe znizek i wreszcie koniec

> zwyżki wiekowej.

OC na przyczepke placilem cos kolo 48 zl grinser006.gif

Napisano

> OC na przyczepke placilem cos kolo 48 zl

ja na lawete mam 42 i to w pzu, a na przyczepke w moim przypadku plus zonka 60zł

Napisano

> ja na lawete mam 42 i to w pzu, a na przyczepke w moim przypadku plus zonka 60zł

No ale to bylo troche lat temu, pewnie poszlo do gory grinser006.gif

Napisano

w Pzu dawniej nie przechodziły zniżki z motocykla na samochód z OC. Wczoraj ubezpieczałem samochód i zniżki już przechodzą. Pzu odeszło od tego głupiego pomysłu jak im klienci zaczęli uciekać do innych towarzystw ubezpieczeniowych. grinser006.gif

Napisano

> w Pzu dawniej nie przechodziły zniżki z motocykla na samochód z OC. Wczoraj ubezpieczałem samochód

> i zniżki już przechodzą. Pzu odeszło od tego głupiego pomysłu jak im klienci zaczęli uciekać

> do innych towarzystw ubezpieczeniowych.

przekaze info dalej bo na jesieni koledze nie przepisali

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.