Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Powloka Hydrofobowa

Featured Replies

Napisano

Zona chce mi takie cos na urodziny sprezentowac klik , ale nie wiem czy to nie ta sama "nano technologia" ktora sprzedaja w plynie do samodzielnego nakladania i ktora podobno jest strasznym szajsem hmm.gif

ktos ma, widzial, wie cokolwiek o tej powloce z Jaana hmm.gif

pozdr.

Napisano

> Zona chce mi takie cos na urodziny sprezentowac klik , ale nie wiem czy to nie ta sama "nano

> technologia" ktora sprzedaja w plynie do samodzielnego nakladania i ktora podobno jest

> strasznym szajsem

> ktos ma, widzial, wie cokolwiek o tej powloce z Jaana

> pozdr.

To smao można kupić w sklepach, a kosztuje zapewne dużo mniej. Starcza w zależności od producenta do kilku miesięcy.

Jednym sie to podoba, innym nie. Problem jest powstawanie takiej mikro mgiełki podczas pracy wycieraczek.

link do jakiejś strony

Napisano

Witam

Ja zastosowałem u siebie ten wynalazek na początku stycznia i póki co jestem zadowolony. Przede wszystkim o niebo lepiej skrobie się szybę rano. Co do spływania wody podczas jazdy wszystko zależy od warunków. Jeśli pada w miarę solidnie i jedzie się ponad 70 km/h to praktycznie nie trzeba używać wycieraczek. Podczas mżawki poprawa jest tylko taka że jest trochę lepsza przejrzystość.

Mnie najbardziej zaskoczyła ta powłoka kiedy samochód jadący znaprzeciwka wpakował się w kałużę i zalał mi szybę wiadrem wody. Nie zdążyłem sięgnąć do dźwigni wycieraczek a szyba była już sucha i przejrzysta. Jak dla mnie warto.

Z tego co się dowiedziałem pod koniec roku zazwyczaj mają promocję na tą usługę (w zeszłym roku było to 10 zł. za szybę)

pozdrawiam

Napisano

> Zona chce mi takie cos na urodziny sprezentowac klik , ale nie wiem czy to nie ta sama "nano

> technologia" ktora sprzedaja w plynie do samodzielnego nakladania i ktora podobno jest

> strasznym szajsem

> pozdr.

przy okazji wyminy szyby - wysmarowali mi szybe. Srodek podobny do sprzedawanych w sklepach. Po dwóch miesiacach nie było sladu.

Taniej kupić "niewidzialną wycieraczkę" i samemu smarować po każdym myciu auta. IMHO srodek jest super!

Napisano

> strasznym szajsem

> pozdr.

Mój wujek miał to zrobione przy okazji wymiany szyby w promocji i jest niesamowicie zadowolony, mówi, że różnica przeogromna w porównaniu do braku tego ustrojstwa - oczywiście na plus. Poleca i mówi, że warto wydać na to kilka złotych (on w promocji chyba płacił wtedy 50 zł)

Napisano

> Mój wujek miał to zrobione przy okazji wymiany szyby w promocji i jest niesamowicie zadowolony,

> mówi, że różnica przeogromna w porównaniu do braku tego ustrojstwa - oczywiście na plus.

> Poleca i mówi, że warto wydać na to kilka złotych (on w promocji chyba płacił wtedy 50 zł)

Ale ja dalej nie rozumiem, czym różni (poza ceną) to co proponujecie, od dowolnego środka za około 30-40zł?

Przy czym buteleczka tego ustrojstwa starcza na wiele razy? icon_rolleyes.gif

Napisano

> kiedy samochód jadący znaprzeciwka wpakował się w kałużę i

> zalał mi szybę wiadrem wody. Nie zdążyłem sięgnąć do dźwigni wycieraczek a szyba była już

> sucha i przejrzysta.

Poplynales chyba troche hehe.gif

Napisano

> Ale ja dalej nie rozumiem, czym różni (poza ceną) to co proponujecie, od dowolnego środka za około

> 30-40zł?

> Przy czym buteleczka tego ustrojstwa starcza na wiele razy?

pewnie stężeniem preparatu

to trochę tak jak z klejami typu Kropelka (Cyjanopan). Za parę zł można kupic rozcieńczony klej, który w normalnym stężeniu kosztuje kilkadziesiąt

Napisano

> pewnie stężeniem preparatu

> to trochę tak jak z klejami typu Kropelka (Cyjanopan). Za parę zł można kupic rozcieńczony klej,

> który w normalnym stężeniu kosztuje kilkadziesiąt

A oni pewnie robią to specjalnymi, wyjątkowo drogimi preparatami? hehe.gif

To tak jakby ktoś powiedział, że lepiej nawoskować samochód w myjni niż samemu, bo mają profesjonalne środki smile.gif (pomijam specjalistyczne firmy do pielęgnacji samochodów)

a tu wersja markowa i droga (też starczy na wiele lat)

link

Napisano

> Poplynales chyba troche

smile.gif Popłynęła to woda po szybie. Być może trochę uprościłem sytuację ale porównuję opisaną sytuację w okresie przed nałożeniem tej powłoki, kiedy to po zalaniu szyby nic nie było widać, a po nałożeniu powłoki kiedy to woda praktycznie natychmiast sama spłynęła i nie musiałem uruchamiać wycieraczek smile.gif .

Zdziwił mnie tylko sam proces nakładania powłoki tzn. środek został rozsmarowany na szybie za pomocą worka foliowego a nie szmatką.

pozdrawiam niedowiarka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.