Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem?

Featured Replies

Napisano

Witam problem polega na tym że auto bardzo szybko się nagrzewa a z dmuchawy leci zimne powietrze i nie załącza mi się wentylator ,mam przypuszczenia że pompa powiedziała 30.GIF ,jak sprawdzić Pompę wody tak na 100% no może 85% że padła bez wyciągania jej?

Napisano
  • Autor

> Uzupełnij płyn i odpowietrz układ chłodzenia.

płyn uzupełniony i odpowietrzałem ,nie chodzi mi już tak o bbq.gif w kabinie tylko o chłodzenie silnika bo brak i się grzeje

Napisano

> płyn uzupełniony i odpowietrzałem ,nie chodzi mi już tak o w kabinie tylko o chłodzenie silnika

> bo brak i się grzeje

Górna rura chłodnicy ciepła po zagrzaniu silnika?

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Górna rura chłodnicy ciepła po zagrzaniu silnika?

> Pozdrawiam BAS

ciepła lecz tak jakby pusta

Napisano

> Witam problem polega na tym że auto bardzo szybko się nagrzewa a z dmuchawy leci zimne powietrze i

> nie załącza mi się wentylator ,mam przypuszczenia że pompa powiedziała ,jak sprawdzić Pompę

> wody tak na 100% no może 85% że padła bez wyciągania jej?

A termostat Ci się przypadkiem nie zaciął?

Napisano

> A termostat Ci się przypadkiem nie zaciął?

Gdyby termostat się zaciął w pozycji zamkniętej to by mu leciało ciepłe powietrze z dmuchawy, a później by się przegrzewał, a gdyby się zawiesił otwarty to by się nie dogrzewał silnik tongue.gif

Napisano
  • Autor

> czyli zapowietrzona

Pany dokładnie to tak jak odkrece odpowietrznik na wężu to leci płyn a jak odkręcę na chłodnicy z lewej strony (tam mam) to leci para i chłodnica na górze jest gorąca a na dole zimna ,i dodam że w Sobotę jak kupiłem auto i niedziele było ok ,nie wiem też czym było zalane

Napisano

> Pany dokładnie to tak jak odkrece odpowietrznik na wężu to leci płyn a jak odkręcę na chłodnicy z

> lewej strony (tam mam) to leci para i chłodnica na górze jest gorąca a na dole zimna ,i dodam

> że w Sobotę jak kupiłem auto i niedziele było ok ,nie wiem też czym było zalane

Może był przegrzany i poszła UPG i ktoś założył na sztuke nową uszczęlkę bez planowania głowicy i szczeliła znowu...

Napisano
  • Autor

> Może był przegrzany i poszła UPG i ktoś założył na sztuke nową uszczęlkę bez planowania głowicy i

> szczeliła znowu...

facepalm.gif a może był zalany wodą i zamarzła w chłodnicy niewiem.gif ale myślę ze to tylko czy takie by były objawy że chłodnica na górze gorąca a na dole zimna?

Napisano

> chłodnica na górze jest gorąca a na dole zimna ,i dodam

> że w Sobotę jak kupiłem auto...

Trzeba było kupić ode mnie - miałbyś odwrotnie rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Trzeba było kupić ode mnie - miałbyś odwrotnie

To znaczy??? hmm.gif

Napisano

> To znaczy???

Ja mam zimną na górze grinser006.gif

Napisano

Ewidentnie nie pobiera płynu z chłodnicy. Jak w tym silniku jest napędzana pompa? Albo urwany wirnik pompy, albo termostat stoi na małym obiegu - takie moje dywagacje.

Napisano

No to zrob tak

1. odkrec wszystkie odpowietrzniki

2. zalej zbiornik wyrownawczy pod korek

3. pozakrecaj odpowietrzniki dopiero jak zacznie z niech cieknac

Jesli, mimo stanu pod korek nie zacznie, przedmuchac

4. zakrecic odpowietrzniki

5. dolej plynu do min-max nie zakrecaj korka celem sprawdzenia pompy.

6. ustaw nawiew na 4 temp grzania na max i uruchom silnik

7. sprawdzamy pompe - dodaj gazu obserwujac zachowanie poziomu plyny w zbioeniczku, jesli zmienia sie wraz z obrotami to znaczy ze pompa dziala.

8. dolewamy plynu pod korek i zakrecamy.

Sprawdz jak sie zachowuja rury

czy nadal maja powietrze

jak sie nagrzewaja

Napisano
  • Autor

Problem opanowany jakiś screwy.gif nalał wody i mi zamarzła ,wyjąłem chłodnice i przepłukałem ciepła woda + odpowietrzenie całego układu rozwiązało PROBLEM ,wielkie dzięki 30.GIF

Napisano

> Problem opanowany jakiś nalał wody i mi zamarzła ,wyjąłem chłodnice i przepłukałem ciepła woda +

> odpowietrzenie całego układu rozwiązało PROBLEM ,wielkie dzięki

Jak była woda to i tak znak, że nie dawno był składany...chyba, że ktoś w mrozy nie jeżdził i stał w ciepłym garażu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.