Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Białe zegary

Featured Replies

Napisano

Założyłem temat tzn osmielilem sie:P. Mam nadzieje, ze wszystko w porzadku bedzie. Dziwie sie ze nie znalazlem, ale chodzi mi o to co w temacie. Mam zamiar zrobic takie cus u siebie. Tylko chcialbym sie nie wyplacic i ominac kupowanie gotowych tarcz na allegro za 6 dyszek. Bardziej interesowalby mnie jakis szablon gotowy do druku. Na fajnym papierze w dobrej drukarce i powinno byc przy starannym wykonaniu... Macie cos?

A wogole jak Wy to rozwiazaliscie u sibie?

Dodam ze mam najubozsza wersje licznika z poziomym pomiarem paliwa i bez pomiaru temp. (duza kontrolka swiecaca na czerwono)

Napisano
  • Autor

AA i jeszcze jedno. Znalazlem takie cos na www.fiatuno.pl

Zasalem i albo ja cos robie nie tak albo z tym cos jest zle, ale nie bardzo sie to nadaje. Wychodzi licznik na cala strone A4 zeby.GIF

Napisano

> AA i jeszcze jedno. Znalazlem takie cos na www.fiatuno.pl

> Zasalem i albo ja cos robie nie tak albo z tym cos jest zle, ale nie bardzo sie to nadaje. Wychodzi

> licznik na cala strone A4

witaj, zainstaluj sobie infranview i w nim drukuj, wielkość ma być odhaczona "Original size (from image DPI)" i wyjdzie dokładnie takich wymiarów jak trzeba, dopisałem to też tam do artykułu jak by jeszcze ktoś miał z tym problem

pozdrawiam

Napisano

> Założyłem temat tzn osmielilem sie:P. Mam nadzieje, ze wszystko w porzadku bedzie. Dziwie sie ze

> nie znalazlem, ale chodzi mi o to co w temacie. Mam zamiar zrobic takie cus u siebie. Tylko

> chcialbym sie nie wyplacic i ominac kupowanie gotowych tarcz na allegro za 6 dyszek. Bardziej

> interesowalby mnie jakis szablon gotowy do druku. Na fajnym papierze w dobrej drukarce i

> powinno byc przy starannym wykonaniu... Macie cos?

> A wogole jak Wy to rozwiazaliscie u sibie?

> Dodam ze mam najubozsza wersje licznika z poziomym pomiarem paliwa i bez pomiaru temp. (duza

> kontrolka swiecaca na czerwono)

Mój projekt zegarów do 899: LINK

Napisano

ja bym poprosił o jakiś projekt zegarów do Una 1.4 bez obrotomierza z licznikiem temp. i paliwa

Napisano

> ja bym poprosił o jakiś projekt zegarów do Una 1.4 bez obrotomierza z licznikiem temp. i paliwa

Niestety robiłem tylko do 899. Jeśli szukasz innych to odsyłam do fiatuno.pl tam jest trochę materiału smile.gif

Napisano

> ja bym poprosił o jakiś projekt zegarów do Una 1.4 bez obrotomierza z licznikiem temp. i paliwa

przypomnij się wieczorem to wyślę ok.gif

jak będziecie robić na drukarce to laminujcie bo rozlecą się wydruki po miesiącu

Napisano

klik

Napisano

> przypomnij się wieczorem to wyślę

> jak będziecie robić na drukarce to laminujcie bo rozlecą się wydruki po miesiącu

najlepiej jest wydrukować je na białej folii samoprzylepnej

Napisano

> najlepiej jest wydrukować je na białej folii samoprzylepnej

ale czy to sa dobre rozmiary te co mi dałes link?

Napisano
  • Autor

Dzieki wielkie Panowie smile.gif Bardzo pomogliscie mi smile.gif

Teraz zostalo mi tylko zamowic na allegro niebieskie diody. Takie chyba beda najlepsze...?

Napisano

> ale czy to sa dobre rozmiary te co mi dałes link?

jak zainstalujesz infranview i zrobisz tak jak napisałem to wydrukują się 1:1

Napisano

> przypomnij się wieczorem to wyślę

> jak będziecie robić na drukarce to laminujcie bo rozlecą się wydruki po miesiącu

Moje drukowałem na grubym papierze co mi w ksero polecili i bez laminowania itp trzymają już rok waytogo.gif

Napisano
  • Autor

A czy to miejsce zostawione na przebieg w Twoim projekcie nie jest za duze..?

Moze ktos dac jakies wskazówki co do rozbierania samego licznika i zmiany?

Jak wycinac dziurki na sruby i wskazowke..?:)

Napisano

> A czy to miejsce zostawione na przebieg w Twoim projekcie nie jest za duze..?

> Moze ktos dac jakies wskazówki co do rozbierania samego licznika i zmiany?

> Jak wycinac dziurki na sruby i wskazowke..?:)

na wskazówkę nożykiem,

na śruby szpilką i później wkręcasz śruby w dziurkę po szpilce.

a diody to minimalnie 10 sztuk co by dobrze świeciło ok.gif

Napisano

> A czy to miejsce zostawione na przebieg w Twoim projekcie nie jest za duze..?

U mnie wygląda ok. Poza tym projekt powstał na skanie oryginalnego licznika i po prostu wymiary zrobiłem jak na skanie. FOTO: klik (celowo link bo duża rozdzielczość, pozwoli Ci obejrzeć dokładnie)

Napisano

> U mnie wygląda ok. Poza tym projekt powstał na skanie oryginalnego licznika i po prostu wymiary

> zrobiłem jak na skanie. FOTO: klik (celowo link bo duża rozdzielczość, pozwoli Ci obejrzeć

> dokładnie)

jak już jesteśmy w temacie to czy są jakieś białe zegary do uno mk1?? bez obrotomierza

Napisano

> a jak wyglada rozbieranie calego licznika itd....?

To jest bardzo proste najpierw radził bym odczepić linke od predkościomierza...potem te dwie srubki co sa widoczne... wyciaga sie bardzo szybko waytogo.gif

Napisano

po raz kolejny napiszę, najpierw odkręcić licznik a potem odczepić linkę... o ile jest seryjnej długości a nie krótsza (ałć ten linex)

Napisano

A ja się podepnę pod temat. Gdzie znaleźć skany zegarów w oryginale. Tzn czarne seryjne do UT. Szukam dobrej bazy do dłubania bo nie mam dawcy pod ręką cfaniaczek.gif

Napisano

Taki Stary użytkownik a nie wie? Wstyd normalnie. grinser006.gifKLIK

Napisano

> Taki Stary użytkownik a nie wie? Wstyd normalnie. KLIK

facepalm.gif Qtfa starzeje się już rotfl.gif To pytanie jak bardzo dokładne są.

Napisano

> Taki Stary użytkownik a nie wie? Wstyd normalnie. KLIK

ale czym można ten plik otworzyć wypakowuje się win rarem a dalej czym???:)

Napisano

> Mój projekt zegarów do 899: LINK

Fajne ok.gif ale rozumiem, że w przypadku przegrzania silnika świeci się całe logo devil.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Fajne ale rozumiem, że w przypadku przegrzania silnika świeci się całe logo

Mam nadzieje zlosnik.gif Bo powiem szczerze, że nie sprawdzałem czy to widać. Ale kontrolka jest u mnie na zwykłym cienkim papierze, a biorąc poprawkę, że rezerwę widać przez gruby to chyba tym bardziej powinno być widać.

Napisano

> Mam nadzieje Bo powiem szczerze, że nie sprawdzałem czy to widać. Ale kontrolka jest u mnie na

> zwykłym cienkim papierze, a biorąc poprawkę, że rezerwę widać przez gruby to chyba tym

> bardziej powinno być widać.

Ale mi nie o to chodziło wink.gif Że przez papier będzie widać to się domyślam. Bardziej miałem na myśli wycięcie tego konturu w papierze tak, żeby w razie czego świeciło tylko samo wycięcie devil.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano

Macie może jakieś zegary białe ??chodzi prędkościomierz do 180km/h ,baku(wskazówkę mam góra dół) i samochodzik jako wskaźnik temp.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.