Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

termostat w jtd-wymiana pilnie!

Featured Replies

Napisano

Witam

Panowie jak odkrecaliscie termostat w jtd tz chodzi mi glownie o dolna srube?

Napisano

> Witam

> Panowie jak odkrecaliscie termostat w jtd tz chodzi mi glownie o dolna srube?

Musisz wywalic caly wymiennik ciepła z EGRem - widziałem też przypadki siłowego potraktowania owej blaszki wink.gif

Pozdro

Napisano
  • Autor

> Musisz wywalic caly wymiennik ciepła z EGRem - widziałem też przypadki siłowego potraktowania owej

> blaszki

> Pozdro

EGR to nie jest problem ale nie widze gdzie ten w/w wymiennik jest jeszcze przymocowany.Chetnie bym ta blaszke wycial!

Napisano

> EGR to nie jest problem ale nie widze gdzie ten w/w wymiennik jest jeszcze przymocowany.

z tyłu głowicy 2 śruby 8-ki , jedna nakrętka na termostacie i łącznik do turbiny

odkręć przepustnicę -- będzie łatwiej ok.gif

Napisano
  • Autor

> odkręć przepustnicę -- będzie łatwiej

No nic dzis dalem spokoj ale moze jutro cos zdzialam.

Na dzis dzien mam sciagniety egr a z drugiej strony poluzowana karbowana rurke idaca od tego wymiennika. Zastanawiam sie wlasnie nad odkreceniem tej przepustnic.Faktycznie bedzie widac drugie mocowanie tego wymiennika ciepla?Bo teraz kompletnie nie widze gdzie jest on przykrecony. Moze sie ktos jeszcze na ten temat wypowiedziec?

Nawet teraz sprawdzilem w eper i tam tez nie widac tego drugiego mocowania http://eper.fiatforum.com/eper/navi?COUN...&GUI_LANG=6

Napisano
  • Autor

Dobra znalazlem .Wymiennik jest na 3 srubach(w sumie 2 wykrecilem trzeciej nie moglem znalesc) dwie zaraz pod egrem.Wychodzi na to ze nie musze sciagac przepustnicy ale tak przy okazji zapytam bo nigdy tego nie robilem po dokreceniu 3 srub na ktorych trzyma sie przepustnica cos z niej wychodzi?trzyma sie gdzies jeszcze?

Napisano

> Dobra znalazlem .Wymiennik jest na 3 srubach(w sumie 2 wykrecilem trzeciej nie moglem znalesc) dwie

> zaraz pod egrem.

a 3 jest przy termostacie wink.gif

to jest ta sama śruba co trzyma termostat

> Wychodzi na to ze nie musze sciagac przepustnicy ale tak przy okazji zapytam

lepiej ściągnij jest prościej z termostatem

> bo nigdy tego nie robilem po dokreceniu 3 srub na ktorych trzyma sie przepustnica cos z niej

> wychodzi?trzyma sie gdzies jeszcze?

tak trzeba uważać aby nie zgubić wink.gif podkładki

i odpiąć wiązki elektryczne

Napisano
  • Autor

Termostat wymieniony 893goodvibes.gif nawet wczoraj sie przelecialem i wskazowka w pionie no ale dzis rano widze ze jednak jest cos nie tak niby auto sie zagrzalo i wskazowka byla prawie w pionie wlaczylem dmuchawe na full i co...wskazowka leci angryfire.gif co jest panowie grane?Termoctat made in italy(nazwy nie pamietam ale tj ten ktory na forum sie poleca)

Napisano

> dmuchawe na full i co...wskazowka leci co jest panowie grane?T

może się tak dziać ok.gif

Napisano

Wszystko w normie. JTD niestety produkuje bardzo mało ciepła i niekiedy - szczególnie w zimie - bilans cieplny jest ujemny i wskazówka odchyla się.

Napisano

> dmuchawe na full i co...wskazowka leci co jest panowie grane?

Z tego co wiem to polecali Behr, a to, że wskazówka opada po włączeniu dmuchawy to chyba jednak norma smile.gif

Napisano
  • Autor

> Z tego co wiem to polecali Behr, a to, że wskazówka opada po włączeniu dmuchawy to chyba jednak

> norma

Zgadza sie mam Behra wczesniej na oryginalnym nigdy tak nie mialem tz jak sie juz zagrzal to wskazowka byla w pionie i tyle.Wczoraj jak go probowalem mialem kawalek tektury przed chlodnica(ale kawalek smile.gif dzis juz ja wyciagnalem.Niestety zdaje sie ze to nie tylko dmuchawa ale nawet na tz luzie wskazowka lekko opada a temp ok +2 na zew.

Nie odpowietrzalem go moze to jest przyczyna ale wczoraj nie bylo takiej potrzeby

Napisano

Mam wrażenie, że ten fabryczny był po prostu jakiś taki, że jak

dostał pion to już go trzymał. Wszystko co ludzie wymieniają, nie

trzyma pionu przy ujemnych temperaturach na wolnych obrotach,

zwłaszcza jak się grzejemy. Na fabrycznym mogłem dać ogrzewanie

na maksa i nadmuch na maxa i wskazówka ani drgnęła...

Może to jest kwestia tego, że hurtownie sprowadzają termostaty

do ciepłej strefy klimatycznej, a fabryczny był np. na Skandynawię...

Napisano

Pojeździj troszkę żeby układzik się porządnie odpowietrzył. Nie zapomnij zaglądnąć i uzupełnić ewentualne ubytki w zbiorniczku - mi po wymianie w ciągu jednego dnia zeżarło prawie pół zbiorniczka. No ale teraz stoi aż boli 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.